20.05.11
19:04
Кратка информация : на 17 съм, не съм дебела, но искам да отслабна и да се оформя(1.77 височина и 67кг.); от февруари правя 3-4 пъти в седмицата денс аеробики (70-90 мин.) ; ограничавам се до минимум от тестяно, сладко, пържено и газирано.
Със сигурност виждам резултати, но не съм постигнала това, което очаквам.. Възможно ли е да не съм постигнала желаното тяло заради липсата на тренировки с тежести или бягане? Мислите ли,че тези аеробики, които правя не са достатъчни?
Модерация: Кирилицата е задължителна!
Условия за ползване
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.05.11 20:10.
20.05.11
20:08
не даваш информация дали си тренирала преди или това са първите ти спортни занимания.
не даваш информация за това колко са интензивни трнеировките ти.
не даваш информация за това какви резултати очакваш.
не даваш информация как се храниш(въпреки че имаш ориентировъчна).
1. може целите ти да са високи и да имаш грешна представа за това как се порменят телата.
2. може трнеировките ти да са прекалено тежки, но от неправилния тип. високоинтензивното кардио дава бърз ефект, но губи бързо ефективност и може да доведе до обратен ефект(повишен кортизол, повече глад).
3. гониш ли конкретен краен срок?
4. а колко и какво ядеш? излишъка на калории или прекаленния недостатък също е фактор за това как и какво ще сваляш.
Хората с години тежки и упорити тренировки имат още какво да желаят, защо мислиш че за три месеца можеш да го постигнеш без да си даваш много зор?
20.05.11
21:03
1. миналата година тренирах 2 месеца плуване; лятото ходих на фитнес 1 месец; правила съм упражнения за корем и бедра в къщи
2. за мен тренировките са умерено интензивни, потя се много. Започнах с аеробиката, защото мога да тренирам в къщи когато на мен ми е удобно.. Ето http://www.ministryofsound.com/shop/fitness/ тези са аеробиките, които правя
3. очаквам плосък корем (защо не и оформени леки плочки), да сваля паласките и да оформя ръцете и бедрата си
4. Ям 3 пъти на ден през 3-4 часа; Като тренирам сутрин закусвам 1 час след това.. Примерно 11:30 - 4.с.л. овесени ядки с 1 кофичка кисело мляко; на обяд като съм на училище ям 1 ябълка или 1 банан или активия, или корни десерт
Вечерята ми е най-обилното ядене: салата от марули краставици и домати, след което ям това което е сготвила майка ми (риба, пиле, ориз, печени картофи с наденица, зеленчукова супа и т.н.). Гледам да не ям след 20:00, въпреки че повечето пъти не ми се получава.. Пия по 2 литра вода
5. не съм си поставила някакъв краен срок, но искам да виждам по-големи резултати (особено талията)
21.05.11
01:05
съжалявам че храненето и свалянето на килограми не е моята специалност, но от това което знам когато човек не е доволен, има 2 варианта.
1. да има “грешни” очаквания, дали като срок, дали като резултат, дали като път към резултата.
2. може да има грешка в метода на постигане на целите си.
има само два съвета, който мога да ти дам:
- прави повече от това което работи, прави по-малко от това което не работи и прави нещо различно.
- успешните хора са такива, защото са готови да изпитват неудобство. когато ти е неудобно по собствено желание, става много по-лесно постигането на резултата.
казано от TasteOfCherry Cherry на 20.05.11, 21:03:
4. Ям 3 пъти на ден през 3-4 часа; Като тренирам сутрин закусвам 1 час след това.. Примерно 11:30 - 4.с.л. овесени ядки с 1 кофичка кисело мляко; на обяд като съм на училище ям 1 ябълка или 1 банан или активия, или корни десерт
Вечерята ми е най-обилното ядене: салата от марули краставици и домати, след което ям това което е сготвила майка ми (риба, пиле, ориз, печени картофи с наденица, зеленчукова супа и т.н.). Гледам да не ям след 20:00, въпреки че повечето пъти не ми се получава.. Пия по 2 литра вода
Преразгледай си храненето. На мен хич не ми харесва. 1. малко на брой хранения 2. ябълката е далеч от представата ми за обяд 3. картофи с наденица не е вечеря, с която ще постигнеш резултати.
Прочети още из сайта и си оправи храненето.
21.05.11
08:35
Както коментира по-горе ts.vassilev - причината за това да не получих резултатите, които си очаквала, се корени или в нереалистичните резултати, или в неподходящите методи. В твоя случай ми изглежда както да става въпрос за доста и от двете.
Нека разгледаме последния ти пост точка по точка:
казано от TasteOfCherry Cherry на 20.05.11, 21:03:
1. миналата година тренирах 2 месеца плуване; лятото ходих на фитнес 1 месец; правила съм упражнения за корем и бедра в къщи
2. за мен тренировките са умерено интензивни, потя се много. Започнах с аеробиката, защото мога да тренирам в къщи когато на мен ми е удобно.. Ето http://www.ministryofsound.com/shop/fitness/ тези са аеробиките, които правя
3. очаквам плосък корем (защо не и оформени леки плочки), да сваля паласките и да оформя ръцете и бедрата си
5. не съм си поставила някакъв краен срок, но искам да виждам по-големи резултати (особено талията)
1. С подобна интензивност на трениране, можеш да очакваш удовлетворителни резултати (доста относително понятие), само ако имаш подходящите гени. Като имаш подходящите гени обаче, почти всичко, което е различно от липса на спорт и движение, ще даде резултати
2. силното потене не винаги е маркер за интензивна тренировка. Субективното усещане за “умерена интензивност” също не винаги е достатъчно (което пък при различните хора е различно)
3.ти може да очакваш най-различни неща. Някои неща при някои хора обаче обаче се получават с мноооого положени усиля - и като информиране, и като мислене, и като експериментиране, и за храненето и за тренирането. А тези, на които им се получава лесно, в доста случаи не могат да дадат достатъчно добър съвет.
4. Виж какво ти е написала Анеля прочети отново и точка 3
5. прочети отново т.1 и т.3
Успех