24.05.11
00:18
Здравейте!Искам да попитам какви опражнения ще ми помогнат за набирането , защото в момента не мога да направя и 1 , а тренирам от 1 седмица.Немога да ходя на фитнес.У дома правя лицеви и това е. Ако някой може да ми каже какво да правя ще съм му благодарен . 185см ; 90 кг
Изисква практика ! че да се научиш. Ходи всеки ден и се набирай, докато успееш :) и аз не можех 1 път да се набера, ма с времето се научих. Ако не вземи си приятел с тебе, да те повдига леко докато почнеш да свикваш.
Мнението беше редактирано от Едуардо на 24.05.11 00:27.
24.05.11
00:28
Добре , но какви упражнения ще ми помогнат ?
Днеска половино, утре 1 цяло набиране. НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ пробвай всеки ден и така ще се научиш, и аз преди не можех 1 набиране, а сега като почнеш от набиране с 1 ръка и стигнеш чак до коремно и силово си ги правя без проблем. ПРАКТИКА, ПРАКТИКА И ПАК ПРАКТИКА. УСПЕХ
24.05.11
00:58
Добре . Това го разбрах , но не може ли да ми кажете някое упражнение пак със собствена тежест да правя , което да ми помогне ?
Негативната част от набирането,набиране с помощ,набиране с ластици,набиране с отскок.Схавана логиката думичката набиране се повтаря навсякъде.
Стига мрънка за други Упражнения,щом не можеш да ходиш на фитнес нямаш голям избор.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 24.05.11 01:25.
24.05.11
07:18
Хората ти казаха какво да правиш и са прави :) Добре си започнал като за начало с лъцевите, те развиват добре горна част, след това започни да правиш кофи и накрая набиранията, ако така ти е по-лесно. Но най-добре всеки ден прави набирания по колкото можеш ;)
Според мен упражнения за коремната област ти трябват. Ако стегнеш корема би следвало да успееш да се набереш. Ако чувстваш че рецете ти не издържат тежеста тренирай предмишницата.
Мнението беше редактирано от Manigga на 24.05.11 13:25.
Негативни набирания - качваш се, хващаш се на лоста и се отпускаш бавно.
Хоризонтални набирания - набираш се на нисък лост(можеш да изпозлваш стабилно бюро или маса), при което краката ти са на земята.
Ето клипче:
Лицевите опори също ще са ти от полза.
Като за начало, набиранията можеш да ги правиш в подхват(дланите са обърнати към теб) - по-лесни са. :)
И ги прави често, 3-4 пъти седмично, можеш и повече. Това е докато им свикнеш и започнеш да правиш по няколко набирания поне.
Мнението беше редактирано от 6th на 24.05.11 13:56.
24.05.11
13:58
Хоризонталните набирания са така нареченитe inverted rows, което означава обратно гребане. Те идеално се комбинират с вертикалните набирания, но не мисля че са добър заместител. Все едно да сравняваш гребането с щанга с набиранията. Досега пробвах inverted rows на халки и няма абсолютно нищо общо с набиранията. Единствения им плюс е да засилят силата в ръцете и гърба, но има хора които гребат с много, а не могат да се набират.
Съгласен! Като заместител и аз не бих ги сложил. Като помощно упражнение, точно за засилване и привикване на гърба, ръцете, дори и раменете. :)
Всъщност, лицевите опори са съвсем друго упражнение, но също ще помогнат за набиранията, заради укрепване на коремните мускули, гръдната мускулатура(смешно или не, ама от много набирания и МТ в гърдите може да получи човек) и други мускули, които дори и като стабилизатори са нужни при набиранията.