18.05.11
20:47
Здравиете.
Първата ми тема след толкова четене , и макар и да се рових из форума в търсене на подобна не намерих нищо.
За иформация:
Тегло: 80кг
Ръст:180см
Години:20
Направо казано спортувах само повърхностно и то някога в прогимназията. И сега толкова години по късно зех че се усетих да се взема в ръце. Четох много теми от този сайт и говорих с приятели които ходят/еха на фитнес и всичко върви добре.
Но е то ми го проблема , може и да се тревожа за нищо защото текущо съм бил на едва 4 тренировки но от последните две се почна:
На повечето упражнения които вкючват ръцете около шестото-седмото повторение лявата ми ръка почва да поддава. Едвам , едвам довършвам серийте и вече ми се случи просто да нямям сила в ръката за да продължа (С дясната всичко си е наред даже са ми леки килата които използвам.).
Бидейки че съм новак се ограничам с килограмите , 30кг максимум.
Какво бихте ме посъветвали? Дали е нормално и ще се оправи с времето или трябва да взимам мерки с специални упражнения за да докарам лявата ръка на нивото на дясната? Сега се замислих да намаля повторенията до 8 докато не усетя подобрение.
Отново извинявам се ако темата се дублира.
18.05.11
21:12
Напълно нормално е. Казвам го като човек, който е имал същия проблем в началото :). С времето всичко ще се оправи.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 18.05.11 21:12.
Ръцете никога няма да ти се изравнаят до такава степен, че да са напълно еднакви! Аз те съветвам да опиташ да тренираш с дъмбели по следния начин: взимаш един дъмбел и започваш с лявата ръка, колко повотрения успееш да направиш, направи толкова и с дясната, даже и да усетиш, че имаш сила за още няколко повторения! Обаче за такива упражнения, като набиранията, скрипците за гръб, лежанка и другите, които трябва да си ги правиш с девте ръце не знам... предполагам че с времето ще се поизравнят :)
18.05.11
23:47
Абсулютно нормалано е, почти винаги едната ръка е е по-слаба от другата, проблема ще се оправи ;)
19.05.11
08:19
можеш ли да опишеш с цифри тая слабост? примерно колко повторения можеш с лявата и колко с дясната, на какви килограми и т.н.
19.05.11
08:56
За килограми , например на лежанка:
20 (Само лоста) или 30 (20 + 2 по 5)
На 6-7мо повторение почвам да изпитвам болка в предмишницата (а на по-късни серии и в бицепса) на лявата ръка и едвам едвам успявам да избутам лоста а в повечето случай 9-10то повторение просто немога.
С дясната , не мога да съм сигурен , но поне с още 5-10 килограма бих могъл. Както казах ,текущо не чуствам никакво натоварване в дясната или в мускулните групи които трябва при упражненията вкючващи ръцете.