Болки в мускулите

21.05.11
18:14

След тренировка,на другия ден мускулите,които съм тренирал ме болят адски много.Поне по 2-3 дена.Болката неми е проблема.Питането ми е дали ще има растеж ако така ги натоварвам.Имам 1 година и половина стаж на 18 години 90 кг съм,храня се горе-долу добре,спя по 10-12 часа всеки ден и след тренировъчен ден си давам заслужена почивка,но не пия абсолютно нищо(добавки,химия,анаболи етц.) и немога да възтановя достатъчно бързо.Затова питам дали ще има растеж ако натоварвам толкова или да го карам малко по леко.Целта ми не е да кача само маса,а по-скоро повече релеф от колкото маса.

21.05.11
19:06

Според мен няма да имаш проблем с растежа на Мусколи, аз тренирам лека атлетика/бягане и като правим упражнения за сила имам мусколна треска повече от 1 седмица и пак ми растът сантиметрите на краката ;)

21.05.11
19:26

казано от Vladimir Klyavkov на 21.05.11, 19:06:

Според мен няма да имаш проблем с растежа на Мусколи, аз тренирам лека атлетика/бягане и като правим упражнения за сила имам мусколна треска повече от 1 седмица и пак ми растът сантиметрите на краката ;)

Опитай една нестандартна техника.Казва се “четене”,може да не ти пораснат мускОлите,но пак друго може да ти порастне.

Щом съня ти е достатъчно,нещо друго ти куца във възстановяването,най-вероятно това е храненето.
Ако си напишеш тренировките и твоят хранителен режим,ще получиш по-точно съвети,иначе може да се правят само догатки,кое не е както трябва.
Все пак такава мускулна треска след като се имаш 1 година стаж не е нормална.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 21.05.11 19:48.

21.05.11
20:08

Аз съм с година и 5 месеца стаж и имам МТ почти всеки път! Няма проблем че имаш МТ, но гледай да ядеш повече белтъчини за да се възстановявяш по-бързо!

2 дена мускулна треска е нормално. Вече третия означава, че не се възстановяваш оптимално, а това не зависи само от добавките.

Тук вече има няколко варианта:
- не се храниш правилно.
- храниш се правилно, но имаш нарушено храносмилане и усвояване.
- не тренираш правилно.

За да предположим къде е проблема, ще трябва да опишеш хранителния и тренировъчния си режим/програма. :)

21.05.11
20:53

казано от ProXxX на 21.05.11, 20:47:

Какво правим тогава ?

казано от Anatoli Ivanov на 21.05.11, 20:53:

казано от ProXxX на 21.05.11, 20:47:

Какво правим тогава ?

Най-лесното решение са храносмилателни ензими. Но ако положението наистина е кофти е най-добре да се стигне до първоизточника и да се отстрани, което не знам как става. Предполагам се пускат изследвания... :)

21.05.11
21:13

Ок де това значи ли че тия храносмилателни ензими ще помогнат на по-пълните хора за по-добро усвояване на храната и по-добра визия в последствие ?

Не виждам много логика. Дали си пълен или слаб зависи от количеството и качестовото на храната, която ядеш. Ако един пълен човек поема 60гр. протеин на едно ядене, преди да взима ензими ако усвоява 30гр., с ензимите ще усвои 50, но това по никакъв начин не влияе на теглото му. Даже в един извратен вариант може да стане още по-пълен, поради това, че повече вещества от храната достигат кръвта му и от там мастни, гликогенни депа и т.н.

Ензимите като добавка и по-доброто усвояване на храната ще ти помогне в ред други ситуации като по-добро възстановяване от тренировките и по-добър комфорт, поради отстраняването на излишните газове и подуване. Ако обаче човек продължава да се освинва, ензими-неензими - положението остава. :)

21.05.11
21:53

Даам логиката ми беше малко крива :D

21.05.11
22:09

По колко часа спиш и това е много важно. Аз примерно ако не спа минимум 8 часа и не мога да се възстановя пълноценно при мен е 8-9 часа сън и всичко е добре.

22.05.11
15:34

Тренирам по системата 10x10 така добре позната.Храната ми се състои предимно от ориз,кашкавал,извара,мляко,яйца,кюфтета/кебабчета,пилешко и тук там нещо по-различно като риба (но рядко),прясно зеле,фасул.Не се храня по система,защото доходите са ограничени и ям каквото има.Гледам да вкарам и малко ядки,но още не съм започнал.Метаболизма ми е бавен.Рядко се случва да пия,но когато стане гледам да не прекалявам.
Ако не е от храненето и от спането(10-12 часа макс и минимум 8-9 всеки ден) остава да е от тренировката.При последните 2 серии (8,9 и 10-та серии) слагам малко-повече килограми за да натоваря на макс.Тренирам някъде час и 10-20 минути не по-малко.Ако има нещо друго което съм изпуснал кажете! =)

22.05.11
17:51

казано от Biad__ на 21.05.11, 19:26:

Опитай една нестандартна техника.Казва се “четене”,може да не ти пораснат мускОлите,но пак друго може да ти порастне.

Явно ти си поредния, на когото се натъквам във форумите, от типа хора, нямащи си друга работа и търсещи косурите на останалите. Не си мисли, че не търпя критика, но това твойто си е чист сърказъм/мека форма на подигравка.Вземи помогни на момчето с някой съвет, а не търси грешните буквички в постовете на другите.
ЧОВЕШКО Е ДА СЕ СГРЕШИ!!!

Към автора:Щом се храниш правилно,спиш достатъчно.Извинявай забравих дали си написал по колко пъти в седмицата тренираш една група мускУли.Проблема според мен идва от това, колко пъти в седмицата тренираш, примерно за бицепс и колко се натоварваш на дадена тренировка. Ако ти е проблем болката в мускУлите, намали броя на тренировки за дадена мускУлна група или натоварването в самата тренировка и пиши за резултат. ;)

22.05.11
19:08

казано от Vladimir Klyavkov на 22.05.11, 17:51:

казано от Biad__ на 21.05.11, 19:26:

Явно ти си поредния, на когото се натъквам във форумите, от типа хора, нямащи си друга работа и търсещи косурите на останалите. Не си мисли, че не търпя критика, но това твойто си е чист сърказъм/мека форма на подигравка.Вземи помогни на момчето с някой съвет, а не търси грешните буквички в постовете на другите.
ЧОВЕШКО Е ДА СЕ СГРЕШИ!!!

Към автора:Щом се храниш правилно,спиш достатъчно.Извинявай забравих дали си написал по колко пъти в седмицата тренираш една група мускУли.Проблема според мен идва от това, колко пъти в седмицата тренираш, примерно за бицепс и колко се натоварваш на дадена тренировка. Ако ти е проблем болката в мускУлите, намали броя на тренировки за дадена мускУлна група или натоварването в самата тренировка и пиши за резултат. ;)

по 1 път в седмицата тренирам даден мускул (без корема,него всяка тренировка).Въпроса ми беше дали ще раста ако така си ме боли или от претоварване няма да има резултата.Това,че ме боли си е мой проблем и неме бърка чак толкова много.

22.05.11
20:06

Ще цитирам един съфорумник: “И цял живот да тренираш, щом е един път в седмицата, цял живот ще си имаш мускулна треска” или нещо такова.

Аз тренирам кръгово през ден и нямам никъде мускулна треска ;)

Ако приемем, че целта ти е релеф, което аз разбирам като нисък % подкожни мазнини и от там изпъкване(релеф) на мускулите, то трябва да избереш програма за отслабващи.

Ако е маса, то вероятно няма да сполучиш, защото често хората се хвърлят в програми, които не са за тях, кякто ти със системата 10х10. Моят съвет е да започнеш от кръговата програма в сайта, след това за тази за маса или обем.

Разбира се в моето мнение е силно изразено гадаенето и прогнозирането, не мога да кажа, както и никой друг, кое как ще ти се отрази.

22.05.11
20:10

Неразбрах само,дали от болките в мускулите значе,че има ефект или точно обратното

23.05.11
08:42

Точно това означава ;) ,има ли мускулна тренска значи мускула расте.Поне на мен така са ми го обяснявали.

казано от Vladimir Klyavkov на 22.05.11, 17:51:

Явно ти си поредния, на когото се натъквам във форумите, от типа хора, нямащи си друга работа и търсещи кУсурите на останалите.

:D

До автора. Ами ти какво очакваш от 10х10, при положение че я правиш в някакъв свой по-тежък вариант с тотален отказ накрая. Самата програма предразполага към претрениране, а ти си дал още една причина това да се случи.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 23.05.11 09:29.

23.05.11
13:17

Исках да знам дали води до растеж.Мерси,значе продължаваме :)

23.05.11
14:12

казано от Vladimir Klyavkov на 23.05.11, 08:42:

Точно това означава ;) ,има ли мускулна тренска значи мускула расте.Поне на мен така са ми го обяснявали.

Ми не е така ;-)Значи, че не си се възстановил напълно, но пък това не значи, че няма да има растеж. Мускулната треска е нещо нормално, ако ти пречи (мен пък много ме радва), намаляваш серийте и т’ва е, или ядеш повече..

Мнението беше редактирано от Riko на 23.05.11 14:14.

P&

23.05.11
14:15

Е, хубаво. Значи като си лежиш цял ден без нищо да правиш и получаваш мускулна треска, така ли ? Като имаш мускулна треска, значи мускула е бил подложен на натоварване, а това пък означава, че той или ще расте или ако е бил претрениран - няма да расте.

23.05.11
16:19

казано от Rikoo на 23.05.11, 14:12:

казано от Vladimir Klyavkov на 23.05.11, 08:42:

Ми не е така ;-)Значи, че не си се възстановил напълно, но пък това не значи, че няма да има растеж. Мускулната треска е нещо нормално, ако ти пречи (мен пък много ме радва), намаляваш серийте и т’ва е, или ядеш повече..

Ами колега и аз това казвам, растеж ще има, но всичко зависи от натоварването. Естествено, че щом има мускулна треска означава не напълна готовност на мускула да се натовари както трябва.Но лично според мен това не пречи на растежа.

23.05.11
18:23

Мускулната треска не е гаранция, че си направил качествена тренировка! НО не и означава, че не си тренирал правилно!

23.05.11
19:44

казано от Death__ на 23.05.11, 18:23:

Мускулната треска не е гаранция, че си направил качествена тренировка! НО не и означава, че не си тренирал правилно!

Мерси за всички отговори.Намерих отговора на въпроса който попитах :)И за да е по ясно в програмата,която ползвам се почива по 1 седмица за дадена МГ

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1