На каква възраст да започна с добавки и фитнес?

24.05.05
15:05

Хей Хора!

Искам да ви досаждам със един вапрос (по скоро ниаколко):
Аз съм якичак (173, 75-76 кила, даже има и малко мускулчета!), баща ми е направо супер хеви уейт, маика ми не е пълна, но не е слаба... Но брат ми е много слаб, тънък и блед. Не спортува извън даскалото, яде много нищо, т.е., е на наи много 700-800 калорий на ден.
Той е на 11 (12 скоро) години, не е почнал пуберитет, маи има оше 1-2 години докато му порастне косичка около оная работа.

Та, питам дали бива да го запиша на фитнес със мен?
Дали да му давам протеини? Той не обича месо много. 100г паржолка са му пре-достатачни...

Благодаря!

NE

24.05.05
15:34

Доколкото знам има риск да му се забави растежа (от тежестите), а относно протеините не би трябвало да има проблем.

5C

24.05.05
15:36

Абе пич разбирам ама ако изразходва 700-800калории на ден трябва да умре :) искаш да кажеш килокалории..ами според мен е малак още за фитнеса..карай го да яде на сила ако трябва,но да ядеи да си играе там с децата на неговата възраст.За фитнес му е рано

TO

24.05.05
16:22

воб6те да не се притеснява6. Сега като го удари пубертета 6е ка4и  маса от самосебеси. За фитнес му е рано,кат стане на 15 тогава..

24.05.05
17:09

Не му е рано за фитнес - рано му е за културизъм! Рано му е за клякане, тяга, лег..., но фитнеса не се изчерпва с тези упражнения!

TO

24.05.05
18:20

рано му е , рано му е.....

24.05.05
18:25

[quote author=“Best_Man”]Абе пич разбирам ама ако изразходва 700-800калории на ден трябва да умре :) искаш да кажеш килокалории..ами според мен е малак още за фитнеса..карай го да яде на сила ако трябва,но да ядеи да си играе там с децата на неговата възраст.За фитнес му е рано

офф:в практиката е прието на килокалориите да им се вика калории за по-лесно щото всички храни съдържат килокалории
според мен мястото му е на вън на лостовете  а не във фитнеса може да прави лицеви и коремни също но не повече а най добре е да запише някакъв спорт на тези години а и не му деавай протеини

CR

25.05.05
11:34

Бих искал да използвам темата за да попитам ... Наистина ли Протаина спира растежа на костите ? И наистина ли не е препорачително да се взима от хора под 18-20 год. вазраст ?

TO

25.05.05
11:41

crush, не протеина бе 4овек,а стероидите.....
  Протеин може6 да яде6 когато си иска6, напално безвреден е. 8)

25.05.05
19:15

Протеините са една от основите на жив организм, молекулата HCON (и варянтите и) е във почти всиака храна. Месо садържа около 80% протеин, протеин на прах е също ниакаде там, само че е много по чист, лесен за преготвиане и много лесен за ядене.

Помня че като малак тренирах кик бокс и си бях бая звярче, м.д.’то, осще правя пълен шпагат!
Та викам, баскетбол бива ли като за малечко-палечко?

25.05.05
19:55

[quote author=“Mustey”]Месо садържа около 80% протеин, протеин на прах е също ниакаде там, само че е много по чист, лесен за преготвиане и много лесен за ядене.

Месото съдържа максимум 22% протеин.

25.05.05
20:39

И таз добра... “12 годишно лапе блъска 90 от лежанка”  :lol:  :lol:

Абе да наблегне на яденето и витамините, може да взима хран. добавки, но не разни фитнес суплементи, мас гейнъри и т.н. А просто мултивитамини, бирена мая и т.н. В никъв случай да не ходи на фитнес, според мен това вече е психария.  :lol:

26.05.05
17:52

Най-добре плуване.барзо укрепва мускулите и ще се развие ммнооооо.повярвай ми.познавам хора които от малки на плуване та на плуване и после на 17-18 почват яко зала и им е мноо по-лесно.За няколко месеца и оп станал кат бат си Арни :lol:

M_

26.05.05
22:09

[quote author=“FTF”]Най-добре плуване.барзо укрепва мускулите и ще се развие ммнооооо.повярвай ми.познавам хора които от малки на плуване та на плуване и после на 17-18 почват яко зала и им е мноо по-лесно.За няколко месеца и оп станал кат бат си Арни :lol:

ИИеее.. един на моито мнение на басеините е маса здраво.. трен сичките мусколи стига да ходисх 2 дена в семицита на фитнес а през другите на басеина супер яко...  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1