Дневникът на FrogAviator

Темата е заключена.

22.05.11
21:13

Здравейте съфорумници!
От известно време следя форума и се двоумих дали ще се впиша в обстановката, но в крайна надделя желанието ми за запознаване с нови хора и желанието да подобря ежедневието си. Мисля, че едно добро начало е създаването на дневник, което ще ме представи поне малко :).

Мерки:

176 см, 74кг, 18 години
Врат – 39
Ръка – 30
Пред мишница – 27
Китка – 18
Гърди – 104
Талия – 82
Таз – 92
Бедро – 54
Прасец – 40

Спортувам активно от малък (тренирал съм почти всички отборни спортове в диапазон от 10тина години), но сериозно с фитнес, ако въобще мога да се нарече така, се захванах преди около две години. Направих доста прекъсвания през това време, но причината за тях беше една моя стара мания – gaming. Не възнамерявам да пояснявам особено, понеже това не е много за хвалене, достатъчно е да се каже, че бях играч, от който се очакваше много в онлине света на една известна игра. Както и да е в момента съм си поставил високи цели, но няма непостижими неща, а и не се отказвам лесно.

Цели:

1)Свеждане на подкожни мазнини до не повече от 10%.
2)Увеличаване на силата и издръжливостта.
Ако трябва да се говори в размери, целите са ми следните: Врат – 40, Ръка – 40, Пред мишница – 30 , Гърди – 109, Талия – същата, Таз – 90, Бедро – 60, Прасец – същият.

Как смятам да постигна поставените цели?

Тренировките ми са разпределени по следния начин:

Ден 1 – Гърди, рамо, Корем
Ден 2 – Корем
Ден 3 – Ръце, корем
Ден 4 – Корем
Ден 5 – Гръб, корем
Ден 6 – Корем

Тренировките, които изпълнявам се нуждаят от леки корекции, които сам ще направя. В последно време пробвам различни натоварвания, с цел да намеря оптималния режим за мен. За сега само тренировката за ръце е напълно готова, но в близкото бъдеще, се надявам да направя и останалите. Проблема с тренировките, идва от факта, че нямам възможност да отделя време да пътувам до фитнеса, поради факта, че съм се захванал сериозно с учене за изпити по биология и химия, и влизането ми в университет с медицина е приоритет. Освен това подържам два западни езика на ниво учене в чужбина, но това не означава, че няма да се потя малко. Разполагам с лост до блока и ще комбинирам тренировки във вкъщи, с тези на лостове. Във вкъщи разполагам с една пейка, една лежанка, дъмбели, прав лост, крив лост, велоаргометър, тежести (4 по 2.5кг, 4 по 5кг, 2 по 10кг).
Както сигурно сте забелязали не тренирам никакви крака, не го правя от нежелание, просто имам проблеми с десния крак и поне в следващите няколко месеца е желателно да не го натоварвам с тежести.
Освен тренирането на различните мускулни групи, всеки ден правя поне час кардио на велоаргометър.

Хранителен режим:

От 2 седмици спазвам НВД, беше доста трудно преминаването от 200г сладко на ден до пълно ограничаване на сладкото, но вече не ми прави впечатление и като цяло доста добре се чувствам с този режим. Ще постна менюто си с цел, да го обогатя малко, че е доста постно в момента.
8:30
Вариант едно - Макарони с извара и ленено масло
Вариант две – 400г мляко (2.9%) с овесени ядки (50г)

10:30
Вариант едно – 5 белтъка, един жълтък, 100г извара, ½ домат

Тренировка

13:00
Вариант едно – Пилешка пържола (200г) със салата (най-често 100г извара, зехтин, кисели краставички);
Вариант две – Телешки шницел (200г) с един домат и извара

15:30
Вариант едно – Кисело мляко с една лъжица мед
Вариант две – 5 белтъка, един жълтък, една лъжица мед и 100г извара

18:00
Вариант едно – Пилешка пържола (200г) със салата (най-често 100г извара, зехтин, кисели краставички);
Вариант две – Телешки шницел (200г) с един домат и извара

20:00
Фъстъци или бадеми(50г до 100г макс) в зависимост от финансовата възможност с 100г извара.

В момента мисля как мога да сменя времето на тренировката от 9:00 до 10:30 или вечер след 19:00, но все още правя планове как да го съгласувам с храненията.

Хранителни добавки:

От скоро разглеждам из нета за добавки, но до момента не съм приемал нищо. Нямам намерение да се отричам от добавки, но ако се реша да взимам нещо, ще го проуча преди това. За момента усещам, че горенето на мазнини е доста тежка задача и ще съм много благодарен, ако ми препоръчате нещо за решаване на проблема.

Надявам се да съм бил изчерпателен и дано „мъченията” ми са интересни за следене. Отворен съм за всякакви мнения и оценявам критиката, което според мен е основният начин за човек да натрупа знания от по-запознатите от него.

Интереси:
От много време правя планове да започна карате или бокс, но през годината все не оставаше време за това, дано се това се промени след балове, изпити и т.н. Като цяло съм настроен повече към стреет фитнеса и възнамерявам да наблегна на него в следващите месеци.

Темата беше редактирана от Frog Aviator на 22.05.11 21:15.

23.05.11
10:13

Честит дневник .
Всеки ден правиш корем ????? Защо така ???

Мнението беше редактирано от Пламака на 23.05.11 10:14.

P&

23.05.11
11:42

Защото има ефект. Като спре да има - ще го тренира тежко и 1-2 пъти в седмицата,

23.05.11
11:45

Как тренираш корема си?

10

23.05.11
11:50

Целите ти според мен са несъразмерни :)
Какво играеш ? Дота  (съдейки по пика) ?

23.05.11
19:11

8:00 - 1 час велоаргометър + корем
9:30 - 100г макарони с 150г извара и 1 лъжица ленено масло
12:30 - 150г пилешка пържола, 100г варени картофи, 1/2 домат
16:00 - 100г пилешка пържола, 50г варени картофи
в очакване на вечеря в 19:30 - 150г пилешка пържола с 100г извара
около 21:30 - 50г бадеми

Принципно правя 1ни упражнения, които ги видях в вбокс и се чувствах добре с тях, но напоследък зеха да ми стават прекалено лесни (ще постна видео по-късно вечерта).

Dique ще приема поста ти като чисто любопитство, но не мисля, че какво съм играл има голямо значение :).

Днеска като цяло, яденията са ми по-големи от нормалните и на по-големи интервали, но все пак съм абитуриент и трябва да уважа гостите :).

Мнението беше редактирано от Frog Aviator на 23.05.11 19:13.

10

24.05.11
20:07

Абе питам, щот ако си адекватен да разцъкаме, че трудно се намират стабилки :Д

28.05.11
20:11

Много балове, много нещо. Нямах възможност да пиша последните няколко дена :.

8:00 - 200г кисело мляко с 2 лъжици овес
12:00 - 100г пилешко, 100г телешко, 1 домат
16:00 - 100г телешко и 50г пилешко
19:00 - Риба хек (варена, приготвена със зехтин, магданос, копър и дивисил) за грамаж не мога да бъда точен, но изядох цяла риба; 5-6 череши с 10г шоколад
20:30 - възнамерявам да изляза на лоста до блока малко
22:00 - имам 50г подготвени бадеми.

29.05.11
22:24

09:00 - 100г макарони с 100г извара
12:00 - 2 яйца, 200г кисело мляко, 100г извара, малко червен пипер
15:30 - 200г кисело мляко и 100г извара
18:00 - 150г пилешко, 100г кафяв ориз
21:00 - 100г фъстъци

22:30 - 30мин велоаргометър

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1