Отностно избор на протеин за начинаещ

23.05.11
21:52

Чудя се отностно избора между 2 протеина не ме интересува цената просто мога да ги взема по-изгодно..
Ходя на фитнес сериозно вече почти 2 месеца
Като почнах бях макс 55кг. някъде не си спомням точно сега съм61кг.
от самото начало почнах да приемам креатин монохидрат пих и 1 седмица аминокиселини щях да пия повече време даже останаха имам проблеми с преглъщането..

Сега тренирам по програмата -
1-ви ден-  гърди и рамо
2-ри ден-  бицепс и трицепс
3-ти ден-    почивка
4-ти ден-  гръб, трапец и може би врат зависи от настроението
5-ти ден-  гърди и рамо
6-ти ден-    почивка
7-ми ден-  бицепс и трицепс  и така нататък...     

Да си дойдем на въпроса по темата-

ULTIMATE NUTRITION  -  Whey supreme  - 5Lbs.
Характеристики за протейна
Мога да го взема на  цена =  64лв.
OPTIMUM  -  Classic whey  -  2Lbs.
Характеристики за 5Lbs а ако взимам ще е 4Lbs.
Ако ще взимам този ще взема 2 за цена =  60лв. общо 4Lbs.

24.05.11
00:17

Вие новаците ведната се хвърляте на добавките, като си мислите че за няколко месеца ще станете животни и ще плашите охраните по дискотеките. С тази програма не знам до къде ще стигнеш, според мен не е за тебе... виж в търсачката подходяща програма за начинаещ и по нея почни. Остави добавките за по-късен етап :) дай и информация за години,ръст,как се храниш и т.н :)

24.05.11
00:23

Аз лично не виждам крака в тренировъчния ти сплит. Не прави грешката на повечето начинаещи.
Разлика в двата протеина няма да намериш, за мен оптимум си остава по-добрият избор.
Също така, с риск за потресаваща изненада за много хора във форума, едно допълнително хранене (което може да бъде постигнато с минимално сгъстяване на интервалите между другите хранения до краен минимум 2.5 часа), ще допринесе повече за постигане на целите ви от всякакви протеини и т.н.
Оправете си яденето и после гледайте добавките.

П.П. Храненето е далеч по-важно от факта колко килограма си, дали си пил креатин и по какъв начин разделяш мускулните групи, така че е редно да започнеш с него. И да, сплитът 2/1 не е подходящ за начинаещ със само 3 вида тренировки, това е една от причините да добавиш крака, нямаш достатъчно време за пълно възстановяване, а и разбира се фактът, че не си е оферта след някоя друга година да ходиш с панталон на плажа, защото краката ти са крайно несъизмерни.

Мнението беше редактирано от Георги Рачев на 24.05.11 00:27.

24.05.11
13:17

На 15г съм тежа 61кг, висок съм 1,68 макс не съм се мерил отдавна..

Първо хранене-07:00 -  1 кофичка мляко + 5 супени  лъжици овесени ядки  + 2 белтъка
Второ хранене- 09:15 -  2 пакетчета солети + 1 пакетче ядки
Трето хранене- 11:35 -  4 банана + 1 пакетче солети
Четвърто хранене- 13:15 - 1 паница ориз + 2 белтъка
Пето хранене-  15:00 -  2 банана + 1 паница варени картофи + 1 белтък
Шесто хранене- 18:00 -  2 банана + 1 белтък + 1 малка паница сутлиаж (ориз с прясно мляко)
Седмо хранене- 19:30 - Креатин монохидрат + 2 белтъка и 1 супена лъжица мед
      Тренировка от 20:00 до 22:00 в фитнеса :)
Осмо хранене- 22:15 - 1 бутче + 2 белтъка

Ами това ми е храненето попринцип а иначе като съм на училише си провалям яденето затова мисля да взема и протеин не само креатин ..
И каква е разликата между програмите като не правя крака или корем (засега не правя)..

носи си храна от вкъщи в кутии за даскало ;) ... разликата е там, че когато не правиш крака всеки който разбира наистина от фитнес ти се подиграва и на плажа изглеждаш нелепо дори в очите на жените които не те оценяват като фитнес маниаци но те оценяват като визия

24.05.11
13:33

Лошото е, че ходя с пликче на даскало някой път с тетрадка а и супер смешно ми е - през междучасието да извада некъв ориз или нещо друго и некви яйца и да почна да ям на чина.. :D а иначе някакъв шанс по друг начин да земестя хранене затова си търса протеин..

А иначе ако си вземам сандвичи от даскало проблем ли е ?!

ами айде като ти е смешно с цигарата навънка при другите и забрави за тоя спорт ;) ... ако ставаше със сандвичи.. доста хора тук няма да клечим над готварските печки и скари ;) ... ако има супермаркет близо до даскало си взимай от там нещо качествено !

24.05.11
13:54

Ами има супермаркет - LIDL и ако може да кажеш точно какви храни трябва да ям...

ЛР

24.05.11
14:42

Винаги ми е било много странно като срещна думите “протеин” и “начинаещ” в едно изречение.

В тази тема специално ми направи впечатление още едно противоречие:
- “начинаещ съм и се чудя между 2 марки протеин”
- “ходя на училище само с пликче и тетрадка”

В LIDL има качествени стоки - пусни сърч във форума какви закуски си правят и взимат с тях хората и ... взимай пример.

поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1