13.12.10
12:27
След въвеждането на bb-team 7.0 дойде време да добавим още един форум, този път за почитателите на тренировки на открито в градска среда.
Ако лостовете и висилките са мястото на вашата тренировка или обичате да разнообразявате фитнес тренировките в залата с такива в кварталния парк през летния сезон, тук е мястото да кажете: “Здравей!”
Поздрави от екипа на bb-team.org!
Темата беше редактирана от Владимир Недков на 13.12.10 12:29.
13.12.10
12:45
Честито и да ни е нашето кътче в сайта. Нека всеки да напише постиженията си на лостовете, от колко време тренира, какви бойки прави, какви упражнения. Всичко... :)
13.12.10
13:15
Една трета от времето тренирам у дома или навън, така че определено това е раздел, който се радвам, че съществува. Добра идея. Тук искам само да изразя раздразнението си от наричането на уредите навън “лостове”. Не че е големия проблем, просто лостовете не са всичко... даже като се замисля, почти не ходя на лост. Най-яки са пейките на които можеш да варираш хвата си, явно просто трябва да сложа една снимка или клип защото са почти невъзможни за обяснение. Ами успоредките? Ами кофички на правъ ъгъл? Халките също мисля че са там! Не е само лостове...
13.12.10
13:25
Солиден аргумент - ползваме “лостове” като най-широко разпространеното понятие. Струва ми се, че Георги ще е добър кандидат за модератор на този раздел, както Vic ръководи повече от успешно Crossfit. :)
13.12.10
16:57
Сериозно?
14.12.10
20:25
Жоре, да не си бивш “лостаджия” !?
Изключително много се радвам, че има такъв раздел, защото такива са моите тренировки от много време насам. Определено тренировките със собствено тегло промениха ценностната ми система, най-вече спрямо това, което искам като визия от тялото си.
Street fitness предлага невероятно разнообразие от упражнения, въпреки всеобщото мнение... невероятно удоволствие е да се практикува и усъвършенства :)
14.12.10
20:53
И на мен тренировките на лостове ми дадоха много сила, пообравих си тялото, не съм като преди :)
14.12.10
21:56
Ами първоначално като си казвах стажа, не броех началото, но по-късно осъзнах, че това начало си е съвсем за броене. С други думи - да, така започнах. През 2000 година лятото. Но лостаджия... не, в смисъл правех набирания на лост и разни домашни упражнения, като сигурно тогава съм бил най-много лостаджия в буквалния смисъл на думата - сега тренирам навън една трета от времето, но както казах, почти никога не на лост в класическия смисъл на думата. Най-обичам ето на това - този път вече ще сложа клип, че ми писна от обяснения - като тук хвата е смесен. Имам огромно количество вариации на хвата на този “уред”:
Бравос за новия раздел!!! Когато времето позволява, винаги тренирам на открито, това са ми любимите тренировки. :)
Ще ъпна темата за да изкажа днешното си впечатление след дългосрочна тренировка на лостове :) а и не намерих къде другаде да го направя и все пак хай на всички лостъри :>
Спрях да тренирам с тежести от може би 4 пълни месеца и подкарах само на тренировки със собствено тегло... Днес реших да се върна отново към тежестите че ми залипсваха и направо останах изумен от напредъка ми :O Просто изкъртих железата и дори не се напомпих толкова колкото от тренировката със собствено тегло... Интересното беше че вместо да е намаляла силата ми за вдигане на тежко се е получило точно обратното... Направих тренировка с последните килограми с които тренирах преди да спра тежестите и ги размятах без проблем.....
Най силно впечатление ми направи обаче липсата на каквато и да е умора след серия :O Буквално изкарах цялата тренировка от около 1 час почти без почивки между сериите... защото просто не чувствах нужда да почивам... и дори тренирах 3 групи (гърди, рамо и трицепс). Нито се запъхтявах.. нито ми се покачваше сърдечния ритъм.. нищо... направо шах... И всичко това при положение че съм с 6-7 килограма по лек тъй като изчистих доста мазнини като и мисля че съм покачил и мускулна маса.
При набирането след всяка серия ми трябват минимум 2-3 минути да възтановя... казвам го в смисъл че не съм от тея които възтановяват бързо... а тук направо машинаааааа :)
Не знам какво що но съм доста щастлив да видя какво ми дадоха лостове за 4 месеца което тежестите не са ми дали за година може би. Кой както иска да го тълкува но за мен лично се убедих че тези тренировки правят нещата истински :)
Мнението беше редактирано от Manigga на 15.05.11 23:04.
Като стигнеш до клека и тягата, кажи и те с колко са ти се подобрили ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 15.05.11 23:18.
Колкото и смешно да звучи откакто тренирам с тежести клякам с едни и същи килограми и на клек и на напади с 2х10 дискове и 8кг. лост = 28 кила :) за бицепс с щанга тренирам с повече :D но просто краката ги тренирам за функционалност може би е думата ? никога не съм харесвал обемните крака и умишлено избягвам да се снабдя с такива....
Иначе тяга също не правя тъй като не ми харесваи и не виждам плюсове в нея но с всичките налични тежести вкъщи 80кг нямам проблем... не съм пробвал повече.. Нямам база за сравнение но предполагам силова разлика нямаше да имам в тази част която не съм тренирал.
Мисълта ми е че преди се задъхвах от серия лег.. Почивах пак по 2-3 минути а сега на по ниско тегло със същите тежести дори нямам нужда от почивка и то за 4 месеца... Просто е някак различно.. прекалено голям напредък установих за такъв кратък период...чувствам супер як :)
15.05.11
23:39
Нищо чудно. Лостовете дават сила. Съдя го и по мен си :)
Дават да, до едно ниво. Но вие още сте начинаещи, нормално е, а и предполагам критериите ви за сила не са много високи.
казано от Manigga на 15.05.11, 23:36:
Колкото и смешно да звучи откакто тренирам с тежести клякам с едни и същи килограми и на клек и на напади с 2х10 дискове и 8кг. лост = 28 кила :) за бицепс с щанга тренирам с повече :D но просто краката ги тренирам за функционалност може би е думата ? никога не съм харесвал обемните крака и умишлено избягвам да се снабдя с такива....
Иначе тяга също не правя тъй като не ми харесваи и не виждам плюсове в нея но с всичките налични тежести вкъщи 80кг нямам проблем... не съм пробвал повече.. Нямам база за сравнение но предполагам силова разлика нямаше да имам в тази част която не съм тренирал.Мисълта ми е че преди се задъхвах от серия лег.. Почивах пак по 2-3 минути а сега на по ниско тегло със същите тежести дори нямам нужда от почивка и то за 4 месеца... Просто е някак различно.. прекалено голям напредък установих за такъв кратък период...чувствам супер як :)
Всъщност си качил издръжливост (обща), а не сила ;)
И как точно тренираш краката за функционалност? Какво разбираш ти под това? Сила, експлозивност, издръжливост?
Ако е за въпрос, обемни крака можеш да направиш и без тежести (правил съм го), а можеш и да клякаш с много и да не растат (както правя в момента).
Относно плюсовете на тягата, това е отделна тема ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.05.11 00:57.
Реално ако искаш красиво развити и донякъде масивни крака, sissy squat, без никакви тежести също може да ти свърши работа (поне на мен ми свърши страхотна).Визуално не е проблем да се развиеш без тежести, вече ако искаш да се развиеш пълноценно във всички аспекти на силата, тогава трудно ще заобиколиш клека и тягата.
16.05.11
15:09
Може и пистолет (клек на един крак).
17.05.11
16:48
Мисля, че лоста и успоредката в никакъв случай не изключват клякането и тягата. И фитнеса залата и лостовете си имат предимствата. Според мен ако целиш мускулна маса и експлозивна сила фитнесът е твоето място, но ако искаш силова издръжливост и релеф можеш да го постигнеш на лоста.
Лично за мен подходящ е лоста и домашните тренировки. За съжаление покрай нас няма една градинка на която да има ласт и успоредка(само пързалки и пясъчници има). Замислям се да си купя лопатка и кофичка -:).
Сега ходя в парка Събота и Неделя там поне лост има.
Някой, може ли да обясни, как по-точно се тренират рменете в street fitness-а ? Само при набиранията ли стават нещата или си има и упражнения за тях си ?
18.05.11
18:59
И от кофи и от лицев и също, но по-малко. Пробвай с раменни преси от стойка на ръце.
:) Ами аз всъщност не съм Street Fitness манияк, ами фитнесджия, но просто ми беше интересно, как точно се тренират раменете... Защото гледам тези които практикуват Street Fitness, имат много хубави и оформени рамене!
18.05.11
19:31
Раменете в стрийт фитнеса се използват нонстоп :) Само без крака и корем :D
19.05.11
09:36
Ачо, какво се обърка ти бе, брат ми. Стрийт Фитнес без корем—-> JHXUAHUXAUXAJXAHUSJHUXA
19.05.11
12:10
Написах, че рамената не участват, когато се тренира корем и крака. Помисли малко ;)
21.05.11
00:58
казано от Ачо на 18.05.11, 19:31:
Раменете в стрийт фитнеса се използват нонстоп :) Само без крака и корем :D
За краката съм съгласен, ама за корема - не съм. Вдигане на крака от вис, вдигане на крака от успоредка...
Ако ходя само на лостове,креатина ще действа ли така както ако ходя и в зала ? Ако да,какъв креатин да си взема ?:)
казано от kamenican на 15.01.12, 04:40:
Ако ходя само на лостове,креатина ще действа ли така както ако ходя и в зала ? Ако да,какъв креатин да си взема ?:)
здравей.. креатина- една от най-популярните добавки не само със фитнеса ами и в спорта въобще , ще ти даде резултати без съмнение трябва да си решиш само какъв креатин да вземеш от всичките 6 вида... това зависи от 3 4 фактора- първо.. какво искаш да правиш да качиш сила и леко да покачиш маса или само релеф... ако искаш малко маса .. не плътна ами да задържиш малко вода.. което не е чак толкова лошо колкото го искарват повечето хора... вземи си стария и изпитан монохидрат , а ако имаш други релефни намерения :) тогава си избираш някои кре алкалин или 3 малат или най - добре някоя матрица... по скъпи са от монохидрата ти ще ги разгледаш в сайтовете за добавки и така.... започваш си най важно без да се претоварваш и да си тренираш с кеф и настроение и резултатите ще дойдат :) успех бро
19.07.12
21:54
Тренирам от достатъчно време, като ходя на лостове и рядко в фитнес зала. В момента се опитвам да задържа предна везна.. успявам 5-6-7 секунди, но гърбът след като се пусна от лоста ме боли адски много, дори имам чувството, че си изкарвам въздуха! Не знам на какво се дължи това.. след 15-20 минути минава, но като се опитам пак да направя везната.. същия фал! Моля помогнете.. защотото имам доста приятели, които я правят без да изпитват никаква болка. Имам чувството, че съм само аз!?!?
12.09.12
22:43
здравейте , искам .. ако може някой да ми Представи някаква седмична програма - защото нямам Възможност да ходя в града само заради фитнес ! имам си Лостове и успоредки ! в парка . . . ако може някой да ми направи седмична програма много ще се радвам .. мога да правя .. 10-12 кофички от един път .. и да се набирам около 15-17 Пъти на лост . . мога да правя силово - 10 пъти .. Благодаря на този който .. ми направи програма !
29.12.12
13:58
КВи креатини кви химийй ве хора ... мед с орехче 200 гр преди всяка тренировка на лостовете ... и сте вие ... Креатини мреатини ... смао си прецаквате черния дроб ...
05.01.13
00:45
Качете повече клипове с упражнения за тренировка с собствено тегло ;)
05.01.13
08:10
казано от Калоян Александров на 05.01.13, 00:45:
Качете повече клипове с упражнения за тренировка с собствено тегло ;)
Няма да стигне мястото))) В Ютуб има всичко, но трябва сам да прецениш какви и защо. Какви цели преследваш?!
05.01.13
09:25
Здравейте приятели на уличния фитнес! Предоставям ви обучаващо видео на един велик българин- Yordan Yovtchev - Ring Strength- http://file.bg/c206655GYFtD Част 1. На английски е. Няма да коментирам, защо. Видеото е много хубаво. Аз самият по него научих доста неща.
Що се касае за направа на халки- използвах водопроводни полипропиленови компенсатори и колани за багаж. Общо 35лв ми излязоха. След малко ще кача и Част 2.
05.01.13
09:30
Yordan Yovtchev - Ring Strength Част 2 http://file.bg/c206656YwZfh
21.06.13
18:38
Ежегодното състезание по стрийт фитнес ще се проведе в Радомир на яз.Върбица. Надпреварата между любителите на този спорт ще се състои на 30 юни – неделя, от 14:00ч,като записването ще започне от 10:00ч.. Състезанието се организира от спортен клуб „АПОЛОН” и общински съвет-гр.Радомирл Участниците ще се състезават в две категории-едната ще бъде до 16.,а другата над 16г. Надпреварата ще се проведе на лост, успоредка и земя. За най-добрите са осигурени награди. Първият ще получи купа и 300 лв., вторият – 200 лв., а третият – 100 лв. Предвидено е и парична награда от 100 лв. за най -проспериращ състезател. Също така,победителите ще получат добавки от фирма„POWER FOOD” и грамоти.
Желаем успех на всички.
21.06.13
22:42
Кога ли ще се усетят организаторите да разделят участниците не само по възраст но и по тежест на атлета. Най-накрая ще сваля 25 кила и ще отида да взема някоя награда.
Виждал ли си спорт в който се работи със собствено тегло да има категории по килограми ?
Аз категории съм виждал само при контактните спортове и при вдигането на тежести... чужди тежести ! Ако е набиране с тежест (чужда) то тогава би имало значение от личното тегло.. Беше обсъждано в една тема преди време.
Стрийт фитнеса не е ли най близко до гимнастиката ? там май няма категории ?
Господ си е знаел работата като е създавал човека.. Който не може да носи собствения си товар има проблем.