20.05.05
09:36
Здравейте пичове!
Искам да ви попитам можете ли да ми кажете защо е по-добре глутаминът да се взема заедно с креатина и може ли (и ще има ли ефект) глутамина да се взема отделно от креатина, т.е. да се взема само глутамин? На коя фирма бихте ми препоръчали да си взема глутамин?
20.05.05
10:00
Първо фирмата - Оптимум Нутришън.
И креатинът и глутаминът си имат индивидуални свойства и могат да се вземат поотделно, но приети заедно са една наистина добра антикатаболна формула и подобряват възстановяването.
[quote author=“Propellerheads STAINED”]Първо фирмата - Оптимум Нутришън.
И креатинът и глутаминът си имат индивидуални свойства и могат да се вземат поотделно, но приети заедно са една наистина добра антикатаболна формула и подобряват възстановяването.
Благодаря ти за мнението!
20.05.05
12:52
Креатин на “Weider” и глутамин на “Biotech”.А да се взимат заедно е добре ,защотот глутаминът освен че ти храни мускулите ,спомага и за задържането на вода в тях за което пък най-вече работи креатина!Оттам и качваш килограми ! Тоест за да постигнеш пълен “балонизиращ” ефект ще трябва да ги комбинираш ! Аз бих заложил на формулата креатин+суроватъчен протеин+аминокиселини. Имай в предвид че 5 гр. креатин на ден ако креатина е 99.9% чистота са твърде много.2-3 грама са предостатъчни пък и излиза по евтино.Трябва да увеличиш приема на течности докато мааш креатин.И не пий кафе 2 часа преди и след приема на креатин.Лично аз вече пия по 2-3 кафета на седмица,а съм спрял креатина! Успех !
21.05.05
17:53
пие се сутрин преди хапване ако не бъркам
нека още някои да го потвърди за да не стане фал :lol:
21.05.05
17:55
защо да е много 5 грама ? аз насякаде съм чел че се зима 5 грама ... а на 2-3 ?!?
21.05.05
20:49
4ел сам ,4е комбиниранито на креатин и глутамин не прави никаква “4удодейна” реакция. Ефект от 2те не6та има разбирасе, но заедно не са по силни...
вие си преценяваите
Недик Недев каза, че като се измат заедно ефекта е двоен. Което не значи че ще станеш животно, но все пак заедно е по-добре явно.
22.05.05
09:43
защо да е много 5 грама ? аз насякаде съм чел че се зима 5 грама ... а на 2-3 ?!?
На кутията на Уидър креатина пише 2-3 грама макс.Повече и без това не можеш усвои.Аз пробвах да видя разлика дали ще има между 5 гр и 3 гр и такава нямаше ! Тестов предиод и за двете дози по седмица и половина !
За креатина: По принцип 5-7 дена се zарежда 15-20г в zависимост от теглото. След това се пият 3-5 грама дневно пак в zависимост от теглото. Най-добре сутрин след zакуска, преди и след тренировка и на обед в zарейдаЩата фаzа.B поддържаЩата със zакуската eдна равна чаена лъжичка и оЩе толкова след тренировка, като винаги се вzима със прости въглехидрати, най-добре декстроzа на прах или нат сок. ОбЩо вzето всичко го пиШе на опаковката на креатина, а и на всички продукти, така че момчета научете се да четете :)
23.05.05
12:14
Ако се взима креатин и глутамин ..... заедно ли се вземат или едното сътрин дръгото вечер. И поврема на зареждащата доза с креатин (4-7дни) добре ли е и тогажа да се взема Глутамин?