21.05.11
15:29
Здравейте. След много четене и допитване си съставих хранителен план, който следвам вече 3 седмици. Мерките ми са следните:
18г, 1.80 висок, тежа 65кг с 15% подкожни мазнини. Режима ми е следният:
Сутрин ставам в 5.45, в 6.00 ям 100гр. овес накиснати в 200мл. прясно мляко + 2 варени яйца.
В 9:00 ям една кофичка кисело мляко с 3 филии хляб и 2 яйца.
12:00 - 150гр месо или риба + 150гр сладка царевица
15:00 200гр месо + 200гр ориз/картофи
17:30 - 200гр месо + ориз/картофи/хляб и някаква салата
18:30 - тренировка, като веднага след нея ям банан или два или някакъв друг плод/мед
~19:30 - 150гр месо с 3 филии хляб и някакви ядки (50гр)
22:30 - 200гр извара + половин кофичка мляко и 50гр сирене
Стремя се спането да го докарвам до 7-8 часа на ден, да не се товаря много за да имам сили за тренировката и да почивам подобаващо след нея. Дотук добре. В тренировъчните дни нямам ядове с приема на храната, но когато не тренирам,често ми се случва да се тъпча когато нямам никакво желание за ядене. И преди някой да каже нещо - съвсем ясно ми е, че ям повече от нужното за да качвам, но съм предпочел варианта първо да кача маса и тогава да орелефявам, дори и да се омазня малко в процеса, а не да качвам бавно, било то и по-чисто. Ходя на зала 4 пъти седмично (вторник,четвъртък,петък,неделя) като вторник тренирам ръце/гърди/гръб и корем (всичко, що е нагоре от кръста), четвъртък и неделя кондиция със собствено тегло, и петък всичко надолу от кръста + корем (бедра, седалище, прасци и т.н). Смятам да следвам тази програма 1 месец докато изградя техника и след това да започна с големите тежести. Та същественият ми въпрос е - храня ли се правилно, трябва ли да взема хранителни ензими като имате в предвид, че често нямам апетит (или може би това се дължи на бавният ми метаболизъм), и как да разбера дали усвоявам напълно храната, която приемам ?
21.05.11
16:29
Много протеин за сметка на въглехидратите,толкова белтъчини ъпсурт да усвоиш.Аз като бях като тебе хапвах така:
1.150 овес в мляко + 2-3 яйца
2.100 грама фъстци + 2-3 чаши мляко
3.150(сурово изтеглен) ориз + 150-200 месо
4.Тренировка
5.Гейнър от залата или 2-3 лъжици мед + 3-4 белтъка
6.150(сурово изтеглен) ориз + 150-200 месо
7.200-300 извара ;)
21.05.11
22:19
Ами 65кг надали ще усвоиш толкова много протеин, особено ако месото го теглиш в готово състояние. Ензимите определено ще ти подобрят усвояването, но пак предлагам да намалиш месото на 150гр. (сурово с-ние). 200гр. ориз в сурово с-ние е много, а в сготвено - малко. 100гр. сурово е супер. Също ми е много интересно как така последното ти хранене е в 22:30, ставаш в 5:45 и спиш 7-8 часа? Единствения вариант да спиш 7 часа и половина е да лягаш веднага след последното хранене, което не е добра идея и не вярвам да го правиш, пък и от друга страна едва ли заспиваш веднага (аз лично понякога успявам да заспя 1-2 часа след като съм си легнал)
22.05.11
09:16
Храниш се с 1000 калории над необходимите ти. При това смятам месото като пилешко. Ако е свинско - не ми се мисли. Иначе се храниш супер. Ако обаче смяташ да продължаваш с това тъпчене, ензимите са доста препоръчителни. Поне да извличаш по-голяма полза от погълнатото...иначе даваш голяма фира.
В нетренировъчните дни можеш да намалиш храната щом ти идва в повече. Едно от храненията спокойно можеш да съкратиш. :)
Но пак ти препоръчвам да обмислиш количеството на храната, защото така ще се освиниш яко. :)