Дневникът на Иван Иванов (За Отслабване)

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.05.11
20:46

1. За цигарите - спирай ги моментално. Няма нящо вярно в твърдението че се качват килограми. И аз съм ги спирала някога, и не само че не качих, но свалих 2-3 килца.
2. Замени картофите, спагетите и по-голямата част от хляба с боб, леща, грах, нахут, тофу, сейтан, темпе и т.н. безценни вегетариански вкуснотии.

Подкрепям те ...

19.05.11
12:08

Здравейте, днес си взех рибено масло от сьомга на капсули, дайте съвет по колко ( по рецепта по 2 капсули дненвно) и кога да ги вземам

казано от Ivan Ivanov на 19.05.11, 12:08:

Здравейте, днес си взех рибено масло от сьомга на капсули, дайте съвет по колко ( по рецепта по 2 капсули дненвно) и кога да ги вземам

Дали има световен стандарт капсулите да бъдат абсолютно едни и същи като състав и грамаж за абсолютно всички производители и абсолютно всички продукти?
Ние наистина можем да помагаме със съвети и т.н., но помагай ни и ти, за да ти помогнем. И не прекрачвай тънката граница, която би ни накарала да си мислим, че не искаш да прочетеш нищо за нищо, а като имаш въпрос питаш и ние ти правим резюме на публикуваните статии в сайта. Надявам се разбираш разликата ;)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 19.05.11 12:34.

19.05.11
14:22

ТОВА 

http://www.zdravemarket.com/bg/ezine/show/omega3.php

самоче моето е 1000mg,

Дозировка: 2 капсули на ден без да се дъвчат, с повече вода.

това мисля, че значи, че трябва да вземам по 1 на ден защото това е от 500 а моето е 1000мг

19.05.11
20:15

Правилно си се досетил.

19.05.11
22:43

от значение ли е дали преди или след ядене ?

19.05.11
22:48

Заместител на рибеното масло за вегетарианци е лененото. :)

21.05.11
01:32

нямам време да пиша постояно съм на вън, но за жалост тези дни не мога да ям като хората само на крак бързичко и това е вчера съм хапнал 3 филиики от черния хляб с лютеница и сиренце, а за вечеря салата от домати с два опечени патладжана и малко зехтин, закуската ми както винаги е овесени ядки с кисело мляко, а също хапнах 1 круша на обяд а вечерта малко фастъци, във фитнеса си спазвам що годе програмата но два дена ще си дам почивка от фитнеса, защото имам доста силна мусклулна треска на краката (явно няма да правя крака, защото имам трамва от счупен крак бедрената част и доста се натоварвам и в момента ме боли доста) но всичко останало което мога ще го правя хайде тези дни пак ще драсна ;) btw интересно е, че преди фитнес се тегля и съм по малко  а след фитнеса ведната съм +1 кг на горе защо така ?

21.05.11
12:07

btw интересно е, че преди фитнес се тегля и съм по малко  а след фитнеса ведната съм +1 кг на горе защо така ?

Така е.Се пак мускула и той тежи.Преди хранене също се -1кг а след +1кг.Единия килограм е оборотен.

21.05.11
12:20

А не е ли по-логично след тренировка да тежи по-малко, защото се е обезводнил и е загубил мускулна маса? ;)
Мери се веднъж седмично и няма да имаш такива терзания.
И вземи яж истинска храна, стига с тия боклуци. С хляб и лютеница няма да стане каквото искаш.

21.05.11
13:01

Петко, не знам дали си прочел но съм вегетарианец :)

та днеска почивка

Закуска - 1/2 Кофа Кисело мляко + овесени ядки с мед
Обяд - 1 чиния варен боб на салата с лук, зехтин и оцет + 1 бучка сиренце + 2 филиики хляб (черен)
След обяд - ще си доям салатата от боба с сиренето
Вечеря - За вечеря мисля да си направ салата от останалия боб + печени чушки + патладжани печени + сирене + царевица и яица с малко черен хляб
по късно едно мляко + ябалка

те това ще ми е менюто за днес :)

Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 21.05.11 13:17.

21.05.11
13:17

Човече с такова хранене.... дори и сега, когато си се мотивирал да ти стига, в един момент ще чувстваш постоянно глад. Аз те съветвам калорийния дефицит да идва от спорт, а не толкова от лишаване от храна.

21.05.11
13:19

казано от NeDDs RC на 21.05.11, 13:17:

Човече с такова хранене.... дори и сега, когато си се мотивирал да ти стига, в един момент ще чувстваш постоянно глад. Аз те съветвам калорийния дефицит да идва от спорт, а не толкова от лишаване от храна.

аз не се лишавам от храна, само от сладкото и газираното

21.05.11
13:54

казано от Ivan Ivanov на 21.05.11, 13:01:

Петко, не знам дали си прочел но съм вегетарианец :)

И аз съм вегетарианка, но съм съгласна с Петко, храната ти е ужасна.
Идеята на вегетарианския начин на хранене е не просто да не ядеш месо, и да се опитваш да го заместиш с нещо друго. Вегетарианството е начин да уважиш и отпразнуваш многобройните дарове на природата. Самият корен на думата идва от латински и означава здрав, свеж - аз не мога да определя храната ти като нито едното от двете.

21.05.11
15:40

гледам да наблягам на зеленчуците, Маргаритка, дай ми пример за добро хранене според теб.

21.05.11
15:49

В другата тема, която беше пуснал ти писах: освен зеленчуци - варива, ориз, овес, тофу, сейтан, темпе, ядки...избора не е малък. От значение е и в какво състояние и в каква комбинация ще ги консумираш. :)

21.05.11
16:13

добре, примерно сега както съм планувал за салата от печени чушки с печен патладжан и домати какво му има на това ? Това е една от любимите ми салати ;) не знам защо да е “ужасна” ако я комбинирам с яица варени или бъркани със сирене ще е най добре според мен, все пак тея белтачини който трябва да приемам дневно не мога да ги направя по никакъв начин..

21.05.11
21:07

писах и в другата тема но тук също ще драсна ще следя и двете теми разбира се, бихте ли ми препоръчали суроватъчен протеин (за отслабване ми трябва) до 30-40 лв ако може или да си взема вместо протеина L Carnitine http://www.explode.bg/liquid-l-carnitine.html какво мислите вие ?? или това http://www.explode.bg/l-teavigo.html за протеин това ми грабна окото http://www.explode.bg/massgainer.html дайте съвети

Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 21.05.11 21:33.

Масгейнърът е протеин с въглехидрати. Идеално за прекалено слаби младежи, които много мъчно качват и грам.
Нека уточним пак нещо: вярваме, че отслабването се дължи на магически субстанции като суроватъчен протеин и л-карнитин?

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 21.05.11 22:29.

21.05.11
22:40

Orajne, знам, че не с тава само просто питам дали е добре да включа тези продукти към храната си отделно си ходя да тренирам почти всеки ден

Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 21.05.11 22:40.

казано от Ivan Ivanov на 21.05.11, 22:40:

Orajne, знам, че не с тава само просто питам дали е добре да включа тези продукти към храната си отделно си ходя да тренирам почти всеки ден

Когато тренировките не са на ниво, а глупаво построени, и храненето яко куца, то въпросът “Добре ли е да вземам единкояси добавка?” е същият като някой бездомник да пита добре ли е да си купи звънец с хубава мелодия за входната врата. Всеки поне с малко акъл би му казал, че преди да има дом е глупаво да се чуди какъв звънец да си купи, нали?
Е, всеки, който рабира поне малко от трениране, би ти казал, че трябва да си оправиш храненето и тренирането, за да има ефект от добавките.
Какви мелодии харесваш :)

21.05.11
22:53

за тренировките що годе спазвам тези http://www.bb-team.org/workout/1284_garantirano-otslabvane-za-ambitsiozni-hora-razpolagashti-s-vreme#axzz1MRCattUN с изключение на тези упражнения който не мога да правя поради здравословни причини, за храната съм ти писал на ЛС

Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 21.05.11 22:53.

21.05.11
22:55

казано от Ivan Ivanov на 21.05.11, 21:07:

писах и в другата тема но тук също ще драсна ще следя и двете теми разбира се, бихте ли ми препоръчали суроватъчен протеин (за отслабване ми трябва) до 30-40 лв ако може или да си взема вместо протеина L Carnitine http://www.explode.bg/liquid-l-carnitine.html какво мислите вие ?? или това http://www.explode.bg/l-teavigo.html за протеин това ми грабна окото http://www.explode.bg/massgainer.html дайте съвети

За тези 30-40 лева по-добре 150-200 яйца :) Ако са по 20 стотинки. Аз лично съм купувал и на промоция по 13 стотинки яйцето.

21.05.11
23:03

всеки ден не мога да ям яица, ще ми втръснат и ще се чудя после какво да правя..

21.05.11
23:18

Месо!?

21.05.11
23:22

казано от dr jack на 21.05.11, 23:18:

Месо!?

nope

23.05.11
18:10

Тренировка

повдигане на щанга от полулег - 6 серии по 10 овторения
повдигане на дъмбели от полулег - 5 серии по 10 повторения
пек-дек - 4 серии по 10 повторения
кросоувър - 4 серии по 10 повторения
кoремни преси (на машина) около 80 повторения

Храна

Закуска - Овесени ядки с мед + 1/2 Кофичка кисело мляко
Обяд - салата от варен боб + 3 печени чушки със зехтин и оцет + парчета кашкавал + 2 филии черен хляб без брашно + 1 хап рибено масло от сьомга
Вечеря - 3 бъркани яица + 1 буца сирене + 1 домат  + 3 филии черен хляб без брашно

Преди лягане ще изям една ябалка + прясно или кисело мляко..

по програма утре би трябвало да правя крака, но поради здравословни проблеми  това ще отпадне (имам трамва от счупена бедрена част на левия крак и не правилно зарастване..) за жалост крака няма да мога да правя

Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 23.05.11 18:13.

24.05.11
13:25

Tренировката ми днес беше само кардио ( по програма е крака но..)

12км колело - 30 мин
20 мин бързо ходене на пътека.

Храна

Закуска: Кисело мляко с овесени ядки с мед + 2 клен.
Обяд : сирене, чушки, яица, домати + 2 филии черен хляб без брашно + 1 чаша прясно мляко + 1 капсула рибно масло от сьомга
След обяд: чаша прясно мляко
Вечеря: домашна баница с турски кори и сирене / FAIL / + 1 кофичка кисело мляко

Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 24.05.11 18:26.

24.05.11
18:27

Доколкото си спомням целта ти беше загуба на мазнини - забрави за прясното мляко, мазните сирена и кашкавали. :)

P&

24.05.11
18:40

Баницата също.

24.05.11
19:01

казано от Margaritka на 24.05.11, 18:27:

Доколкото си спомням целта ти беше загуба на мазнини - забрави за прясното мляко, мазните сирена и кашкавали. :)

Ниско маслено прясно мляко не може ли ?  Мазно сирене не ям, това което го ям е растително до колкото знам и е твърдо.

24.05.11
19:24

Ако ще ядеш сирене, купувай сирене. Ако ще ядеш растително сирене - яж тофу, но до  боклуците с хидрогенирани растителни мазнини не се доближавай. Съдържанието на мазнини в сиренето не се определя по консистенцията му, т.е. ако е твърдо, това съвсем не означава че има ниско съдържание на мазнини. Като цяло - всички млечни произведения са трудносмилаеми, и носят малка до никаква полза за организма.
Ако въобще ще ползваш прясно мляко, ползвай пълномаслено.
И един съвет - почети повечко за храните и здравословното хранене. Оставам с впечатление че въобще нямаш идея какво влиза в стомаха ти.

24.05.11
19:31

така е, права си, че нямам идея какво влиза в стомаха ми. четох и продължавам да чета, но това с храната най ме мъчи просто не мога да намера някаква програмка там да я спазвам.. белтъчините коити поемам са малко според мен незнам вече каква програма да си направя при положение, че съм толквоа зле от към храната ( та аз почти нищо не мога да ям).. вече нямам думи просто незнам, накрая ще мина гладна диета пък каквото ще да става то се е видяло, че не мога да си напрвя хранителен режим.

24.05.11
19:35

Не знам на колко години си в момента, но правилните хранителни навици се градят с години. Не очаквай всичко да се случи за седмица.
Какво имаш предвид че не можеш почти нищо да ядеш?

24.05.11
19:40

Храни които ям: яица, сирене, кашкавал, боб, + зеленчуците и плодовете те тва е което ям :) Друго НЕ ям, за това ми е толкова трудно да си направя хранителен режим.. незнам да се радвам ли преди когато се теглих в залата бях 131.700 сега показва 128.400 (Днес) знам, че искам много бързо но е невъзможно но мисла, че що годе се получава след като ограничих сладкото газираното и белия хляб.

Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 24.05.11 19:51.

24.05.11
19:50

Ами включи и други храни - щом ядеш боб, значи можеш да ядеш и леща, нахут. Пробвай кафяв ориз, овес, киноа, ядки и семена, (както вече трети път ти пиша) соеви алтернативи на млечни продукти и месо. Ако не си от хората, чувствителни към глутена, опитай сейтан - това е едно от най-вкусните изкушения, които съм опитвала.
Яйцата можеш да ги приготвяш по различни начини с различни зеленчуци. Самите зеленчуци също могат да се комбинират и приготвят в разнообразни варианти.
Сега идва сезона на плодовете, така че там също имаш богат избор.

24.05.11
19:55

наухт не съм ял. леща на салата можеби не обичам леща същото е и с ориза соеви алтернативи не мисля да пробвам, ако ще пробвам ще е да ям пилешко месо но още не се осмилявам, ейтан също не съм ял, яицата ги правя или бъркани или варени или в микровълновата, зеленчуците ги предпочитам свежи, за друго несе сещам, за сезона на плодовете да тук определено имам избор :) нектарини, праскови, каисии , сливи, диня и т.н все неща които обичам.

24.05.11
20:03

Уф, не мога да ти помогна, ако сам не положиш усилие. Както ти казах - идеята на вегетарианството е разнообразно и здравословно хранене - щом нямаш желание да опитваш нови неща, няма да имаш нови резултати; нали се сещаш - няма как със старите навици да постигнеш нов ефект.

24.05.11
20:15

Много си претенциозен, Иване. Само че претенциите няма да те направят по-слаб, нито по-щастлив впрочем.
Могат само да те ограничават. Както Маргаритка каза, не е задължително вегетарианството да е ограничаващ режим.

25.05.11
17:02

Днес хапнах дюнер с пилешко месо, маи имам напредък :) Малко по малко ще гледам, да започна да консумирам пилешко поне и така ще ми е по лесно, довечера пак ще пробвам да ям пилешки бутчета, пак белким стане ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1