Протеин

22.05.11
22:24

Добър вечер,

Имам стаж 3-4 месеца в залата, от 2 месеца съм спрял да тренирам там, ходя само на лостове. Смятам отново да започна с фитнеса за да кача колкото се може повече маса. Та въпросът ми е, тъй като ще взимам протейн, можете ли да ми препоръчате някакъв качествен на разумна цена (не ми се дава трицифрена сума). Да поясня, че за пръв път ще взема протеин, до сега съм вдигал на чисто.

P&

22.05.11
22:36

Как смяташ, че протеИна ще ти помогне ? Напиши как се храниш, тренираш. С 3-4 месеца стаж единственото нещо, което може да ти помогне е - ХРАНАТА! И защо казваш, че до сега си тренирал на чисто, да не би протеина да е анаболен стериод ?

HE

22.05.11
23:20

казано от picco ’ на 22.05.11, 22:36:

Как смяташ, че протеИна ще ти помогне ? Напиши как се храниш, тренираш. С 3-4 месеца стаж единственото нещо, което може да ти помогне е - ХРАНАТА! И защо казваш, че до сега си тренирал на чисто, да не би протеина да е анаболен стериод ?

Химия е бе - какви са тия сложни думички, дето употребяваш а? Ми момчето е решило да не тренира чисто, а е минал на протеин, че да растат баниците :D Важното е да се взима някаква химия, щото трябват бързи резултати, а време няма :D
Аз продължавам да се чудя защо хората отговарят изобщо на такива индивиди, които използват словосъчетания, като “до сега си тренирал на чисто” и т.н.? Според мен подобни теми трябва да остават без отговор, докато потребителите не вземат поне обща култура да добият кое, какво е.

P&

22.05.11
23:27

Аз пък смятам, че трябва да им се обясни на хората кое как стои и чак тогава да ги “съдиме”. Дразнещо е, да, понякога даже за малко да ме докара до рев, но всеки е бил такъв.

HE

23.05.11
00:11

Докато се обяснява ще изобилства от подобни въпроси “Искам някаква химия” и т.н. Какъв е форума се определя от потребителите му и ако форума се задръсти с елементарни обяснения, то как човек ще намери нужната му информация? И защо да се разяснява едно и също, като хората са се постарали да напишат важна тема /многоо изчерпателна/ за тази така ползвана добавка? Не е ли спестяване на време всеки “млад химик” да се запознае първо с нещо по което ще задава въпроси? В спам темата обяснявяаше защо и как пада нивото на форма - нивото на форума пада от такива теми и неграмотни потребители. Далече съм от мисълта, че подобни “трениращи” в един момент ще свършат, но идеята ми е да не се смъква нивото на форума и да не се разводнява търсенето с подобни “теми”, при положение, че има толкова изчерпателна информация точно по този въпрос.
Това, което е пуснато под формата на “тема” е “искам евтино и хубаво” - е очаква се от форума да тръгне да прави сравнителен анализ на етикети и цени ли? Автора не може да си ги направи сам, като прегледа кой, от какво е доволен, да си сравни цените в различните онлайн магазини? А, когато някой, който не го мързи да напише в търсачката “протеин” това ли трябва да излезе като резултат?

23.05.11
11:07

Хайде зобай... :D

Разгледай тази тема, ако тя не ти помогне със събраните пари си купи някоя нацепваща тениска.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/46196/P280

P&

23.05.11
11:16

Хед, прав си - всичко искат на готово, но каквото и да се направи, това няма да се избегне. Ако с влизането в даден подфорум се отварят важните теми в нов прозорец, някой “химик” ще щракне на хикса и пак ще си задава тоя въпрос. Затова смятам, че ако се обясни хубаво кое как стои е по-добре, но ако продължава с тея въпроси - го зачукваш.

Под “до сега тренирах на чисто” нямах предвид, че протеина е химия, анабол или нещо от този сорт, а това че не съм взимал никакви ХРАНИТЕЛНИ добавки. Пуснал съм темата, защото не разбирам от марките протеини и кои са качествени и кои не. Относно храненето, повярвай ми храня се както трябва и съм качил килограми, НО ми трябват още, та затова се обръщам към протеина.

HE

23.05.11
17:45

казано от Стоян Парушев на 23.05.11, 12:20:

Под “до сега тренирах на чисто” нямах предвид, че протеина е химия, анабол или нещо от този сорт, а това че не съм взимал никакви ХРАНИТЕЛНИ добавки. Пуснал съм темата, защото не разбирам от марките протеини и кои са качествени и кои не. Относно храненето, повярвай ми храня се както трябва и съм качил килограми, НО ми трябват още, та затова се обръщам към протеина.

“храня се както трябва” и “трябват ми още килограми, та за това се обръщам към протеина” са противоречиви твърдения, защото ако се храниш “както трябва”, протеин не ти трябва. Под “храня се както трябва” разбирам, че приемаш необходимите ти протеини, въглехидрати и мазнини, които ти трябват и това изключва приема на протеин /тук няма смисъл да си обясняваме за усвояването на протеина/.
Вслучай, че се храниш “както трябва” или иначе казано имаш изграден много добър хранителен режим - протеин не ти трябва, а нещо различно. Хубаво е да прочетеш различните статии за хранителни добавки / http://www.bb-team.org/hranitelni-dobavki/statii/za/hranitelni-dobavki-101 /, след това да прегледаш отзивите във форума /ако си се спрял на някой продукт - т.е. на коя марка/, желателно да не пускаш теми “от къде да го намеря най-евтино” /търсиш и сравняваш цени по онлайн магазините/ и “а как да го пия”, тъй като на етикета е указан препоръчителния от производителя прием.
Няма нищо сложно, когато се използва търсачката на форума, а има и тема озаглавена “Протеин за начинаещи”, в която е обяснено прекалено изчерпателно за какво става въпрос, в случай, че си наумил да е точно протеин и аз съм разбрал грешно твоето “храня се както трябва”.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 23.05.11 18:23.

P&

23.05.11
18:21

Ако се храниш както трябва, но все пак не си доволен от резултата(което не вярвам, че може да стане, но...), вземи си креатин. Аз лично не виждам смисъл от протеиновите пудри и никога не съм виждал.

23.05.11
18:24

казано от picco ’ на 23.05.11, 18:21:

Ако се храниш както трябва, но все пак не си доволен от резултата(което не вярвам, че може да стане, но...), вземи си креатин. Аз лично не виждам смисъл от протеиновите пудри и никога не съм виждал.

Като пораснеш ще разбереш, че не става само с ядене :D В смисъл става ама едва ли ще ти се яде толкова ;)

P&

23.05.11
18:26

Ясно е, че не става само с ядене, в това няма спор, но автора на темата има 4 месеца стаж. Дали според теб е изпробвал всички диети и е видял, че нямат ефект и затова прибягва до добавките ?

23.05.11
18:35

казано от picco ’ на 23.05.11, 18:26:

Ясно е, че не става само с ядене, в това няма спор, но автора на темата има 4 месеца стаж. Дали според теб е изпробвал всички диети и е видял, че нямат ефект и затова прибягва до добавките ?

Нищо не е видял той, както и ти, затова не се изцепвай така генерално!

head_hunter, явно не ме разбираш, храня се както трябва, има резултати, НО искам да кача повече маса до Юли месец от тази която мога да постигна без протеин.А за да постигна тази цел трябва да ям x2 повече, а повярвай ми това са 14 хранения на ден. Та до колкото знам, ако взима някаква хранителна добавка, тя спомага за качване на маса. Темата е пусната за да дадете ваше мнение за марка протеин, за да мога като отида в магазина отсреща да мога да поръчам нещо качествено, а не нещо от което не искам да знам какви последици ще има после.

picco, къде виждаш да съм написъл “не съм доволен от резултатите”? Ясно и точно съм написал, че ям и качвам - къде по-доволно от това? Просто ми трябва по бърз ефект, демек хранителна добавка. :)

HE

24.05.11
01:15

казано от Стоян Парушев на 23.05.11, 22:31:

head_hunter, явно не ме разбираш, храня се както трябва, има резултати, НО искам да кача повече маса до Юли месец от тази която мога да постигна без протеин.А за да постигна тази цел трябва да ям x2 повече, а повярвай ми това са 14 хранения на ден. Та до колкото знам, ако взима някаква хранителна добавка, тя спомага за качване на маса. Темата е пусната за да дадете ваше мнение за марка протеин, за да мога като отида в магазина отсреща да мога да поръчам нещо качествено, а не нещо от което не искам да знам какви последици ще има после.

Как точно да ти обясня, че с протеин повече маса до юли месец няма да качиш? Чете ли ми поста изобщо или го прегледа набързо? Направи ли си труда да прочетеш нещо за усвояване на протеин и видовете протеинови източници? Не задаваш адекватни въпроси и няма смисъл да си търкам клавиатурата да ти обяснявам повече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1