От фитнеса към Street Fitness-а

20.05.11
23:07

Здравейте. Така, другия месец става точно 1 година и 6 мсеца от както тренирам във фитнеса. Общо съм качил 18 кг. Въпросът ми е следния: с едно приятелче решихме да започнеме Street Fitness! Ако може някой, който наистина разбира от тези тренирвки да ми разясни нещата малко. В смъсъл: по колко пъти в седмицата да тренирам, серии, повторения... защото не мисля че е същото както при фитнеса. Имам впредвид, че в Street Fitness-а са предимно набирани и кофички, таа как точно се тренира гърб, рамене, бицепс ,трицепс и т.н. без да превоварвам другите мускули??? Какви ще бъдат минусите, плюсовете и т.н. Малко инфо за мен:
17 години
около 177см виско
77кг
стаж:вече го казах :)

Темата беше редактирана от Юли на 20.05.11 23:08.

АЧ

20.05.11
23:16

http://www.bb-team.org/articles/3882_street-fitness-ulichen-fitnes#axzz1MvSnHNMh Прочети това :) По принцип може да тренираш през 1 ден, но може и по друг начин. Зависи, както си искаш ти. Вярно е,че основните упражнения на лостовете са набиранията и кофите, но може да се включат лицеви, хоризонтални набирания, упражнения за корем и крака ;) Лично аз тренирам през ден и то помпам кофи и набирания в една тренировка :)

20.05.11
23:28

Да, прочетох я (и преди съм чел), но може ли да ми кажеш някаква примерна програма? По колко пъти да я правя и т.н.

20.05.11
23:36

Значи, същото е - упражненията са си упражнения, дали ги правиш в залата или на улицата е все тая ;)
Набиранията и кофите първо че имат десетки варианти, второ, далеч не са единствените упражнения, напротив.
Интересното на уличния фитнес са гимнастическите упражнения - имам предвид, силово, коремни и други динамични, експлозивни и балистични упражнения.

АЧ

20.05.11
23:38

Зависи според целите ти ;) Ако искаш да тренираш цялото си тяло в един ден правиш кофи,набирания,лицеви,корем, крака в един ден, ако искаш разделно - ти си подреждаш как. :)

20.05.11
23:43

Също така, излез от наложената ти от залата рамка, че тялото се състои от отделни мускули, които трябва да тренираш отделно и изолирано. На лостовете най-често тренираш всичко и наведнъж и мислиш повече за движенията, не за отделните мускули.

20.05.11
23:57

Ахам, добре благодаря ви!

Мнението беше редактирано от Юли на 21.05.11 00:24.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1