Shin splints?

20.04.10
18:26

Момчета още от преди имах проблеми с някой части и все още имам болки в лактите и по продължение на предмишницата до китката а сега най тъпото е ,че след тичане имам болки и в двата крака на едни и същи места ,на отбелязаното от снимката ,които ми пречат да тичам поне по 2 седмици и се чудя какво става с мен какво може да е възпалени сухожилия ,връзки,нещо със костите?Някой дали е имал такива проблеми ?

Темата беше редактирана от Тони1 на 16.05.11 18:12.

С.

20.04.10
19:46

Честно да ти кажа и аз имам същия проблем но само на десния крак. Преди няколко дни се бях консултирал със лекар(който явно беше доста неграмотен, защото говореше някакви простотий)не мога и аз точно да ти обясня но миля че сигурно  е сухожилие
П.П консултирай се със личния си лекар или със някой спортен лекар

21.04.10
07:26

казано от С.Делев на 20.04.10, 19:46:

Честно да ти кажа и аз имам същия проблем но само на десния крак. Преди няколко дни се бях консултирал със лекар(който явно беше доста неграмотен, защото говореше някакви простотий)не мога и аз точно да ти обясня но миля че сигурно  е сухожилие
П.П консултирай се със личния си лекар или със някой спортен лекар

Точно,поради твоята причина за неграмотността им не искам да ходя и аз ,защото си препатих...имам човек,който може би ще ми помогне,но не знам кога ще ходя там...страх ме е ако продължа да тичам дали няма да скъсам нещо,защото един познат имаше подобни проблеми и накрая ,от претоварване скъса връзки на крака....

Мнението беше редактирано от Тони1 на 21.04.10 07:26.

21.04.10
09:22

Това са така наречените shin splints. Причините - обувки, техника на бягане, и т.н.

21.04.10
12:01

казано от mindbender на 21.04.10, 09:22:

Това са така наречените shin splints. Причините - обувки, техника на бягане, и т.н.

Преди тичах с неподходящи обувки и точно след първия път с болките ми дойде на акъла ,че може да е от тях,купих си специално за тичане найкове и ето пак същата работа,вече мина седмица от когато тичах и краката ме болят здраво,особено при изкачване на стъпала или притичване.....може ли от упражненията за прасец да има също влияние ,че напоследък почнах и него да го товаря сравнително много,че изостава...?

АН

21.04.10
12:39

Трябва ти почивка. Може да е хронично.

21.04.10
12:43

казано от cecowe на 21.04.10, 12:39:

Трябва ти почивка. Може да е хронично.

Май вече така стана,защото след 3 седмици почивка като отидох да тичам и пак....от какво да почина от тичането или от упражненията за прасеца ,при тях не съм изпитвал болки или натоварване на посоченото място,като чели само от тичането,май на пътека ми е най добре да тичам там съм нямал болки никога.

АН

21.04.10
14:26

По принцип може да е и от двете. И при двата вида тренировки гледай да загряваш добре. В повечето случаи е от това, че не правиш качествен стречинг.

21.04.10
15:44

казано от Тони1 на 21.04.10, 12:01:

Преди тичах с неподходящи обувки и точно след първия път с болките ми дойде на акъла ,че може да е от тях,купих си специално за тичане найкове и ето пак същата работа,вече мина седмица от когато тичах и краката ме болят здраво,особено при изкачване на стъпала или притичване.....може ли от упражненията за прасец да има също влияние ,че напоследък почнах и него да го товаря сравнително много,че изостава...?

Неподходящи, подходящи... Техниката на бягане и обувката са взаимосвързани. Повечето маратонки, които виждам по-магазините и ги водят за бягане, според мен не са никак подходящи. Забележи как изглежда тези маратонки:
http://www.posetech.com/runningshoes/archives.html
и на спринтове и на дълги разстояние (маратони) ще видиш, че всички бягат по Pose-running метода.

Освен от обувките и техниката, проблемът с болките може да идва и от плоско стъпало, небалансирани мускули (антагонисти-синергисти), килограми.

Това което можеш да правиш са мобилизации на глезените, стретчинг на всичко по стъпалото, и всичко до коляното. Щом те боли - почивка! Може да си правиш и студени компреси, или да си вземеш Biofreeze.

21.04.10
17:52

Лелее сега се сетих,че като ходих на преглед за казармата преди години ми бяха казали,точно че съм с плоско стъпало ...до обувките мисля,че тези с които тичам отговарят,защото ме посъветваха хора ,които се занимават с тичане.Стречинг правя лек преди тичането.
Вече техниката ми,аз по принцип вървя малко странно и това е един от вариантите,уж се мъча да тичам от бедрата и без излишни движения,но...

21.04.10
18:57

А на каква настилка тичаш? Аз напоследък поднових тичането и най-удобно ми е на местния стадион бос на тревата.... хем е меко, хем изключвам неудобни обувки като проблем. И все пак консултация с професионалист относно проблема ти е най-добър вариант. Успех :)

Мнението беше редактирано от Madman_ на 21.04.10 19:00.

21.04.10
19:54

“Здравейте и аз да изкажа моето мнение, значи аз доста годинки си тренирах кикбокс но от 2 години някаде започнаха тези болки във подбедрицата за които говорите, започна ли да бягам или скачам на въже и на другия ден само като си пипна коста и адски болки не можех да повярвам защото толкова дълго време сам си тренирал бягал скачал без никакви проблеми и така докато един ден не отидох при спортен лекар който като ме прегледа ми каза да си взема ортопедични стелки но не ми каза нищо за ходилото. Взех си такива на Шол но имах много големи болки в ходилата (което е напълно нормално) но аз реших да не ги нося повече и пак си тренирах макар и с болки но стисках зъби до един момент когато вече почнаха да ме болят и ходилата и когато трагна дори да се разхождам почват адски болки. Добре че един ден майка ми ми погледна краката и каза че свода ми е паднал пак си имам извивка не сам напално дюстабан имам си извивка но все пак не е достатачна, и то като качиш малко маса и става още по зле след като се поразрових в интернет установих че точно от това идват болките от падналия свод и че е задължително да се носят стелки или поне маратонки с по голяма извивка да придаржа свода, и най- хубавото от цялата работа беше че в един форум имаше адрес на клиника в София кадето ти преглеждат краката на компютър и ти изготвят стелки специално за твоето ходило, аз ходих преди 2 седмици и тези дни трябва да ми ги пратят защото съм от Бургас, та мисалта ми е отивайте на ортопед и ако това е проблема непременно отидете там в тази клиника защото не е шега работа още сме млади и трябва от рано да мислим за тези неща, на мен колкото и да ми се бяга и скача на въже и тренира кикбокс съм спрял за сега, ходя си на фитнес и карам колело от време на време за въздух но за бягане в момента не мога и да помисля дано като почна да нося стелките да се оправя и пак да си тичам  сайта на клиниката е - plantograf.com дано ви послужи айде успех  П.С след време пак ще пиша за резултата от стелките “
Това мнение го бях пуснал в друга тема по същия въпрос , само да допалня че дори и със стелките при тичане(при ходене дълго време вече не ) пак имам болки в краката, цаката е да не бягаш м ного време и после малко по малко да почваш да натоварваш и така болката ще си я има но няма да е толкова силна и също така упражненията за прасец пак указват влияние върхо болката макар и да не боли по време на изпълнението, друго добро решение е карането на колело, но ако обичаш да играеш футбол ще трябва да се премириш с болката :)
П С иначе със стелките се чуствам много комфортно ако имаш възможност отивай да ти направят

14.05.11
10:17

Щях да пускам нова тема ,но с сетих за тази, проблема си остава и ме дразни до неузнаваемост направих си ортопедични стелки заради единият свод ,който ми е е паднал,вземах си последния модел на асикс специално за моят случай,положението е следното 5 минути бързо вървене, 20 тичане в много пресечен терен за да не стъпвам на твърдо,като сгрея не ме болят толкова,но на следващите дни положението е леш ,почнах и по усилено да тренирам прасеца.
Гледах някакви стелки,които в задната си страна са със някакъв силикон ,чудя се да взема ли и от тях,за спиране и дума не може да става,ако не тренирам ще убия някого колкото и хронични да си направих някой от травмите....

15.05.11
22:26

Влезни в ходилеко така се казва сайта им. При мен доста помогнаха... Поне при бързото ходене вече нямам никакви болежки, не съм тичал още, но не смятам и за напред на тези килограми, но полека лека като, че ли тези стелки са качествени ;-) Иначе мислих си, че и ме боли пищяла, от това, че ми е плоско стъпалото, и болката е тръгнала нагоре, но уви болят ме от растежа на височина

24.05.11
08:26

Аз като почнах да тренирам лека атлетика в началото също много ме боляха краката, но всичко беше от техниката,след това я оправих и спря да ме боли.Така от разтояние не мога да ти помогна много с техниката, но ще ти дам няколко съвета:
1)Бягай свободно,без да стягаш мускулите по време на бягане
2)По възможност бягай на тартан,згур,трева,пръст(пътеки),но в никаквъ случай не бягай по цимент,асвалт и др. такива.
3)Движението на краката да е пета-пръсти
4)Бягай изправен,стреми се да не се изгърбваш
5)Ръцете ти да се движат само на пред-назад,сгънати на прав ъгъл в лактите, прибрани до тялото
6)Дишай задължително и през устата и през носа
И най-важното според мен е да бягаш свободно, да не блъскъш по земята докато бягаш.

24.05.11
13:21

Да,спазвам абсолютно всички правила,тичам в гора по терен който не е толкова твърд ,но от едното място до другото минавам и по доста асфалт,може би там е допълнителното натоварване,което трябва да избягвам ще пробвам по нататък видя ли асфалт -само да вървя а дотогава шибаното скучно колело във фитнеса вече почнаха да ми поминават пищялите като не ги дразня директно.Сега си отивам във варна за 1-2 месеца и добре,че там е плажа....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1