20.05.11
13:37
Здравейте,.
висок съм 187см и тежа около 86кг, тренирам вече почти година и половина но започвам да усещам застой в ръцете. Тренирам по схема 2 дена тренировки и 1 почивка. Правя отделно гърди, гръб и рамо, и трицепс и бицепс заедно. Пия задължително матричен протеин и аминокиселини + права различни цикъли с други добавки (hard FX+Mass FX, Createstone, syntrax nectar..etc). Храня се добре и започвам да си мисля че програмата ми куца... Мисля да започна да тренирам гърди с трицепс и гръб с бицепс и дано разнообразието да даде резултат. Споделете някакво мнение...
20.05.11
13:51
Пробвай само бицепса в отделен ден с 4 упражнения и незабравяй, че мускулът расте когато почива, а не когато се натоварва.
Пчивният ден го прави след тренировката за бицепс.
Успех
Ами, пробвай да правиш веднъж седмично суперсерии и пробвай метода “21” за бицепсите! Ако ли не, смени си програмата !
Ето една изпитана програма лично от мен ! :)
1 тренриовка за Бицепс и Трицепс1
Бицепсово сгъване с щанга - 4 серии по 8 повторения - слагай тежест с която правиш 8 повт. макс, прави ги бавно и чисти ( не се изхвъяй с тежеста защото няма смисъл !!!!!
Веднага след това направи 1 серия 21 - 7 вдиганич до средата на тялото, 7 от средата до горе и 7 цели с малко килца
Скотово - 3 серии по 10 - докато не започне да ти пари бицепса ( някои да ти помага доло на последните серии и пускай бавно–)
Бицепсово сгъване с дъмбели - 2серии по 20 а двете ръце
Трицепс:
лег с тесен хват 4x8повт.
Френско 3 x 8
Superseria - Трицепсово разгъване на горен скрипец - 8 повт. и кикбек 12 повторени - 2 пъти едно след друго
Кофички на пейка 2-3 серии
втора тренировка:
Бицепс трицепс
1во - бицепс
Скотово 4 x8
С щанга прав 2 x5 max
Чукове 4 по 8-10
Концентрирано - 3x12
трицепс:
Френско 5 serii пирамида - 12 повт, 10, 8 6,12 ти си нагласи тежеста и дръж лактите прибрани
Френско 2 серии с широк хват.
Суперсерия - както първата тренировка но с руги упр.
-Кик бек
-Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава
кофички за трицепс
3-та тренировка
Първо трицепс :
Лег с тесен хват4 сер
кофички на пейка за трицепс 3 сер
Френско 3 сер
Няекое за вътрешната част по избор
Бицепс:
Щанга прав 8,6,5,10 повт.
Сгъване с дъмбели 4 по 20 за двете ръце
Чукове от седеж с подпряна подмишникца 4 серии по 8 повт. на ръка
4ти ден
Бицепс и трицепс суперсерии
-По три серии едно след друго упр
От лег с тесен хват 4 x8 повт
Прав шанга сгъване за бицепс - 4x8
по 2 серии едно след друго
Frensko 4 x8
Чукове 4 x 8
21 за бицепс 2 серии
кофички
може да намлиш повторенията и да увеличиш тежеста зависи как се чустваш/
УСПЕХХ !!!
аз вкарвам поне още едно за шътрещната част;;;
Мнението беше редактирано от Ivo G на 20.05.11 22:48.
Иво благодаря за изчерпателното мнение, въпреки това имам няколко въпроса:)
1. 21 за бицепс веднага след сгъването с щанга като суперсерия или 2мин почивка
2. Не е ли по добре да се започва от трицепса като по голяма мускулна група?
3. От тези тренировки да избера една която да правя примерно няколко месеца или всеки път като правя ръце да ги редувам?
21.05.11
23:57
Направи си една хубава почивка една седмица, смени си упражненията за бицепс и трицепс, и пак ще подкараш растежа напред.
Иво благодаря за изчерпателното мнение, въпреки това имам няколко въпроса:)
1. 21 за бицепс веднага след сгъването с щанга като суперсерия или 2мин почивка
2. Не е ли по добре да се започва от трицепса като по голяма мускулна група?
3. От тези тренировки да избера една която да правя примерно няколко месеца или всеки път като правя ръце да ги редувам?
21 може да не го правиш след сгъване с щанга... малко съм пресилил там и може да гориш... Аз го правя и изпомпва яко :)
3-тия вариант започваш с трицепс, а 4-ти е смесено , почини си , хапвай качествено , завърти тези 4-ри тренировки за 1 месец , почини 2-3 дни и ще видиш сам ефекта , винаги можеш да смениш някое упражнение.... аз мисля разнообразните тренировки развиват мускула различно, дори в изпълнението на самите упражненич трябва да има разлика...
8 тренировки за ръце.... опитай :) Ако усетиш че ти е тежка махни някое упр.
п.с. не забравяй да стягаш сам бицепса и трицепса, а НЕ да оставяш тежеста да ти стяга мускула -
Мнението беше редактирано от Ivo G на 22.05.11 00:12.