Въпрос отностно H.I.T

18.05.11
21:00

Здравейте,

Наскоро четох темата за интензивните методи на трениране и искам да попитам нещо.Да кажем съм си избрал метода,който е до пълен отказ(като казвам пълен значи пълен) с партньор.Има ли смисъл да го добавям в кръгови тренировки.Принципно в момента съм на Ultimate Diet 2.0 , а там тренировките са начертани в опередели дни както следва:
1-2 ден кръгова тренировка като цяло базови упражнения и по 1 упражнение за малките мускулни групи - 2 кръга.
5 ден кръгова тренировка (80-85% ПМ) горе доло пак същото само лека смяна на някои упражнения и добавяне на други.
7 ден отново тренировка за цялото тяло (90-95% ПМ)
Та удачно ли ще е да го добавя този метод в някои от дните?Защото от статията не разбрах има ли смисъл да се прави в кръгови тренировки или е само когато разделяме мускулните групи в отделни тренировки.
Като цяло почивам около 1 мин между серия и 2 между упражнение.Само в ден 7 почивката ми е 1:30-2 мин между серия и 2:30-3 между упражнение.

П.П. Ако искате точни упражнения и серии за тренировката,мога да постна.Благодаря!

Не прави тази грешка. Мускул трениран до пълен отказ (ама пълен), което означава да го изцедиш и в трите фази на повторението, се възстановява изключително трудно. При положение, че тренираш 4-5 дни в седмицата, а в тези дни се повтарят тренировки за мускулни групи, вярвай няма как да смогнеш :)

18.05.11
22:15

Еми добре,значи да се придържам към максималните повторения,които мога да изълня в серията,както ми ги беше дал?А дори и да имам сила за още да не я влагам в това?

Най-добре си оставяй аванс от 1 до 2 повторения. Т.е. ако трябва да направиш 10 повторения ги прави с такава тежест, че да можеш 11-12. А не с такава тежест, че да можеш да направиш 8-9, а ти чрез чийт да изкараш 10. :) Накратко - избягвай отказа. :)

19.05.11
10:12

Няма проблем да тренираш цяло тяло, използвайки H.I.T. принципите - контролирано вдигане и спускане на тежеста, задържане на пикова контракция и тн. Само, че това няма да е кръгова тренировка тъй като се прави само една работна серия до отказ. Т.е втори кръг няма да има. Може да опиташ следната програма за начинаещи:

1. Лег преса 1х8-12
2. Придърпване на вертикален скрипец 1х6-10
3. Гръдна преса на машина 1х6-10
4. Хоризонтално гребане на скрипец 1х6-10
5. Раменна преса на машина 1х6-10

Прави се два пъти седмично, като се използват само машини или скрипци. Направи един/два загряващи рунда с по леки тежести и без да стигаш до отказ.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1