Помогнете ми да запазя мускулната си маса, моля

21.05.11
13:24

Така, на 20 години съм, тежа 85кг (вече 83) и съм висок 180см.Имам доста мазнинки, които искам да изчезнат и затова започнах всеизвестната 90 дневна диета.Това което ме притеснява, е че заедно с мазнините ще си отиде и мускулната маса, а аз не искам да ставам “клечо”, само да махна малко сланина. Правя упражнения (пак 90 дневни) 1ви ден с тежести, 2ри ден кардио + корем и така всеки ден. Ако може да ми кажете какво да вземам или да правя за да не си изгубя мускулната маса ще ви бъда изключително задължен! Благодаря Ви предварително. :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 21.05.11 14:42.

Повечко протеини аминокиселини (говоря под формата на хран. добавки, защото не съм запознат с тази диета и храните, които включва) ; ) Може да добавиш и Л-карнитин...

21.05.11
14:27

Като цяло диетата включва каквито храни ти харесват, но разделени по дни на 1ви-белтъци, 2ри-бобови храни и варива, 3ти-въглехидрати и 4ти-плодове/зеленчуци.

21.05.11
15:39

Тази “всеизвестна” диета не я бях чувал, но за да не кажа че е пълна глупост без да съм направил справка (рядко може да сбърка човек ако го направи в тая сфера де, но за всеки случай..) прегледах в гугъл какво ще ми кажат за нея.

Значи ето ти няколко отправни точки от теоретичната страна:
- чета, че за тия 90 дена може да се отслабне с по 15+ кила - нищо не можеш да направиш, за да не загубиш адски много мускул за това време. Ако предполага такова драстично отслабване, просто забрави да го избегнеш.
- не се закусва до 12 - пълна глупост, при положение, че преди това последно можеш да ядеш до 8 вечерта - още един фактор да не запазиш много мускули по себе си.
- шансът да си човек и да имаш толкова висока поносимост на варива, че да можеш да си позволиш да ги ядеш в такива количества и толкова често не е много висок.
- абсурдното е, цитирам:

Кои продукти спадат под въглехидратни: ЗАХАР, ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ, ПИЦА, СЛАДКИШИ...
....
ОБЯД:
1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове, кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:
СЛАДКИШИ! Малко количество.

ПРИМЕРИ:
1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.
На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

И тук няма да загубиш малко.
Като цяло, тази диета я е мислил някой много, много болен мозък - аз бях убеден, че от Дюкан по-голяма простотия няма да излезе на пазара, но ето че Айнщайн се оказа по-съобразителен (оная сентенция за Вселената и човешката глупост визирам).

Ето ти и няколко чисто практически наблюдения:
- познавам момичета, които са я правили (само че не знаех че така се казва, но вече всичко си пасна на мястото). Всичките до една са сваляли доста кила и са ставали доста приятно слаби и меки (сам си прави изводите дали искаш да станеш приятно мек ;) ). Всичките до една са я правили повече от веднъж, защото резултатите просто се връщат най-малко на изходно положение само няколко месеца по-късно. Само че това е при тях, не си прави илюзията че при теб и мускулите ще се върнат - връща се само тлъстото, но за сметка на това почти изцяло :D

В обобщение мога единствено да ти кажа, че никакви добавки няма да те спасят. Добавките се добавят към правилен хранително-тренировъчен ритъм за повишаване на резултатите. Ти си избрал може би най-безумния хранителен режим, който съм чувал (мерси все пак, вече няма да казвам, че Дюкан е най-зле - поне обогатих общата си култура покрай темата) и дори правилни тренировки (съмнявам се да са, щом и те са 90 дневни :D ) няма да те спасят. Или се коригирай докато е време или се примири с очакваните резултати :)

Мнението беше редактирано от G33K на 21.05.11 15:41.

21.05.11
18:13

Кои продукти спадат под въглехидратни: ЗАХАР, ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ, ПИЦА, СЛАДКИШИ...
....
ОБЯД:
1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове, кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:
СЛАДКИШИ! Малко количество.

ПРИМЕРИ:
1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.
На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

И с това хранене ми се отслабвало тия трябва да са луди

21.05.11
18:21

Нашия човек иска да яде захар вечерта и да отслабне.. Е и аз искам да имам гена на Арнолд уви, съм мазен дебелак, но тренирам и си държа форма нали?

21.05.11
18:41

Е не, за да бъдем максимално коректни това е само един ден, в другите не е чааак толкова зле положението като примерни храни. Но идеята на диетата като цяло издиша адски много.
А самият факт, че не те учи на това кои неща стават за ядене и кои не говори, че идеята и е просто ударно сваляне на кила. Аз поне досега не съм виждал такова нещо да не се отразява негативно на организма (а и не съм виждал да се задържат резултатите, освен това). Така че загубата на мускулна маса е най-малкия проблем в случая (абе, между другото - 1.80 на 82-3 кила с “много мазнинки” според мен има остра нужда от качване на мускули и далеч не толкова от още олекване).

Мнението беше редактирано от G33K на 21.05.11 18:42.

21.05.11
21:01

Вижте сега на мен основният ми проблем, е че имам шкембенце и паласки, и си мислех че тази диета+упражненията (които се казват “Power 90”) ще ми помогнат бързо да се отърва от тях (което явно няма да стане). Затова бих Ви помолил, G33K (тъй като виждам,че сте ми обърнали внимание), да ми окажете някаква помощ с това какво да предприема за да направя тялото, което искам. А и другият проблем, е че паласките не са точно отстрани а по-скоро по-отзад( мога да кача снимков материал ако желаете). Благодаря Ви за отделеното време.

Мнението беше редактирано от marian todorov на 21.05.11 21:04.

22.05.11
01:45

G33k ,  rikoo ,  vencislav обновете си информацията малко :) Разгледайте ултимативна диета и периодично галдуване , също и автора ще му е доста полезно да го направи

22.05.11
16:01

казано от hardrlz на 22.05.11, 01:45:

G33k ,  rikoo ,  vencislav обновете си информацията малко :) Разгледайте ултимативна диета и периодично галдуване , също и автора ще му е доста полезно да го направи

Не знам какво общо има ultimate diet (2.0 или там каквото беше - познанията ми са доколкото имаше статия тук и не ме грабна) с въпросната 90-дневна-смешка.
Защо тя също не е нещо което бих препоръчал на някой е друга тема, но като цяло там поне се следва някаква логика и се работи с общи понятия (калории, въглехидрати, мазнини и т.н.), а не с конкретни храни. Периодичното гладуване също не го смятам за оптимално, но като цяло нямам нищо против нито единия от двата варианта.

В това което авторът на темата иска да прави съвсем обаче откровено си му изброяват позволени храни, от които сигурно 2/3 не са изобщо годни за консумация, освен това ясна логика не се забелязва. Ако не ми вярваш виж какво връща гугъл (първите 2-3 страници, повече не съм гледал, но пък навсякъде е едно и също).

Мнението беше редактирано от G33K на 22.05.11 16:03.

22.05.11
16:43

казано от marian todorov на 21.05.11, 21:01:

Вижте сега на мен основният ми проблем, е че имам шкембенце и паласки, и си мислех че тази диета+упражненията (които се казват “Power 90”) ще ми помогнат бързо да се отърва от тях (което явно няма да стане). Затова бих Ви помолил, G33K (тъй като виждам,че сте ми обърнали внимание), да ми окажете някаква помощ с това какво да предприема за да направя тялото, което искам. А и другият проблем, е че паласките не са точно отстрани а по-скоро по-отзад( мога да кача снимков материал ако желаете). Благодаря Ви за отделеното време.

Хората ти помагат,като ти казват да не се занимаваш с измислени диети!
Погледни тук http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi и се опитай да възприемеш принципа на повечето хранителни режими - хубави чисти храни,никакви крайности и спорт!Отвори си дневник и започни да пишеш и там :)

23.05.11
22:09

за да не отварям нова тема,днес започнах работа , 8 часа 30 градуса на открито,миналата година загубих 6 кг мм,2 месеца тренирам здраво, спазвам диети и неискам всичко да се повтори отново ,мисля си за големи дози бцаа ,ще се радвам на всчкакви съвети,помагайте

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1