16.05.11
08:44
Значи като правя сгъване с щанга за бицепс и като го правя с повечко килограми, за да натоваря мускула максимално, на следващия ден вместо да имам мускулна треска в бицепса, ме боли десния лакът. Не знам може да е от прекалено претоварване и напрежение. Не мисля,че съм се контузил защото не е постоянна болка, след 2 дена отшумява, но и се притеснявам защото съм контузвал рамото и 2 месеца не тренирах. Та искам да питам на някой от вас дали му се е случвало подобно нещо и как може да се предодврати.
Заменяш упражнението и си решаваш проблемът.Има достатъчно много варианти.Мен също ме болеше лакътя от вътрешната страна,когато сгъвах с прав лост,както и на скотова пейка.Откакто тренирам бицепсът само с дъмбели, всички болки в лактите изчезнаха.
17.05.11
13:55
Правиш ли разгрявка?- тя е доста важна при всяко упражние. Слабоста в ставите е първи признак за претениране.
Разгрявай добре преди всяко упражнение, ще ти спести доста главоболия в бъдеще.
17.05.11
23:36
Това е с кривия лост като правя ,иначе да доста солидна разгрявка правя, а то тази болка идва на следващия ден след тренировката. Може би ще опитам да намаля килограмите за сметка на повторенията за в бъдеще пък ще видим.
18.05.11
20:37
Да не би да вдигаш прекалено тежко и да чийтваш прекалено много? Ако имаш възможност качи един клип как изпълняваш упражнението, иначе всичко, което можем да напишем в момента са догадки. :)
19.05.11
17:16
Ами за клип чак другата седмица защото вече я направих тази тренирова,а иначе вдигам доста тежко да.Значи да кажем максимума, който с който мога сам да сгъвам щангата е 40кг, аз в последната серия правя с 45кг и с партньор, който ми помага със сгъването а отпускането го правя сам. Лактите колкото и да се пъна са долепени до тялото, така че няма как да има чийтинг тук. Евентуално от тежкото сигурно идва това обаче няма как да натоваря бицепса на максимум ако правя със по-малко килограми.
19.05.11
17:21
казано от miroslavchy на 19.05.11, 17:16:
...няма как да натоваря бицепса на максимум ако правя със по-малко килограми.
Това не е точно така... има различни тренировъчни техники. Увеличаването на работните тежести съвсем не е единственият начин да увеличаваш натоварването. За да съм по-описателен, давам идея - разтоварващи серии.
19.05.11
18:12
Да това е идея.Може да пробвам следващия път да видим какво ще стане и дали ще има болка. Благодаря за съвета.
20.05.11
10:15
надхват правиш ли? предмишници?
11.07.11
11:22
Аз имам подобен проблем и нз какво да направя. Вече при сякакъв опит за натоварване в което участват лактите ме болят. Мисля че причината е от прекалено тежките дъмбели които дигав от лег за гърди. Някой ако знае как мога да си възтановя лактите плс :s
25.06.13
12:29
А някой имал ли е проблем при приема на глюкозамин. В смисъл, като че ли болките се засилиха. Но незнам може просто да е съвпадение с това, че съм претренирал.