Дневник на Love Joy :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.04.11
09:04

Благодаря, Karpi!

Аз разбрах кой е филмът, но снощи малко ме домързя да го напиша, беше вече късно ;) Иначе и аз като Hiya не мога да отварям много БГ сайтове. Като се прибера в БГ ще взема да го гледам :P

17.04.11
09:08

Филмът го има и в YouTube, ако искаш може и там да го гледаш :).

17.04.11
09:11

Ооо, благодаря за идеята!
Хубаво е да има кой да те светне ;) :)

17.04.11
13:29

Love Joy от тук можеш да го свалиш направи си само регистрация :) Ако нямаш българска телевизия ми пиши да ти кажа от къде да гледаш :)

17.04.11
13:30

Ок, гледах филма...до половината. Беше ми леко монотонен. Иначе логично говореше човекът, добре е всеки да се замисли какво слага в чинията (и в чашата) си. Резултатът от филма беше, че отидох веднага до магазина и си купих два пакета зелена салата и малко ядки (за фибри, нали ;))

Храна:закуска - 60 гр. овес с кисело мляко, 1/2 авокадо
към 10 бразилски ореха
обяд - кебап от 120 гр. пиле с кокосово мляко и къри, 2 с.л. ориз, голяма зелена салата
Към 15:00 - 250 гр котидж, 1 филия пълн. хляб с мед ...
Вечеря - 100-150 гр пилешки гърди, голяма зелена салата, зехтин, 2 сиренца Baby Bell, 150 гр. кис. мляко

Калории: 1834
Proteins: 154.2 g
Carbs: 126 g.
Fats: 80.5 g

Тренировка - 30+45 мин ходене със средно към бързо темпо.

Водата забравям да я пиша, пък и не я “засичам”. :) С тренировката и след нея отива към литър, отделно още 4-6 чаши (колкото мога).

П.П. Здрасти, Hiya! :) Благодаря ти! :) За българска телевизия имаш предвид през Телемост ли?  На моя компютър телемостът не ще да върви, но пък и аз не съм голяма фенка на телевизията и не ми липсва особено. Не мога да ти пиша на лични, не ми дава такава опция...

Мнението беше редактирано от Елена на 17.04.11 19:58.

18.04.11
13:06

Закуска: 1 филия пълн. хляб, 5 г. масло, 40 гр. шунка, 100 гр. кис. мляко, 1 кафе (чисто)

Тренировка:
35 мин. кростренажор със степер на степени 1 до 3 (всъщност аз всеки път използвам този уред, но не знаех точно как се казва. Много по-масивен е от обикновен кростренажор и е по-енергоемък. Ще кача снимка)
Кростренажор, обикновен: 5 мин на 5-та степен, 3 мин. на 10-та
Баир - 40 мин слизане и качване

След тренировката: 1 филия п.хляб с риба тон

Обяд:
2 яйца и 1 белтък, 40 гр. сирене, 2 с.л. зехтин, зелена салата с домати, още 1 филия пълн. хляб ... и вече се кротнах. Край с хляба за днес, и без това май прекалих.
15:30 - 20 гр. шунка, 1 варено яйце, 10 бразилски ореха
Вечеря – много тиквички и други задушени зеленчуци, 100 гр. свинско филе на тефлон, зелена салата (ако имам място ;))

Мнението беше редактирано от Елена на 18.04.11 18:59.

fire.is.my.nature

18.04.11
14:17

Това нещо не се ли казва страйдър? Може да съм в грешка ,ама така си мисля :)
Иначе карай , не си прекалила с хляба :0) Даже според мен много умерено подхождаш в режима си за отслабване , защото ако от сега резнеш всички удоволствия , много бързо ще се отвратиш :D По-натам има много хляб да НЕ ядеш , сега и с него ще сваляш :)

Keep it up (sun)

18.04.11
14:27

Идея си нямам как се казва :D

Иначе за хляба не се втелясвам толкова, просто до края на деня ще наблегна на въглехидрати от ядки и салати. :)
Най-доброто решение за мен е умерената диета + спорт, от екстремни диети вече неведнъж съм си патила.

Благодаря ти за включването, Fire и хубав ден! :)

18.04.11
19:06

Може ли някой да ми каже колко грама мазнини трябва да приема жена, която ограничава въглехидратите до към 100 гр/ден и е начинаещ спортен ентусиаст? :) 96.1 кг, 177 см, 29 години. :)

Понякога надвишавам 100 гр, а това ми се чини опасно. Вярно е, че към половината сигурно са ненаситени, но все пак, нормално ли е мазнините да са към 100 гр?

Anyone? :)

18.04.11
19:09

Набързо сметнато:
100 гр. въглехидрати х 4 ккал = 400 ккал
150 гр. белтъчини (примерно) = 600 ккал
100 гр. мазнини = 900 ккал

1900 ккал total

Ти си висока, не ми изглеждат много. А и ако белтъчините са по-малко, калориите спадат още. Така че 100 гр. мазнини не е фатално мисля. И все пак внимавай :)

18.04.11
19:22

Горе-долу 1900 ккал приемам тези дни, но и аз си мисля, че трябва да внимавам и с мазнините. Понеже повече обичам свинско от пилешко, по-често си го купувам и съответно и мазнинките идват в повече, а и ям яйцата цели, с малки изключения. Като добавим и пълномасленото кисело мляко, зехтина и ядките и ... Ще трябва май да направя още подобрения по режима :)

Благодаря ти, Atom! :) Хубава вечер! :)

19.04.11
11:27

Здравейте!

19.04.

Към 8:00 - 4 с.л. фини овесени ядки, 200 гр. кисело мляко, 1 кафе, 100 мл. прясно мляко 2%
Слизане и качване по баира (към 30 мин)
10:15 - 1 варено яйце и 1 белтък (нямам нищо против целите яйца, просто ограничавам малко мазнините)
11:45 - 180 гр.(в сурово съст.) свинско филе на тефлон, зелена салата, 2 малки печени картофа (50 гр някъде)
Не успях да се организирам да отида на тренировка преди обяд, а и адски ме болеше корема. Сега съм по-добре и след около час заминавам.
13:50-14:30 Кростренажор със степер, степени 1, 3, 5
Баир - 40 мин
15:15 - 4 сини сливи (от онези големите, кръгли), пиша ги 200 гр.
15:45 - зелена салата, 1 домат, 1 варено пилешко бутче, цяло, 10 бразилски ореха
Към 18:00 2 филии п.х. с масло, луканков салам и кашкавал, 60 гр. шоколадови солети. Не беше добра идея малкото храна през деня.

Мнението беше редактирано от Елена на 20.04.11 11:15.

19.04.11
16:50

Поздрав с любимата ми песен още от детските години! :D

20.04.11
11:12

Добър ден! :)

Снощи пооплесках нещата, в резултат от оскъдната ми храна през деня и вероятно и МЦ. Приятелят ми беше купил един луканков салам, някакъв кашкавал и разни сладки неща, и аз до към 18:00 уж се държах, след което си намазах една филия с масло, сложих уж малко от салама, малко кашкавал...после още една такава филия и накрая завърших с шоколадови солети. Калории за деня - към 2500. Килограми тази сутрин - 96.3

Далеч съм от мисълта, че винаги ще съм изрядна, важното е да не се отказвам. Вярвам, че е добра цел да се стремя храната ми да е полезна на 90%. Че ще има отклонения, ще има, но не мисля да се самонаказвам, просто продължавам на чисто.

20.04. Отново на линия.

Закуска към 8:00 - 6 с.л. фини овесени ядки с 300 гр. кисело мляко, 1 кафе
Към 10:00 - 1 от големите сини сливи
10:40 2 яйца
Към 13:00 - 220 гр. пилешки гърди на тефлон, 4 с.л. сварен ориз, 2 с.л. кокосово мляко, 1 тиквичка, малко салата
14:45 - Около час и 15-20 мин. разходка
Към 16:30 - няколко ягоди
Kъм 18:00 - Зелена салата с 1 домат и 1 печена тиквичка, 100 гр. скариди, 50 гр. пил. гърди, 30 гр. Гауда, 6 бразилски ореха, 1 с.л. зехтин, много репички

Калории не ми се смятат.

Обмислям намаляване на млечните, но в малко по-късен етап, защото засега те не са ми най-големия проблем.

Мнението беше редактирано от Елена на 20.04.11 19:35.

20.04.11
13:17

Това, че си хапнала малко “забранени ” храни не е проблем. Проблем е ако си го направила, защото като цяло храната ти е била малко за деня. Като цяло гледай да държиш отрицателен калориен баланс , но не много голям. И ако усещаш, че храната ти е малко допълвай с нещо.
Аз за себе си на два пъти забелязавам, че като резна повече въглехидратите и мазнините през деня, и към 18ч. вече съм озверяла от глад и омитам всичко, което е пред очите ми.
Не се обвиняваи, че си хапнала малко хляб, салам или шоколад. Гледай само това да не е системно или по скоро ако го правиш, да е в правилното време през деня.
Ако се храниш достатчно и с пълноценна и истинска храна, няма да ти се дояждат боклуци или ще е много рядко. От опит ти го казвам, дори няма да  се изкушаваш :)
Гледай постепенно да увеличаваш натоварването при тренировките и разнообрази с кардиото с упражненията, които ти бях предложила или други :)

20.04.11
17:43

Права си, Рали! А храната ми вчера до 18 часа беше доста малко като за мен (бях решила от този ден да намалявам мазнините) и ето какво се получи. Не особено разумен подход от моя страна, но се уча.
Другата седмица съм във ваканция и ще разгледам подробно упражненията, които ми предложи, не съм забравила :)

Днес пропуснах тренировката - времето беше чудесно и използвах свободното си време за разходка. По-горе ще опиша храната.

Лека и приятна вечер на всички!

21.04.11
15:58

Здравейте!

Ето храната ми до момента:

Към 7:00 - 4 с.л. овес, 300 гр. кисело мляко, 1 кафе
Към 10:00 - 10 - тина бразилски ореха, 1 кафе с мляко
12:10 - 130 гр. варено свинско (чисто месо, за готвене), 70 гр. (сурово тегло) пълнозърнести макарони с 1 ч.л. песто, 1/2 краставица, зелена салата, репички, 1 ябълка
След два часа - 600 мл айрян
16:30 - 150 гр. пилешки гърди на тефлон, 1 ч.л. песто, 1 банан

17:20 -18:10 - Тренировка: 30 мин. тренажор със степер, степени 1-4, 15 мин ходене по пътека под наклон с 4.5 - 5.0 км/ч
После ходихме на един пикник за малко, където нищо не ядох, само пих 1 пръст розе

Час и половина разходка

21:00 - Късно, но и късно се прибрах - 2 яйца, към 30 гр сирене, салата със зехтин

Мнението беше редактирано от Елена на 21.04.11 22:42.

fire.is.my.nature

21.04.11
16:12

казано от Love Joy на 20.04.11, 11:12:

Добър ден! :)

Обмислям намаляване на млечните, но в малко по-късен етап, защото засега те не са ми най-големия проблем.

Вярно много млечни си хапваш. Ама не ги спирай рязко , наистина . Разкарай ги първо от едно хранене , после от две и т.н. Като видиш и усетиш колко са позитивите няма да ти липсват .

21.04.11
16:18

Млечните ги обожавам, факт :D

Особено кисело и прясно мляко, Филаделфия (която според мен върви на всичко), Моцарела и т.н. Не знам как ще стане да ги разкарам. Ще се опитам да ги намаля, ама на мноого малки стъпчици, почти неусетно :D Ще трябва да им търся заместители :(

Мерси за добронамерената критика, Fire!

22.04.11
11:24

22.04.

Ваканция! :) Не че си нямам доволно количество работа през ваканцията, де :P

Към 8:00 - 4 с.л. фини овесени ядки + 2 с.л. смлени лешници и прясно мляко (2%), колкото да ги покрие, 1 кафе
10:10 - 1 филия п.х. с масло и 2 варени яйца

Следва разходка. Тренировка - следобяд.

Светли празници на всички! :)

25.04.11
09:13

Христос Воскресе! Живи и здрави всички, много любов и успехи!

Най-после съм в БГ и съм много щастлива :)

Сега по същество: вчера храната не беше отлична, защото пътувах цял ден и ядох “на крак” някакви сандвичи. Тренировка вчера също, естествено, нямаше. Днес си купих овесени трици и поне в следващите две седмици фибрите в храната ми ще са повече :P Килограмите ми тази сутрин са 96.2

Довечера ще опиша храната и тренировката от днес.

Слънчев ден на всички!

fire.is.my.nature

25.04.11
10:43

Хммм защо не се пробваш да паднеш под 96 ? :) Следя те и виждам , че от 2 седмици записваш някакви “цяло и 2-3-5-0” ,които би трябвало да са релевантни за първите дни :) Не знам де , не искам да съм нахална с въпросите си ама мисля ,че при това тегло не би ти било проблем да сваляш поне по половин - 1 кг стабилно на седмица без да усещаш дискомфорт  :)

Успех ! :)

25.04.11
10:56

Fire, аз се опитвам, но в последните дни бях в МЦ и мисля, че задържах заради това. Иначе не под 96, под 76 ще трябва да падна :D

25.04.11
22:47

Храната днес:

Закуска: 150 гр. кисело мляко с 3 с.л. трици, 2 яйца, кафе
Обяд: Около 200 гр. агнешко бутче, 2 с.л. дроб сърма, салата
Следобед: 1 шепа печени фъстъци, кафе
Вечеря: Около 200 гр. свинско на скара, салата, маслини

Движение: доста ходене (около час и половина) + 30 мин велоергометър

17.05.11
11:04

Love Joy :) , къде се изгуби ? Как вървят тренировките и хранителният режим ?

18.05.11
11:31

Здравейте! :)

Тук съм :)

Направих си пълни кръвни изследвания и всичко ми е нормата, с изключение на холестерола - лошият е малко завишен за сметка на добрия. Препоръчаха ми да намаля животинските мазнини и ... да отслабна :) Сега съм 94.8 кг, но бавничко свалям. От 3 дни увеличих времетраенето на тренировката на 50 мин, цялостното движение също.

Храната за днес:
Закуска: 1 ф.п.х. с Брие (20 гр.) и 30 гр. пуешко, 1 мляко (2%) с нес
50 мин. кростренажор със степер (492 изгорени ккал)
1 чаша фреш от портокал
1 1/2 с.л. от сместа с лененото семе и 2 с.л. кис. мляко
Обяд: 1 горно пилешко бутче на фурна, зелена салата с 1/2 краставица, 1 с.л. зехтин и 100 гр. котидж с подправки
Към 3 - 1 малък банан
Разходка
Вечеря - голяма зелена салата с 2 домата, 100 гр. котидж, 1 горно пил. бутче без кожата

Препоръчаха ми една смес за сваляне на лошия холестерол - смлени ленено семе, слънчогледови семки и сусам. От това нещо ям по 1-2 с.л. на ден. Ако не ми помогне, поне няма да навреди.

Хубав ден на всички! :)

Мнението беше редактирано от Елена на 18.05.11 19:33.

18.05.11
18:16

При тези килограми и при опити за сваляне, забрави за сусам под каквато и да било форма. Изключително ценна и полезна храна, но в общия случай спомага за подсилване на организма и качване на тегло.

18.05.11
18:30

Не знаех, че сусамът спомага за качване на тегло дори ако се приема в малки количества.

Някой да знае други рецепти или начини за понижаване на лошия холестерол? :(
Сега ще се поразровя из нета, но ако някой знае изпитана рецепта, моля да сподели.

18.05.11
18:43

Консумирай храни богати на фибри.

Мнението беше редактирано от Margi на 18.05.11 18:44.

18.05.11
21:22

казано от Love Joy на 18.05.11, 11:31:

Храната за днес:
Закуска: 1 ф.п.х. с Брие (20 гр.) и 30 гр. пуешко, 1 мляко (2%) с нес
1 чаша фреш от портокал
Към 3 - 1 малък банан

Препоръчаха ми една смес за сваляне на лошия холестерол - смлени ленено семе, слънчогледови семки и сусам. От това нещо ям по 1-2 с.л. на ден. Ако не ми помогне, поне няма да навреди.

Закуската ти не е от най-добрите. Можеш да я замениш с нещо пълноценно.
Фреша от портокал по-добре да го замениш с фреш от грейпфрут и то сутрин рано.
Банана и той не е подходящ за отслабване.
Лененото семе е подходящо за сваляне на лошият холестерол,но както Маргото каза за сусамовото семе е за пълнеене.

19.05.11
01:04

За сваляне на лошият холестерол - рибено масло (omega 3) и здравословен начин на живот. Всичко ще си дойде на мястото с постоянство :).

19.05.11
13:17

Много благодаря на всички за мненията! Ще коригирам нещата.

7:20 - 50 гр. фини овесени ядки, накиснати в 150 мл. айрян
11:00 - ябълка
Към 12:30 -Около 100 гр. телешко на тефлон, смесена салата с 1 с.л. зехтин, 60 гр. нискомаслена моцарела, 1 кафе
Следобяд - 1 кофичка котидж
Вечеря - 2 долни бутчета, салата, 1 с.л. зехтин

Мнението беше редактирано от Елена на 22.05.11 10:05.

22.05.11
10:11

21 май 2011

Закуска - 2 кафета с малко мляко и мед, 1 ябълка

Тренировка - 55 мин. кростренажор със степер
Разходка - около 45 мин.

Обяд - 2 доста големи гъби, пълнени с 30 гр. нискомаслена моцарела и 30 гр. синьо сирене, зелена салата, домати, 1 с.л. зехтин
Следобяд - по 2 ч.л. трици и ленено семе с малко кисело мляко, няколко ягоди
Вечеря - 6 бр. дребно суши с авокадо и сьомга, зелена салата с раци, 1 кисела ябълка
Разходка - около 45 мин.

22 май сутринта - 94.5 кг.

23.05.11
13:23

22 май 2011

Закуска: 50 гр. овесени ядки с 1 с.л. ленено семе, 100 мл прясно мляко 2%
Обяд: 300 гр. мусака с тиквички
Следобяд: шам-фъстък - към 25-30 гр.
1 ч. 20 мин. разходка
Вечеря: 1 ф.п.х. с малко Филаделфия

23.05.11
13:29

23. май 2011

Закуска: 50 гр. овесени ядки, 100 мл прясно мляко, кафе с мед
Разходка: 1 час и 15 мин.
Преди обяд: 3 парти бутчета, печени
Обяд: 150 гр. от вчерашната мусака, 1 варено яйце, 3 листа айсберг с мааалко Филаделфия

Следва тренировка.

Вчера четох в някакъв форум за момиче на 19 години със затлъстяло сърце, препоръчва се операция и т.н.... и това ме мотивира допълнително, затова нововъведението в режима ми е около час-час и нещо ходене. Пиша го разходка, но си е ходене с цел натоварване. Да видим кога ще даде ефект :)

23.05.11
18:45

казано от Love Joy на 23.05.11, 13:29:

Вчера четох в някакъв форум за момиче на 19 години със затлъстяло сърце, препоръчва се операция и т.н....

Е, не мога да намеря логично обяснение - КАК, ЗАЩО се допуска това нещо? Не е ли много по-лесно да поддържаш здраве, което е ЕСТЕСТВЕНОТО състояние на организма (и той със всяка клетка се стреми към него), отколкото да се опитваш по неестествени начини да го възстановиш?

Мнението беше редактирано от Margi на 23.05.11 18:46.

23.05.11
20:07

казано от Margaritka на 23.05.11, 18:45:

казано от Love Joy на 23.05.11, 13:29:

Вчера четох в някакъв форум за момиче на 19 години със затлъстяло сърце, препоръчва се операция и т.н....

Е, не мога да намеря логично обяснение - КАК, ЗАЩО се допуска това нещо? Не е ли много по-лесно да поддържаш здраве, което е ЕСТЕСТВЕНОТО състояние на организма (и той със всяка клетка се стреми към него), отколкото да се опитваш по неестествени начини да го възстановиш?

Днешните деца са много, много ощетени и ограбени от .... пълноценен живот, оттам и здраве. Те си мислят че живеят, родителите им си мислят, че щом има всичко по магазините и технологиите са напред, децата са ок, но е точно обратното.Понякога ми иде да вия от болка, като ги гледам как не знаят и не могат да се забавляват, да общуват да играят като деца. Синът ми също е със затлъстяване, а има хубава осанка и скелетна структура И аз и баща му спортуваме, баща му е 5 кратен шампион по карате, но това детенце не ще и не ще да се помръдне, защото агитката го чака в комп. зала. Уф голяма мъка

23.05.11
20:43

Diva, познавам две момчета, които, след като влязоха в пубертета, си нормализираха теглото. Говоря за деца, едното от които с може би 30 излишни килограма. В един момент започна да им пука как изглеждат и започнаха яко диети и фитнес. Познавам и едно момченце, което тежи 80 кг, а е в четвърти клас. Техните се принудиха да заключват хладилника у тях, но той ходи при баба си да яде... Сигурна съм, че е много трудно да се повлияе на децата, те правят нещата както им дойде, а на една по-крехка възраст компютъра е къде къде по-интересен от велосипеда или кънките, да кажем. Вярвам, че детето ти ще отслабне - все пак си има два положителни примера вкъщи. Може би трябва някак да се мотивира да спортува, но не съм аз човекът, който да дава съвети и акъл - първо нямам деца, второ аз самата съм с наднормено тегло. Пожелавам ви успех в борбата с килограмите!

@ Маргаритка - за съжаление човек понякога притъпява инстинкта си за самосъхранение и се усеща едва когато се наложи хирургическа намеса. Неестествено е, ужасно е, но аз самата започнах да правя нещо по въпроса с отслабването, когато много осезателно наближих 100-те. Пускаш се по течението и не ти пука... Докато дойде момент, когато вече не можеш да се познаеш на снимки. Яд ме е, че не започнах да слабея, когато станах 80 примерно, защото да се свалят 25-30 кг. е естествено много по-трудно от това да се свалят 5-10. Просто човек не трябва да се отпуска, защото после става много сложно. Положителното на зверското ми напълняване (защото колкото и да е иронично, има и позитиви), е че за да отслабна, аз започнах да спортувам редовно. Сравнително здравословно се хранех и преди да напълнея, сега “само” си припомням как се правеше... Но наистина - защо трябва да стигаме до крайности?!...:(

23.05.11
20:57

Щом си припомняш, значи знаеш, щом знаеш, “само” трябва да го приложиш...и да имаш малко търпение...и да не се отказваш. :)
Положителното на напълняването ти е, че когато достигнеш целта си, ще знаеш как си се чувствала и какви усилия си положила...и никога няма да ти се иска да минеш по този път отново. :) (Аз използвах това при отказването на цигарите, и имаше невероятно мотивиращ ефект)

24.09.11
20:45

Ехо, някой помни ли ме? :)

Аз продължавам да отслабвам, макар и бавно. В момента съм 90.2 кг, което значи около 10 свалени килограма от март досега. След малко ще кача снимки.

Хубава вечер на всички! :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1