Прием на протеин

Здравейте, отскоро ходя на фитнес и ми препоръчаха тъй като съм 65кг. да приемам протеин/креатин. Аз си взех протеин, тъй като със другото не съм запознат (и за него ще пусна тема сигурно). Та въпроса ми е следния - със какво ще ми помогне този протеин, по колко гр. да вземам, всеки ден ли се приема? Благодаря предварително, не съм запознат със нещата, затова пускам тема.

23.05.11
19:31

Точно на теб с нищо, по-добре го подари на някой, който знае как се ползва. А на теб ще ти препоръчам няколко годинки четене ядене и тренировки и тогава когато имаш ясната представа защо го правиш пак си вземи протеин.

ПП Изобщо не си прави труда да пускаш тема за креатина, просто чети, има достатъчно изписано по въпроса.

Мнението беше редактирано от Valdis на 23.05.11 19:31.

23.05.11
20:14

Абе с две думи: трябва ти яко тренировки и яко хранене и спане! На тази етап нищо друго не ти трябва(говоря за протеин или креатин).

ето, че все пак са нужни, като гледам от линка по-горе, а и не чета тема за пръв път. Тренирам по принцип максимално до мускулна треска винаги, лицеви, на лост, тежести, обаче отскоро започнах със фитнес и затова пуснах тема, не очаквах нападки още от първия ми пост... Ако все пак има някой, на който му се иска да ми обясни какви дози трябва да взимам нека пише, иначе няма смисъл.

протеинови концентрати и аминокиселини - това са основните източници на допълнителен протеин в храната, обикновено доза аминокиселини и/или протеинов шейк гарантира достатъчно ресурс за възстановяване на мускулите;

Източник: Хранителни добавки - мини гид за абсолютни новаци http://www.bb-team.org/articles/1468_hranitelni-dobavki-mini-gid-za-absolyutni-novatsi#ixzz1NCu8Af2j

Добре, хайде да направим така - опиши начина си на хранене (няколко примерни дни) и ще видим къде да вместим приема на протеин.

23.05.11
23:05

А искаш ли да ти купим протеин и да дойдем да ти разбъркаме шейка, защото ти не знаеш как става работата? Ако беше чел преди да купуваш щеше да си спестиш нападките. Защо смяташ, че някой трябва да ти отдели специално внимание за неща, за които има предостатъчно информация на страниците на сайта.

24.05.11
15:33

Протеина е този, който игражда мускулите ти! Това е градивният им материал! Според теглото си, ти трябва да изчислиш колко на ден трябва да приемаш... По 1 или 2 грама на килограм! Това, където говорят, че ти трябва 2,2гр/кг. не е вярно (и по-малко да взимаш пак ще растеж ;) )... Надявам се този път да разбереш :)
Но това не означава, че трябва да ги го набавяш от пудрата! Протеина се набавя най-вече чрез ХРАНАТА! Протеиновите пудри, вафли ,шейкове и т.н. са нещо като “допълнение на дневният ти прием” ! НО, за да качваш мускулна маса ти трябват и много въглехидрати! По-добре не мога да ти го обясня... дано да ме разберешм какво искам да ти кажа :)

Мнението беше редактирано от Юли на 24.05.11 15:37.

25.05.11
11:08

казано от Христо Василев на 23.05.11, 19:27:

...и ми препоръчаха тъй като съм 65кг. да приемам протеин/креатин. Аз си взех протеин, тъй като със другото не съм запознат (и за него ще пусна тема сигурно)...

Ще бъдеш първият! :D

TN

31.05.11
22:47

казано от Христо Василев на 23.05.11, 19:27:

Здравейте, отскоро ходя на фитнес и ми препоръчаха тъй като съм 65кг. да приемам протеин/креатин. Аз си взех протеин, тъй като със другото не съм запознат (и за него ще пусна тема сигурно). Та въпроса ми е следния - със какво ще ми помогне този протеин, по колко гр. да вземам, всеки ден ли се приема? Благодаря предварително, не съм запознат със нещата, затова пускам тема.

На този етап не ти трябва протеин,за креатин дума не става! Оправи си хранителният режим и тогава гледай ако не можеш да добавиш протеин на прах!

С какво ще ти помогне - С това да си добавиш протеин в хранителният режим , за това му викаме “добавка”

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1