24.05.11
11:44
Здравейте, значи днес правих гръб, трапец, задно рамо .. колебая се от кое упражнение може да ме боли кръста?! Мъртва тяга или гребане с лост, 10 минути след фитнеса ме заболя леко кръста.
24.05.11
11:54
е ние как можем да знаем ?!?!?!?! мъртвата тяга е нарочена И за глобалното затопляне на планетата.. може да е от всичко от всяко упражнение в тернировка ;) ти се чудиш от кое може да те боли а ние ? - нито сме видели тренировката (видео) , нито техниката ти нито нищо така на сляпо никой нищо конкретно неможе да ти каже
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 24.05.11 12:14.
24.05.11
12:09
Най-вероятно да е от тягата.По принцип там се натоварва най-много кръста.И Кристиянчо.. стига си се правил на професор ;))
24.05.11
12:13
казано от Александър Илиев на 24.05.11, 12:09:
Най-вероятно да е от тягата.По принцип там се натоварва най-много кръста.И Кристиянчо.. стига си се правил на професор ;))
ам ти шефе от къде знаеш, че е от тягата ?! ;) нито си го видял какви упражнения е правил нито как ги е правил... аз може и да съм професор ама ти явно си врачка.. ти си този който дава голия акъл...
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 24.05.11 12:15.
Аха, тягата със какво мога да я заменя, и гребането с лост може ли да го замена гребане с дъмбел или да си го оставя с лосt. Мисля, че тъгата е базово упражнение и е добро за гърба, и не искам да я заменям с друго упражнение, да продължа с тягата още малко, и ако имам проблеми ще питам. Програмата ми е направена от фитнес инструктор !
Ами като не искаш, не я заменяй тягата ;) просто намали килограмите и оправи техниката на упражненията и чак когато си сиг., че я изпълняваш 100% добре, почни да овеличаваш килата ;)
24.05.11
15:26
Кръста може да те заболи и от лежанката, макар и да си легнал. От много напъване така става, изкривяваш се целия, но не го усещаш, а после се чудиш от къде е болката. Искам да кажа, че не винаги мъртвата тяга е виновна за болките в кръста.
казано от Fitnes Mania на 24.05.11, 12:16:
Аха, тягата със какво мога да я заменя, и гребането с лост може ли да го замена гребане с дъмбел или да си го оставя с лосt. Мисля, че тъгата е базово упражнение и е добро за гърба, и не искам да я заменям с друго упражнение, да продължа с тягата още малко, и ако имам проблеми ще питам. Програмата ми е направена от фитнес инструктор !
От какво те е заболяло, трудно можем да знаем, само можем да предполагаме.
Дали е от лоша техника на тягата, дали е от лоша техника на гребането, дали е от лоша техника и на двете или е просто претоварване или поради някакъв мускулен дисбаланс или слабост, засегната от едно от двете или двете упражнения, дали е било от течение в залата(смешно, но много опасно)....няма как да знаем. Може и от “правенето на задно рамо” да те наболява - след като яко си натоварил гърба и кръста си, разтварянето за задно рамо от наведено положение, също може да ти докара неприятни усещания.
Дори и не е сигурно, че говорим за контузия.
Преди всичко, преди да си започнал да “изхвърляш” упражнения от програмата си, увери се че ги правиш правилно - с добра техника и килограми, които не те карат да правиш грозен и опасен чийтинг.