20.05.11
22:14
Разлика между това и филето ? Намерих за 5.50-80 килото и се зачудих..
Бута има повече мазнини.
На мен лично ми е отвратителен на вкус, но си струва, защото е евтин.
Филето е сухо и безвкусно и трудно се преглъща. Ако е за вкус, предпочитам бута.
21.05.11
12:03
е аз ям пилешко филе.. много хубав вкус има :) 7.80 килото или някъде там
21.05.11
12:06
Всякакво месо ям.. Пека 1 килограм остава .. я има я няма 500 грама.. :Х
казано от Иван Чолаков на 21.05.11, 12:06:
Нормално е, дори да не е кръщавано, водата се изпарява и теглото намалява нищо, което да буди недоумение. Важното, е че протеина си остава, а нали това е основното, което ни интересува.
21.05.11
12:11
казано от Valdis на 21.05.11, 12:08:
казано от Иван Чолаков на 21.05.11, 12:06:
Нормално е, дори да не е кръщавано, водата се изпарява и теглото намалява нищо, което да буди недоумение. Важното, е че протеина си остава, а нали това е основното, което ни интересува.
Да, знам. Имах предвид, че ги тъпчат с вода и ги замръзяват.. плащаш 1 килограм, ядеш 500 грама.
Ами не купувай замразено ;)
Аз напоследък карам само на свински пържоли, и си ги купувам охладени или директно от месния щанд.
21.05.11
12:30
казано от Петко К на 21.05.11, 12:18:
Аз напоследък карам само на свински пържоли, и си ги купувам охладени или директно от месния щанд.
И аз в момента карам на свинско. Едно кашонче 5 кг за 20 лева.. 4 лева килограма пак като се опече се свива, което е нормално, но пък е по евтино. И ми върши чудесна работа за ВМ-НВД :)
Няма файда да се купува замразено, като се извади водата, с която е инжектирано се оказва, че дори излиза по-скъпо. Скоро имах подобен случай с филе от акула, което след размразяване стана на половината а след термичната обработка остана по-малко от четвърт от началното тегло.
А какво мислите за вакуумираните печени пилешки филета?Доста често посягам към тях особено,когато съм в движение,и заедно с някой плод или зеленчук ги превръщам в едно от храненията.Не се бях заглеждал в опаковките,но ми направи впечатление,че съдържат около 3-4 Е-та като например Е-900,Е352 засичал съм и Е450 мисля...А пък филетата са в цял вид,и ми е чудно дали са за притеснение тези Е-та!?
То охладени пак спадат, от 1 кило остават приблизително 670гр., но пак е по-добре от замразените.Замразени, ям само дробчета, защото са евтини и ми допълват менюто.
ПП. Бутът не е лош, но аз предпочитам филе и няма голяма разлика в цената и грамажа между двете, след като почистиш бута от кожата и кокалите.
21.05.11
22:41
казано от martinski на 21.05.11, 17:56:
Аз напоследък карам само на свински пържоли, и си ги купувам охладени или директно от месния щанд.То охладени пак спадат, от 1 кило остават приблизително 670гр., но пак е по-добре от замразените.Замразени, ям само дробчета, защото са евтини и ми допълват менюто.
ПП. Бутът не е лош, но аз предпочитам филе и няма голяма разлика в цената и грамажа между двете, след като почистиш бута от кожата и кокалите.
Тия сърца.. много лоши спомени имам.. На скоро си взех 1 килограм и останаха едва 350 грама :Х.. кофти тръпка ;д
23.05.11
14:20
казано от martinski на 21.05.11, 17:56:
Аз напоследък карам само на свински пържоли, и си ги купувам охладени или директно от месния щанд.То охладени пак спадат, от 1 кило остават приблизително 670гр., но пак е по-добре от замразените.Замразени, ям само дробчета, защото са евтини и ми допълват менюто.
Местото, което намерих е без кокали. Разлика в цената има огромна.. Пилешкото филе ми излизаше 6.80/кг замразено, а тоя бут е към 5.50-6. Ся в края на месеца ше зема 1 кило да го опитам и ше видим.
Много се вкарвате във филма с това дали е охладено или замръзено.Купувам си предимно замразено филе и това,което остава след топлина обработка няма кой знае каква разлика с охладеното.
ПС.От 2 кг.замразнено ми остава към 1.2кг готово
23.05.11
14:42
Глупости. От 3 пържолки от филе, по 160-170гр средно, получих 140гр печени. Охладено>замразено