Митко, сега те разбрах какво имаш предвид, но случая не е съвсем такъв- тоест в горната част корема ми е добре дори с подходяща светлина има някакви очертания, но долната част под пъпа(голямата обиколка) има един пласт желе, който си е чисто и просто сланинка- под него е здраво иначе.
Както и да е четох постовете мислих, питах приятели за странично мнение... та да речем тоя въпрос го оставям на течението. Ще почна да се храня “нормално”- тоест 3-4-5 хранения на ден- някои дни повече въглехидрати, други повече мазнини и поне 1,5-2гр/кг протеин- тоест като в момента. Без джънк разбира се- инцидентите са редки при мен и се вписват. Грамажи няма да следя стриктно, като до сколо, а просто ще гледам да не прекалявам и ще се опитам да “слушам” тялото си за количествата най-вече щото имам апетит за 3ма... Толкоз за храненето.
Добавки- допивам каквото имам или иначе казано креатин за 5-6 дни и витамини за 80-90 :D и джака до където стигне още 15тина тренировки да кажем... ще почивам малко и ако останат финанси след изпълняване на списъка с належащи разходи средата на юли може да взема нещо, но за сега толкоз.
Тренировки- тука малко тегаво да го измисля. Бягането отпада- глупаво е щото идва нанагорно и колело карам сега и краката нещо блокират :D Таа 3 пъти седмично зала и 2 пъти кросфита с Юли. Сега остана по-трудната част да съставя какво ще правя в тия 3 тренировки
*като почнах да я “мисля” схемата започна да наподобява 5х5
ден 1-
лег по адд50(само 5 серии са)
кофички с тежест
нещо там за трицепс
набирания с тежест
ден 2-
преден/зерчер клек- може да ги редувам
военна преса- ще я почна и нея с леко- днес Славко показа техниката и ще я правя по този начин- ако ме заболи гръбнака отново минавам от седеж
тяга(почвам я с леко от 90-100 за корекция на техниката и ще качвам по 5кг на седмица)
нещо там за бицепс
ден 3-
лег по адд50(само 5 серии са)
гребане с щанга
Грубо нещо такова- корема не съм сигурен, в кои дни и колко пъти да го има- преди ден 3 май не е удачно, защото ще уморен и няма да ме държи на предния клек? Също вероятно 3тия ден и без туй празнее ще се пробвам колкото мога да заучавам тръстери, хенг пауър клийн и въобще каквото се сетя. Коментари, критики и съвети няма да са излишни :D
Пиша го зареждащ/нулев/хаотичен ден... отивам в Строежа на рок вечер и ще концентрирам с концентрат...
казано от Димитър Михайлов на 15.05.11, 22:27:
Визирах плътност, т.е. тренировки за сила и плътност, изграждащи повече мускулни влакна на иначе сходен обем (обиколка). Дано съм го обяснил според учебниците. :)
Аз имах такъв проблем малко преди началото на университета - не бях нито дебел, нито слаб, но липсваха детайли и качество на мускулатурата. От тогава обръщам внимание на самата плътност, а не толкова на обиколките.
Дано не греша, но тренировки от типа 5х5 са с такава цел.
Да по спамя малко....
Плътността е свързвам с миофибриларната мускулна хипертрофия,постига се по бавно,но при нея се повишава диаметъра на самото мускулно влакно(миофибрилата) и това дава плътност на мускулите при относително непроменен обем.Тази хипертрофия е много добре изразена при профи спортисти
леко атлети,гимнастици и тн.
В последния ден един power clean за начало много добре ще се включи,докато си свеж да учиш техниката.
Мнението беше редактирано от Mihail на 16.05.11 19:59.
Мишо, благодаря за включването : )
Значи в ден 3 почвам с пауър клийн- тоест цялото движение от земята а не хенг варианта?
После за корема да го правя на 2 пъти освен с различни упражнения?
В ден 2 ще правя след клека и преди военната тръстери- така де ще се уча- по няколко серии.
И май ще почна от другата седмица- утре само клек и тяга- имам мускулна на рамената от 2 седмици вече константна освен това едното рамо ме боли малко...
Може да учиш обръщането и то hang,така пропускаш първата част малката тяга,но пак ще извлечеш основните ползи от упражнението.Според мен е добре да правиш power clean и hang power clean,а по късно да научиш squat clean.В кросфита се използват всички вариации на обръщането и ще ти е от полза да ги владееш.
Полезна статия от т нейшън http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/the_truth_about_olympic_lifts
17.05.11
13:23
Аз почвам обръщания 3 пъти в седмицата. Дай му маааааа!
Днес храната е към кило юфка, мляко, пълнозърнест хляб, една щафета луканка, кашкавал, протеин, витамини, креатин, яйца, сирене, курабии домашни... утре също ще бъде по-свободно съчинение, а вечерта ще съм на рожден ден, та нещата ще минат в рамки отново от четвъртък. За тренировката утре ще си помисля... и тази вечер май няма да спя, но както не веднъж съм казвал- сънят е мираж!
казано от Скота на 17.05.11, 19:38:
Днес храната е към кило юфка, мляко, пълнозърнест хляб, една щафета луканка, кашкавал, протеин, витамини, креатин, яйца, сирене, курабии домашни... утре също ще бъде по-свободно съчинение, а вечерта ще съм на рожден ден, та нещата ще минат в рамки отново от четвъртък. За тренировката утре ще си помисля... и тази вечер май няма да спя, но както не веднъж съм казвал- сънят е мираж!
Приятно изкарване на РД - то :) , вярвам и вчера е било ОК в Строежа :)
‘се ше го наваксаш тоз сън :)
Ммммм...юфка :)
Sorry за спама - еуфорично ми е :D
В Строежа беше супер- много махащ главата сет- Москов разбира от работата си, разбира се имаше доста песни на Дио пуснати... снощи съня си беше супер, ама таз вечер трябва да довърша нещо и да го пратя до утре сутрин... а нещо не спори работата, ама как да е прескачам табовете цял ден и тва е...
казано от Скота на 17.05.11, 19:56:
В Строежа беше супер- много махащ главата сет- Москов разбира от работата си, разбира се имаше доста песни на Дио пуснати... снощи съня си беше супер, ама таз вечер трябва да довърша нещо и да го пратя до утре сутрин... а нещо не спори работата, ама как да е прескачам табовете цял ден и тва е...
Мен , Строежа по - ме блазни таз’ вечер офертата , ам’ далече и пари “сакат” :)
Пожелавам , всичко да си мине по план и сън да се с’бере :)
Поздрави :)
Да си попълня дневника... храна доядох юфката за закуска, но не ми стигна и за това стандартната овесена питка с канела и 3 яйца. На обед нямаше време за стол, а и нали обявих джън дните- 2 кръгли пици и някаква съмнителна саламка и 2 републики с фъстъци, 3 бонбона фигаро- тия теста не ме наяждат въобще. 2 часа след това у дома протеин с тахан и 2 курабии. Вечерята ще е пилешко с кашкавал и салата... може и още нещо да добавя. После 2-3 бири и от утре по конец всичко. Днес няма време за зала- голямо натягане, ама крайни срокове натискат- съня е малко, а кафетата и йохимбина много... остана малко от тая курсова и после веднага другата, че си намерих едни пропуски... ай.
Тъй това студентските общежития са кофти работа- изгониха ни като кучета в 12- верно едно кубе, усилвател, пулт и 2 китари ама все пак :D… малко бира и много свинско- прибрах се за 40 минути пеша- нощна разходка... след малко пращам курсовата ми по пощата и утре защита и почвам другата- живота е прекрасен :D исках и още нещо да кажа... тоест напиша, но не се сещам какво беше... бе принципно друго качество нямам позитивно ама поне една такава тъпанарска упоритост насадена в мен съществува...
Рутина му е майката!
Храна и вещества:
9:00- овес, яйца, канела, витамини
11:00- 5мг йохимбин
14:30- свинско, сметана, салата със зехтин, кашкавал
16:30- фъстъци
17:40- 5мг йохимбин, 3гр кее, 5гр джак
19:30- свинско, варени зеленчуци и картофи, сметана, сирене, салата със зехтин
22:00- 3гр кее, протеин, тахан
***Тренировка:
преден клек- 5х70кг 5х75кг 5х80кг 2х85кг 1х85кг- и я хвърлих
тяга- 3х10х100кг
сгъване с прав лост- 2х10х40кг
чуково с дъмбели- 5х22,5кг
ренегадско гребане 2х5х22,5кг
toes to bar- 3-4 серии по няколко повторения
Ужасна тренировка... е не чак толкова де :D 80те кг леко, ама имам един цирей на рамото точно където ми ляга щангата и много боли, та на последната серия за малко се разконцентрирах и бутнах дясната ръка надолу и се наложи да хвърля щангата- тъпанарска работа... 85 не тежат толкова много- другия път ще ги смачкам... рамото умишлено го прескочих- пусто искам да мине тая непрестанна треска, а и болката в лявото... тягата имаше няколко загряващи вработващи, както и на клека- на 100така много бавно и контролирано смея да твърдя с почти отлична техника- другия път 105… след нея нещо ми прилоша направих 2 серии бицепс и стана на камък направо се вдърви и 3тата беше мъчение- малко корем, а трябваше повече да е ма нещо ми се зави свят такова едно ужасно ми беше- още е де... това нещо ренегатското голмо натоварване ще го правя по-често :) толкоз... тая вечер ще се наспя поне...
Храна и вещества:
9:30- овес, яйца, канела, витамини
11:00- 5мг йохимбин
13:00- свинско, черен хляб печен, салата със зехтин,сирене
17:00- протеин, тахан
17:30- 3гр кее
19:00- пилешко, масло, салата, сирене, косело мляко
22:00- 3гр кее
***Тренировка- колоездене ~70 минути накъсано на интервали
Колкото се оптивма да съм позитивен толкова и ме заливат мизерни нещица... все едно при мен е- нова седмица нов проблем... е можеше и по-зле да е... Утре ще ходя на състезанието по лег- някой ако иска мога да го забера по пътя- тръгвам от Младост 1.
Храна и вещества:
8:30- овес, яйца, канела, витамини
14:00- свинско и леБ
17:30- луканка, кашкавал, печен черен хляб, протеин, ябълка, 3гр кее
20:00- боб, сирене, луканка
22:00- 3гр кее
Днес хубав ден- бях на състезанието по вдигане от лег- видях се с яки хора от форума- прекарахме чудесно. Тоз Сашо много вдига ей! : ) Малко тясто и соя днес ама ще го преживея... утре може и да тренирам... а може и да не тренирам...
Всичко ме дразни днес... май пак ще спра да пиша храната известно време- то няма нищо интересно, а и без това комбинациите ми са странни... аа има днес пих кола- изпих една чаша и щях да умра от захар... все тая рамената още ме болят, утре трябва да се тренира, но може да се наложи да се занимавам с къртене... днес ми е каша да му се не знае и нека завърша с нещо позитивно ползвам 4та дупка на колана от 2-3 дни, а се храня “по-лежерно”... и да хаотичност е второто ми име...
Взех изпита и там остана... тоест не съм задълбавал повече- ама ако в бъдеще ми трябва поне мисля бързо ще вляза в час... Ами ти ползваш ли го още : )
Днес планирано за късна тренировка с щанги- не. Четене до обяд и после- къртене, пробиване на бетон, измазване и въобще строително хамалски дейности до към 9… изморих се- е не колкото кросфитърите, ама пък аз дишах прах... Хапнах въз здраво днес- свинско, пилешко, яйца, масло, гъби, овес, протеин, тахан, банани... абе здраво. Утре ме грози същата участ... може се намери време за тренирова, а може и не...
Тамън се засилих към залата и се разбра, че колегата дето разбира последния вид задачи се е прибрал и отивам да решавам задачи пак :D… ама ще тренирам днес де!!!
казано от Скота на 24.05.11, 17:37:
...... :D… ама ще тренирам днес де!!!
Ще чакаме, ако няма тренировка ще има черни точки :D :D :D.
Храна и вещества:
9:00- овес, яйца, канела, сладко от грозде, витамини
13:00- протеин
16:00- свинско, салата, сметана, ориз с гъби
18:00- 3гр кее
20:20- 3гр кее, 5гр джак, 5мг йохимбин
21:45- свинско, ориз, салата, кисело мляко
Тренировка 1- ~60мин колоездене накъсано на 4 интервала
***Тренировка 2
лег- 6х60кг 2х5х65кг 2х4х65кг (add50 1/14)
кофички неуспоредни- 5 +10кг, 5 +15кг, 5 +20кг
разгъване на дъмбел зад врат- 3х8х35кг
набирания надхват- 5х15кг 3х20кг 2х20кг
4серии корем странична част
Динамичен ден днес, имаше и малко хамалско носене, ама нищо. Видях за малко кросфит групата- то кеф да гледаш как другите се мъчат, та и на мен ми се дотренира :D. Малко не бях мого енергичен в залата, ама кат за днес толкоз. Раменцата ме боляха, ама като разгрях се смазах- ше ги режа :D… и има нещо изкривено в мен, като не си напиша храната и все едно не съм си написал домашната... креатина и той свърши- йохимбина има малко, ама ще го пия само преди физическа активност вече, джака малко ама има още... отивам да ръфам месо.
Храна:
8:00- овес, яйца, канела, сладко от грозде, витамини
12:30- пилешка супа, ориз, дробчета, грис
16:00- протеин, ябълка
19:30- свинко, салата, печен черен хляб
22:00- кисело мляко
Нещо глад ме гони днес... може и омлет да забъркам и ще редактирам... все се събуждам 6 и 30 сутрин. Друго няма за днес, освен лека тресчица на трицепсите.
Храна:
7:30- яйца, овес, канела, витамини, сладко от грозде
12:30- кюфтета с плънка гъби, салата, сос от сметана, масло
17:00- протеин, ябълка, тахан
19:10- 7,5гр джак, 5мг йохимбин
21:30- кюфтета с плънка гъби, печени филии черен хляб, салата, сирене
24:00- кисело мляко
***Тренировка:
преден клек- 5х75кг 2х5х80кг 2х3х85кг
военна преса- 9х35кг 6х40кг 3х5х40кг
тяга- 3х10х105кг
сгъване с прав лост- 2х6х45кг 4х47,5кг
чуково с дъмбели- 6х22,5кг
ренегадско гребане- 6х17,5кг 2х5х17,5кг
повдигане на крака от вис- 20
Съня последно време наистина е мираж- спя по 3-4 часа на денонощие- има нещо гнило... иначе прилична тренировка на клека горе долу доволен- начи след 1во повторение на 85 ми тръгват лактите надолу- натежава ми явно на корема, ама се мобилизирам и оправям положението- по-леки са ми с всеки изминал път. Военната преса- все едно никога не съм го правил това упражнение- адски много ми е отслабнало рамото... и ме залболя гръбнака леко- седнал от другия път- не става просто. Мъчих малко тръстери преди военната, ама резките движения не са за колената ми на тоя етап... трагедия. Бицагите няма какво да коментирам- яки са :D ааа ренегадското е супер упражнение- направо си разбих корема. Еми толкоз за днес. събота пак : )
В кратце за вчера- мясо, дроб, сирене, яйца, малко хляб и бисквити, една бира... разни други храни. Леко ги наказах в университета :D… легнах рано станах късно... приличен ден. Имам мускулна на хмм- гърба, трапеца, рамената, бицепс, трицепс, крака, кръст, задник, корем, предмишница, врат- как да е днес трябва да се дотътря до залата, която ми е буквално на 20м. ами за сега това.
Да напиша нещо докато не забравя- обмислям да залитна към някаква въглехидратна ротация, ама ще видим... и от няколко дни забелязвам един дисбаланс на краката ми- няма никаква вътрешна част- трябва да измисля някое упражнение. Та ремайндъра е сетнат : )
28.05.11
10:48
За самия квадрицепс ли говориш ? Ако е така - пробвай разгъване с разтворени от пръстите крака встрани. Незнам дали успях да ти го обясня, ако не си ме разбрал-кажи. Но да знаеш, че тоя мускул, за който си мисля се изолира адски трудно..
28.05.11
14:05
При мен се натоварваше аддуктора като кляках с широк разкрач.
***Тренировка
hang power clean- 20 40 50 50 50 50 60 60 50 50- повторения по 3-4 на 60 по 1
лег- 2х3х70кг 2х2х75кг 1х85кгN (add50 2/14)
гребане с щанга- 10х60кг 10х80кг 7х90кг 4х100кг
пресец на летг преса- 40х115кг 30х165кг
Да напиша комента, че одеве малко бързах... Пауър клийна е трагедия за сега- ама трапеца се понатовари, ама пак повече на сила го издокарвам- ще го науча! Лега нищо особено, На гребането ми трябваха фитили просто след 80 ми изтърва хвата- на 90 и на 100 можех още- на тягата хвата ми държи до много, ама тука движението е по друго и не остисква. Малко прасец, ама трябваше да изчезвам и затуй толкоз малко. Храната днес- яйца, мед, сърца, бъбреци, дроб, масло, хляб, протеин, агнешко, картф, бира и 10гр джак преди тренировка. понеделник пак. Утре може да накарам брата да ме снима, ама ще видим.
Трансматер, благодаря- аз уж широко правя, ама явно не е достатъчно.
29.05.11
12:16
Карай брата да те снима!
скини фат бастард он дъ лайн... снимките са почти толкова ужасни, както и когато сам се снимам- то модела е виновен :D
ЕДИТ- Жоре сега видях, че си писал :D ей го резултата от 20 снимки тия 3 не са размазани :D
Мнението беше редактирано от Бойко на 29.05.11 12:21.
29.05.11
12:26
Третата много ми харесва, на първите две също си добре, но ще се учич на позьорско майсторство!
29.05.11
12:29
давам уроци Скот ! :D добре си добре си... какви хора казват, че изглеждат добре, че ти ли няма да го казваш ;)
Позьорско майсторство вика :D
Кристияне, благодаря ама се насочи към дамите :D
Виждам, аз едни плочки се показват ;), ако намалиш % на подкожните мазнини поне 6 ще се видят. А ръцете ми изглеждат многоооооооо големи.
29.05.11
14:58
Има потенциал това момче!
Ако продължаваш със същия ентусиазъм и упоритост, ще береш плодовете на успеха!
29.05.11
15:03
Добри са снимките, нищо, че последната е снимана в бъдещата 2026 година. Скота, мисля, че имаш още много тайни да споделиш с изостанала България! Конструктивните планове на машината на времето добре ще дойдат! :D
29.05.11
15:13
Е-е-е, точно пък ръцете... не!
Плочки се появяват, определено!
Има дори естетика в скотската му фируга!
За ръце обаче ще му показваме кон боб яде ли, само че той имча средно по 8 изпита на седмица, а през останалото време - гости!