Не мога да си изпълня хранителния прием!

MF

18.05.11
15:11

Преди известно време с помощта на ProxXx изчислих количеството протеин, въглехидрат и мазнини, които са ми необходими дневно, за да кача мускулна маса на принципа на РБД. И така: Б: 88, В: 231, М: 102, Калории: 2100-2200.
Промених досегашния си хранителен режим, за да коригирам приема си според новите изчисления, тъй като се оказа, че съм далеч от тези числа. Ето какво се получи:
1. 50г пълноз. хляб, яйце, 20-30 г сусамов тахан.
2. сандвич от 60г хляб, яйце, 10г масло, краставица.
3. 60-70 г хляб, ок. 100 г грах, 2 с.л. тиквени семки, 35-45г кашкавал.
4.1 оризовка + 1с.л. пчелен прашец разтворен в 1 с.л. кисело мляко (след тренировка не ми се яде)
5. 100 г пилешко месо бяло, 50-100 г зеленчуци, 1 с.л. зехтин, 2 с.л. ленено семе, 20-30г бадеми/кашу/орехи.
6. 50-100 г извара, 10-2- г бадеми или с.л. сусамов тахан.

И ето как излязоха сметките: Б: 90, В: ок. 120, М: 90-100, калории: ок. 1800.
Проблемът, както можете да видите, е във въглехидратите. Не мога да сбера толкова много, а по този начин не влизам в калориините си нужди. Помогнете, дайте съвет!

18.05.11
15:50

Вкарваш по 50тина грама мед след 1вите ти две хранения и си готова,какво толкова има за чудене,чудесен въглехидрат,а за ползите от меда мисля няма какво да ти обяснявам
Другия вариант е по половин доза Сириъс мас :)
Разбира се винаги има и опции,картофи ориз и тнт,но ако не ти се тъпче,мед е най добре....или сириъс мас

Или надуй въглехидратите в закуската и следтренировъчното хранене. Всъщност аз не виждам къде е проблема...ориз, картофи, мед (както предложи Dean)...въобще всички въглехдиратни източници. Просто добавяш още малко храна към останалата. :)

MF

18.05.11
17:55

Ами точно в това е проблемът-тази храна ме нахранва, не мога повече.  Идеята с меда е добра, просто отношението ми към фруктозата е малко негативно..все пак в меда до колкото знам е 50 процента. :?

Така вече звучи логично.

Значи трябва да се преориентираш. Наистина 100гр. мед дневно е много и според мен, но 40-50гр. спокойно можеш да си хапваш, което са ти 2-3 супени лъжици. Друг вариант са добавките. Общо взето Dean те е насочил правилно.

Според мен пък има голям шанс това издуване да е причинено от хляба. Аз преди като ядях по 2-3 филии хляб на всяко ядене и буквално се чувствах като бременен. Пробвай да поизмениш малко режима. Мен лично картофите, ориза и царевицата не ме издуват толкова, колкото хляба. Разгледай другите видове въглехдиратни храни. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.05.11 18:03.

MF

18.05.11
19:32

Много благодаря за съветите. Ще пробвам да вкарам и други източници на въглехидрати.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1