23.05.11
21:43
Здравейте, на 25 години съм и от две години ходя на фитнес, а по принцип съм спортист от дете. Понатрупах малко килограми мускулна маса (4-5 :) ), но напоследък покрай изпитите ми в университета понатрупах и мазнини - най-вече около корема и таза.
Четох доста неща за L-Carnitine и други медикаменти във форума, но повечето са с различни мнения и обяснения и малко се обърках.
Мисля да започна да тичам всяка сутрин по 30-40 минути, като в почивките правя коремни, лицеви и стълбички.
Вечерта пък да ходя на фитнес, като правя предимно упражнения за горна част.
Въпроса ми е, L-Carnitine ще ми помогне ли да се избавя от излишните мазнини при подобен тренировъчен процес и как и кога точно да го взимам?
Много се надявам да ми помогнете!
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 23.05.11 21:46.
L-carnitin ще ти помогне при условие, че хранителния ти режим е перфектен. Смяташ ли че той е такъв?
23.05.11
22:03
Еми по принцип се храня здравословно, 3 пъти на ден.
Закусвам корнфлейкс с мляко.
На обяд пилешко с ориз или картофи.
На вечеря по-лека храна - риба със салата от домати и краставици.
За да има ефект ще спра шокола и ще наблегна на плодове :)
Натрупването на мазнини ми се получи понеже водих по застоял начин на живот, последния месец и попрекалих с шоколадите и чипсовете.
Мнението беше редактирано от Ivan Petrov на 23.05.11 22:04.
23.05.11
23:41
Може ли да ми кажете при подобен режим на хранене дали ще има ефект и кога точно да го взимам при такъв тренировъчен режим и в какви дози?
На гладно сутрин преди тичане? (Кога да закусвам тогава... - След тичането ли?)
И при положение, че ще тренирам втори път - вечерта в залата, кога пак да го пия? Преди тренировка или преди лягане направо?
24.05.11
00:23
Значи без карнитин
казано от Ivan Petrov на 24.05.11, 00:23:
Значи без карнитин
Не ме разбра, L-carnitin-а няма да ти навреди, но за да има ефекта, който търсиш е необходимо да избереш подходящ за целите ти хранителен режим и да ги комбинираш ;)
24.05.11
15:03
ОК, сега разгледах НВД диетата и мисля, че тя най-много би ми помогнала.
Само искам да те помоля за малко оточнение, понеже съм сигурен, че си по-запознат.
Ставаm сутрин, хапвам кисели плодове (примерно 2-3 мандарини, портокали ...)
след 30 мин. яйца и пилешко филе примерно или консерва риба,
след 2 часа тичам (коремни преси, стълбички...) след още два часа въглехидратно преобладаващото хранене (какво е това по-точно?)
следващото хранене след 2-3 часа какво да е точно?,
после след 2 часа тренировка във фитнеса и след това след колко време е ‘’последното хранене’’ - белтъчно преобладаващо - това означава ли примерно пилешка пържола с ориз?
И къде да вкарам л-карнитина?
Мнението беше редактирано от Ivan Petrov на 24.05.11 21:54.