ВМ-НВД

23.05.11
11:59

Как ви се струва приблизително подобно разпределение на макронутриентите при ВМ-НВД

Протеин: 30 %
Мазнини: 55 %
Въглени: 15 %

Калории: 2500

И за протеина се чудя, в темата на Емзо се казваше, че протеинът трябва да е 2-2.2 гр. на кг телесно тегло, а в други източници чета, за същите стойности, но на кг чиста мускулна маса, т.е. общото тегло, намалено с мазнините, т.нар. активно тегло.

Ако второто становище е вярно, с тези 30 % белтъчини ги докарвам към 2 гр. протеин на кг активно телесно тегло. Причината мазнините да са толкова високи, е че ям предимно мазни червени меса, като свинско, наденици, луканки, дробчета и т.н.

Калорийният ми разход, сметнат по формулата, предоставена тук, излиза към 2750 калории, а пък сметнат от fitday.com излиза, че горя дневно 4000 ккал. Тренирам 5 дни в седмицата.

Какъв е оптималният процент на калориен прием от ОКБ за да не се забави метаболизмът?

Темата беше редактирана от Cabron на 23.05.11 12:16.

23.05.11
18:08

Хайде де, 30 човека, кажете нещо..

23.05.11
22:32

Здравей. Общо взето гледаш да си под 30-40 грама въглехидрати на ден. Тоест въглехидратите са ти 5%-7% някъде. Останалото го разпределяш между белтък и мазнини. 2 г/кг телесна маса белтък е окей. Останалото да ти е от мазнини. Гледай да включваш голям процент ненаситени мазнини (ядки, зехтин, ленено масло и пр.). Луканките и мазните червени меса са добър избор при този режим (макар че свинското контрафиле не е мазно месо например). Дали ще се забави метаболизмът зависи от много фактори (вкл. и генетични), най-добре до 500 ккал дефицит на ден си оставяй. Тъй като тренираш, бих препоръчал преди тренировката да приемаш въглехидрат, а след нея белтък...Надявам се да съм бил полезен, а ако греша някъде, някой да ме поправи :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1