23.05.11
16:15
Мисля, че не съществува подобна тема във форума, и ще бъде от полза за доста хора. Предлагам линковете към отделните калкулатори да бъдат добавяни във самата тема (шапка) като това ще става след определен брой гласове дадени за определен калкулатор, с цел по-добро синтезиране на информацията и излишното и разводняване. Аз започвам с няколко калкулатора от Бодибилдинг дот ком.
Бодибилдинг
1. Изчислете своята максимална тежест за едно повторение.
2. Изчислете своята чиста мускулна маса.
3. Идеални пропорции - От доста време търся нещо подобно, но всичко на което съм попадал е Fake
Кардио
1. Колко калории изгаряте.
2. Изчислете нивото на дихателения си капацитет.
3. Изчислете своя максимален сърдечен ритъм.
Суплементи
1. Препоръчителен прием на креатин.
2. Препоръчителен прием прием на протеин.
Хранене
1.
2.
Забележка: Не гарантирам, че информацията базирана на тези калкулатори е достоверна, ако имате по-добро предложение за определен калкулатор можете да го споделите.
Темата беше редактирана от Valdis на 23.05.11 16:17.
В този сайт ТУК има цял раздел Калкулатори и може в BB-team да се направи нещо подобно.
23.05.11
16:51
Достоверността на подобен род калкулатори ни кара да се въздържаме от поставянето им в рамките на BB-Team. Не бихме искали да е наша вината, ако бъде изведена грешна сметка и съответно последвали грешни действия / решения. Писахме материал по темата.
казано от Димитър Михайлов на 23.05.11, 16:51:
Достоверността на подобен род калкулатори ни кара да се въздържаме от поставянето им в рамките на BB-Team. Не бихме искали да е наша вината, ако бъде изведена грешна сметка и съответно последвали грешни действия / решения. Писахме материал по темата.
Това е така за калкулаторите изчисляващи BMI, BF, както и за калкулаторите за максимална тежест, но има редица калкулатори, които биха били полезнни като този изчисляващ Maximum Heart Rate, и които спестяват време за сметки.
казано от Димитър Михайлов на 23.05.11, 16:51:
Достоверността на подобен род калкулатори ни кара да се въздържаме от поставянето им в рамките на BB-Team.
Това включва ли и форума?
23.05.11
17:08
Да, добро уточнение. Има, да ги наречем “механизирани” калкулации, за които сме помислили. Иначе с горното си мнение не визирах, че темата трябва да се архивира. Нека само имаме едно наум при смятането.