21.05.11
02:20
Здрасти на всички! Тренирам 3 пъти в седмицата високо-интензивна степ аеробика. Висока съм около 176-7, 77 килограма. Старая се да не ям картофи, ориз, хляб и сладко. На мерки свалих, много се стегнах, но на килограми-почти не за съжаление. М
Много се старав на тренировки. В храненето може би основната ми грешка е , че ям късно вечер като се прибера - навик, който ми е трудно да преборя.
Много се стегнах, но имам чувството, че трупам мускулна маса, от степа ми заздравяха прасците, знам че не е само при мен това.
Иначе като спорт ми е адски любимо.
Доста статии изчетох тук преди да пиша.
Силно ми е желанието ад отслабна, ама като знам какво усилия полагам на тренировките и как кантара не мърда и ми става много неприятно!
Бихте ли ми дали някакъ съвет?
Мери се с метър. Ханш, бедра, талия, ръце и си записвай мерките. След месец пак. Все пак отслабваме заради това как изглеждаме, а не колко казва кантарът.
21.05.11
06:53
кантара не е важен - важното е как изглеждаш, как се чувстваш, процент мазнини, мускули...
Мнението беше редактирано от entwickler на 21.05.11 06:53.
21.05.11
09:01
Така е. И все пак-момичето иска да отслабне, не да става маса от мускули!
Моят съвет е да започнеш леко тичане сутрин на гладно. Късното хранене не е никакъв проблем, ако не включва въглехидрати. Така че за вечеря хапвай нетлъсто месо, яйца, сирене или, за по-нискокалорично, извара, ако обичаш. Добави и порция свежа салата и вечерята е готова.
През деня спокойно можеш да приемаш картофи, ориз и хляб, особено с тези тренировки! Продължавай да НЕ ядеш сладки, рафинирани, оцветени и ароматизирани храни. Намали солта, в случай, че си я позволяваш в повече, защото това може да е причина за задържане на вода.
Никакво пържене на храната.
Успех!!!
То щото така лесно се става маса от мускули, особено при жените. И то с аеробика :)
Anthony правилно казва че с аеробика ще трупаш трудно мускули.Храни се правилно Спри сладкото.И ще си екстра ;)
21.05.11
15:12
Нека ви кажа, че за една жена мускулна маса е нещо, крайно различаващо се от мъжката представа. Нямам предвид да стане канара, но може би и се иска да е И по-лека, не само с мускули.
Какво значение има цифрата на кантара, като никой не ви пита колко тежите, а всеки ви оценява по външния вид? ;)
казано от Miss Fight на 21.05.11, 15:12:
Нека ви кажа, че за една жена мускулна маса е нещо, крайно различаващо се от мъжката представа. Нямам предвид да стане канара, но може би и се иска да е И по-лека, не само с мускули.
Прочети пак мнението на момчетата. Ако си мислиш, че с тия нива на тестостерон, това хранене и този тип тренировки качи мускулна маса, жестоко се лъжеш ;/
22.05.11
04:05
какво имаш предвид за представата??
не разбирам.
ако можеш да ми разясниш.
всеки съвет за мен е важен, и се опитвам да разбера защо в крайна сметка изглеждам по-слаба, стават ми дрехите, а кантарът стои и не мърда...,
гоня си някаква цеел, не за друго, ами си казвам, че на тези години ако съм тези килограми, след 10 години как бих изглеждала...
а и като стане дума за килограми , ми е неудобно и неприятно да говоря.
всеки съвет тук ми е полоезен.
Благодаря:)
22.05.11
08:50
Ще повторя колегите - абстрахирай се от числата на кантара. Щом виждаш, че се стягаш и изглеждаш по-добре, защо е толкова важно какво ще покаже кантара? Не е ли по-важен външния вид?
Ето една чудесна статия по въпроса - http://www.bb-team.org/articles/2821_kantar-kakvo-mozhe-i-kakvo-ne-mozhe-da-ni-kazhe#axzz1N3XdEdC3 .
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.05.11 08:51.
22.05.11
11:27
Колегите са го казали,аз само мога да потвърдя,ти не си никак ниска,65кила на твоя ръст не биха изглеждали добре,имай на ум че много мъже не харесват дами тип 2 метра кожа,рагу и зъби
казано от лилия вълчева на 22.05.11, 04:05:
всеки съвет за мен е важен, и се опитвам да разбера защо в крайна сметка изглеждам по-слаба, стават ми дрехите, а кантарът стои и не мърда...,
Значи, че сваляш мазнини и оформяш и стягаш мускулите.
казано от лилия вълчева на 22.05.11, 04:05:
гоня си някаква цеел, не за друго, ами си казвам, че на тези години ако съм тези килограми, след 10 години как бих изглеждала...
Едно от предимствата да тренираш и да разбираш от хранене е, че независимо от възрастта, можеш да изглеждаш така, както решиш ;)
22.05.11
13:23
Щом се горят мазнини и се качва мускулна маса от утре започвам степ аеробика !!!
А сега сериозно..
Щом изглеждаш все по-добре и по-добре щом се чувстваш все по-добре и по-добре какво е значението какво показва кантара ?
Страхуваш се да не би някой мъж да те качи на кантара преди да тръгне с теб ли ?
Изобщо не мога да ти хвана логиката, изобщо :)
ПП: Качи снимки от преди и сега за да придобием представа. (спокойно няма воайори.. май :) )
Мнението беше редактирано от Anatoli Ivanov на 22.05.11 13:26.
26.05.11
03:11
а според вас, при спорт-аеробика или бягане, или каквото и да е , има ли смисъл от стягащите колани и клиновете?
казано от лилия вълчева на 26.05.11, 03:11:
а според вас, при спорт-аеробика или бягане, или каквото и да е , има ли смисъл от стягащите колани и клиновете?
Нямат смисъл, защото мазнините се горят на клетъчно ниво т.е. вътре в организма.
Ако имаше поне малко смисъл, тогава всички, които искат да отслабват щяха да слагат грейки и шалове през лятото.
27.05.11
15:52
а да ви попитам , тъй като след тренировка много огладнявам, дори понякога се будяя вечер и се тъпча...
това е проблем, нали, и въобще до колко часа трябва да се яде?
вечер имам голям глад, а не гладувам през деня
Ти може да си мислиш, че не гладуваш, но всъщност това да не е точно така. 1 ябълка, 1 кис. мляко и пакет солети не са храна. Не си написала как и с какво се храниш. Часове на хранене няма, може би вечер си наложи да ядеш само месо със зеленчуци. Ако огладнееш пак към 11-12, 1 сварено яйце е супер преди лягане.
29.05.11
15:19
ами ям според зависи. дните , в които тренирам от 18 4аса, протичат по следния начин относно храненето:
ям сутрин- яица, или плодове, или кисело мляко...но най-късно до 12… когато съм яла по-късно, ми пречи на тренировката в 18 4аса винаги. пия и много течности..
там обаче хабим много енергия / без да преувеличавам/ - високо интензивен стил на аеробика.
около 50 минути нон-стоп скачане яко.
след това излизам, и не ми се яде непостредствено след тренировката...
но идва 11-12 4аса вечерта и освирепявам....
иначе през останалите дни през деня се храня 2-3 пъти , ям риба, пиле, кисело мляко, пия понякога и витамини... но има случаи и те не са отскоро..будя се например около 3 и половина вечерта и започвам да се тъпча....
та това имах предвид.
не знам дали на някой се е случвало.
ако пък изляза някъде и пийна малко алкохол, става още по-зле...
Мнението беше редактирано от лилия вълчева на 29.05.11 15:21.