Въпрос за разстоянието между гърдите

17.05.11
08:36

Здравейте,
Искам да попитам кои от упражненията за гърди акцентират върху вътрешната страна на мускула? Имам разстояние между гъдрите. В горната част, с тренировките се “сляха” но надолу, в посока към корема растоянието се увеличава (до 2 пръста в долна част). Според мен изглежда красиво когато гърдите са сляти, някак си завършени. Та на кои упражнения да наблегна за растеж на тази част?
Тренирам от 2 години.
Мерси

Преди всичко зависи от структурата на самия гръден мускул. При едни въпросното отстояние е много малко, съответно по-лесно го “запълват”. При мен е обратното и дълго време водех борби да уравновеся външната спрямо вътрешната зона. Основно правен бенчпрес с по-тесен хват и кросоувър с кратка пауза в долната част на движението.

Тук важи правилото, че количественото натрупване води до качествено изменение - при по-голям гръден мускул разликата (поне следва да) е не толкова забележима.

17.05.11
16:49

Колкото повече мускулна маса и по-малко подкожни мазнини, толкова по-изразен канал. :)

18.05.11
16:26

Този проблем моьеш да го решиш като наблегнеш на :

Кофички
Лежанка с тесен хват
флайс ( правилно изпълнение) само горе и не пускаш много ръцете
пуловер
бек дек машина , мисля че така се казваше :) .... събиране ръце отпред от седеж...
събиране на въжета отпред....

започвай с тези.....

Съжалявам, но не съм сигурен за точния термин на упражненията....но се надявам че ме разбра

19.05.11
15:33

да не те отчайвам, ама няма начин да промениш мястото на захват на мускула и колкото и маса да трупаш, разстоянието ще си е там. при мен нещата стоят по същия начин и с натрупването на ММ, канала стана по-дълбок, но не и по-тесен.

19.05.11
17:07

а според вас, възможно ли е един човек преди да започне тренировки с тежести мускула да му е бил захванат както си трябва а в последствие да е измести...абе всмисъл от тренировките да става по-зле, питам напълно теоритично :)

19.05.11
20:00

казано от tabu на 19.05.11, 17:07:

а според вас, възможно ли е един човек преди да започне тренировки с тежести мускула да му е бил захванат както си трябва а в последствие да е измести...абе всмисъл от тренировките да става по-зле, питам напълно теоритично :)

Не!

20.05.11
00:07

казано от tabu на 19.05.11, 17:07:

Може, ако го скъсаш.

21.05.11
08:27

Да, мерси на отговорилите!
Ще наблегна на посочените упражнения, пък ще видим какво ще стане.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1