22.05.11
19:07
Вече четвърти ден съм на диета, целта ми е здравословно хранене и потдържане на добра фигура.Момче на 19 години съм, не тренирам.Но за сметка на това пък, през деня се движа много.А ето и от какво се състои досегашното ми хранене:
Четвъртък:Закуска:250 грама свежо сирене с ниско съдържание на сол и мазнини, 130 грама зърнен хляб тонус (без брашно) тоест 4 малки филийки, 350 грама салата от домати и краставици (без да я осолявам и да и слагам мазни топинги), и една ябълка като десерт.
Обяд:3 варени яйца (3 белтъка и само един твърдо сварен жълтък), отново 350 грама салата от домати и краставици (без да я осолявам и да и слагам мазни топинги), 100 грама зърнен хляб тонус (без брашно) тоест 3 малки филийки, и за десерт една кофичка ниско маслено кисело мляко 300 грама с масленост 1%.
Вечеря:250 грама пилешко бутче на грил (без кожата), отново 350 грама салата от домати и краставици (без да я осолявам и да и слагам мазни топинги), 70 грама зърнен хляб тонус (без брашно) тоест 2 малки филийки, и една ябълка като десерт.
Петък:Закуска:250 грама свежо сирене с ниско съдържание на сол и мазнини, 130 грама зърнен хляб тонус (без брашно) тоест 4 малки филийки, 350 грама салата от домати и краставици (без да я осолявам и да и слагам мазни топинги), и една ябълка като десерт.
Обяд:180 грама риба хек на скара, 350 грама салата от зеле и моркови с нарязан половин лимон в нея, 100 грама зърнен хляб тонус (без брашно) тоест 3 малки филийки, и за десерт един портокал.
Вечеря:120 грама:Свинска шумка на финес:само с до 3% мазнини, 70 грама зърнен хляб тонус (без брашно) тоест 2 малки филийки, 350 грама салата само от домати, и за десерт една кофичка ниско маслено кисело мляко 300 грама с масленост 1%.
Събота:Закуска:250 грама свежо сирене с ниско съдържание на сол и мазнини, 130 грама зърнен хляб тонус (без брашно) тоест 4 малки филийки, 350 грама салата от домати и краставици (без да я осолявам и да и слагам мазни топинги), и една ябълка като десерт.
Обяд:2 консерви риба тон в собствен сос тоест 320 грама, 350 грама салата от зеле и моркови с нарязан половин лимон в нея, 100 грама зърнен хляб тонус (без брашно) тоест 3 малки филийки, и за десерт 150 грама ягоди.
Вечеря:Пилешка пържола от филе на скара, 70 грама зърнен хляб тонус (без брашно) тоест 2 малки филийки, 200 грама салата от краставици, един банан за десерт.
Неделя:Закуска 250 грама извара (без сол с 0,6% масленост), 350 грама салата от зеле и моркови с нарязан половин лимон в нея, 130 грама зърнен хляб тонус (без брашно) тоест 4 малки филийки,и една ябълка като десерт.
Обяд:120 грама Свинска шумка на финес:само с до 3% мазнини, 100 грама зърнен хляб тонус (без брашно) тоест 3 малки филийки, салата от зеле и краставици 350 грама и за десерт две малки кивета.
Вечеря:3 варени яйца (3 белтъка и само един твърдо сварен жълтък), отново 350 грама салата от домати и краставици, 70 грама зърнен хляб тонус (без брашно) тоест 2 малки филийки, и за десерт 160 грама ягоди.
Благодаря ви предварително.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 22.05.11 19:09.
Не ми харесва цялата история. Защо изключваш мазнините от менюто си? Енергията, която приемаш, е твърде малко. И не знам колко време ще успяваш да си мериш грамовете храна, която консумираш...тъпо е в дългосрочен план. Просто си изгради някакъв режим, към който без много изчисления да се придържаш.
23.05.11
11:39
Съгласен съм с горното мнение като цяло, но... според мен е важно храната да се мери ДО ГРАМ, особено ако човека иска да спазва стриктна диета. Никой на света не може да прецени точно колко грама храна му трябват в тоя момент и колко ще му трябват после. Когато се мери храната, резултатите са много по-добри.
Да се мери до грам - колко време, седмица, месец? Успешният режим в дългосрочен план включва правилно развити чувство на ситост и глад и навик за прием на качествена храна според целите. Малко общо звучи, но обобщава моите представи за здравословен начин на хранене. От януари съм на кето, което е даже краен режим и изисква смятания на храни и т.н, но от 3 месеца просто си ям без да му мисля грамаж. Разчитам на чувствто ми за глад и ситост :) Досега не са ме подлъгвали;)