Трениране през лятото

Тъй като топлото идва ( за щастие ) и ще започнем да се задъхваме от жеги ми струва за необходимо да попитам за вашето мнение... От доста време тренирам по 4дневен сплит като през зимата това се оказа много добър ход ( качих килограми и т.н. общо взето добре мина тази зима от спортна гледна точка ). През зимата обаче правех тренировки от по 60-70минути като тренирах по два или повече мускула в една тренировка. Сега обаче от както се столи просто след 40-45тата минута целия съм вир вода, има индикации за прегряване ( въпреки огромното количество вода което поемам по време на тренировката а и като цяло през дена ), лека загуба на фокус и на 100% мотивация. Дали един 5дневен сплит ще може да ме държи по фокуриран и концентриран през цялата тренировка ( времетраенето на тренировките тук пада до 40тата минута до която поддържам високо ниво на тренировката ). Тук не става дума за възстановяване вярвам, че го имам, нямам парализиращи трески по 3-4дена ( даже почти не усещам треска вече което не ме кефи де ) , имам приличен обем на тренировка като серии без излишни серии ( 15-20 ) като при разделяне на 5дена ще стане дори по малък...  или просто казано в жегите :
4тренировки седмично по 60-70минути СРЕЩУ 5тренировки седмично по 40-45минути.

Темата беше редактирана от Кристиянчо на 22.05.11 20:24.

22.05.11
20:52

Тренирам си сутрин рано или късно вечер по хладно. Жегата ме мори ужасно.

4 дневни тренировки ВЕЧЕР  ... ето това е вариант :) защото сега тренирам от 15:30-16:00 и направо докато стигна до залата ... се задъхвам

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 22.05.11 21:16.

22.05.11
21:23

Сутрин,следобед,вечер се тая..

22.05.11
21:53

Планът ми за лятото е  ... в ранната сутрин боксиране и скачане на въже и след това яката работа във фитнеса. :)

23.05.11
00:21

Ако нямаш пречки ходи вечер на фитнес и всичко ще е окей ;)

ами нямам пречки... може би единственото за което се чудя е храненето... при положение, че ще мога да се храня само един път след тренировка (вечер) възстановяването как ще е според вас... по-слабо от преди ?!

23.05.11
11:33

Когато дойдат жегите, повечето ще тренират или сутрин или вечер. Аз ще ходя на обяд, с цел да съм почти сам в залата, че вечерта ще става навалица от билдъри. kristiancho, препоръчвам ти като излезнеш ваканция, да си тренираш сутрин. Примерно към 10-11 преди да стане 13:00-14:00 да не хващаш големите жеги :) (не че и сутринта не е жега де)

P&

23.05.11
11:36

Възстановяването пак е същото. Нали от тренировка до тренировка си поел еднакво количество храна и си спал еднакво дълго.

ами да... ваканцията имам гъвкавост в тренировките :) мога да реша кога да тренирам.. сега или следобед към 3-4 или към 8… но пък в 8 е хубаво по поносимо е... ама е пълно с мухи без глави и в старанието си да съм по-бърз в тренировката си ще съм по-бавен в крайна сметка..айде на стойката за клек и мъртва тяга няма да имам много кандидат ( никакви ) ама дойде ли ред за лежанка.... върви чакай. Значи за момента ще си тренирам както сега а пък ваканцията ще видим

23.05.11
12:10

То в Русе имам чувството че и в някой фризер да ме сложат пак ще е горещо..
Щях да умра две години там.
Иначе и аз съм фен на късното трениране или поне след 4 :)

аха а сутрин ако тренирам ?! с едно хранене преди тренировка дали ще мога да проведа качествена тренировка ... ако някой тренирал така може да изкаже мнение :) както и с едно хранене само след тренировка ( т.е. трениране вечер ) или може би факта, че лягам час- час и половина след тренировка компенсира липсата на брой хранения след нея

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 23.05.11 12:21.

23.05.11
12:31

Абе какво го мислиш толкова, отивай и тренирай когато ти е кеф или когато можеш.
Аз тренирам и вечер, след което имам едно ядене, тренирам и “сутрин”, след като стана и ям веднъж.

23.05.11
12:37

казано от kristiancho на 23.05.11, 12:20:

аха а сутрин ако тренирам ?! с едно хранене преди тренировка дали ще мога да проведа качествена тренировка ... ако някой тренирал така може да изкаже мнение :) както и с едно хранене само след тренировка ( т.е. трениране вечер ) или може би факта, че лягам час- час и половина след тренировка компенсира липсата на брой хранения след нея

Сутрин, около час и половина-два след обилна закуска е идеално.Апък и през останалото време ще си свободен да излизаш с приятели(кафета, мафета :D), което е другият важен аспект.

мда Марто общо взето всички фактори на лице... така ще направя и аз ... до края на учебната година от 16:00 след това ваканцията от 9:30-10:00 :) мерси на всички изказали мнение или гласували... все пак ако някой има да каже още нещо да го казва ... повече мнения никога не са излишни

23.05.11
14:09

Кристианчо най-добрите ми тренировки, ама наистина най-добрите са се получавали, когато не съм очаквал, нито съм хапнал примерно както трябва, бавен въглехидрат и белтъци примерно.. Рекорда на тягата и на раменните ми преси са обикновенно на шоколад ;Д

ами и на мен най-добрите ми тренировки за ръце са.. когато не съм доспал, носил съм дърва или съм бил гладен... ама ся като стана топло няма дърва.. спя много и ям много.. то затуй ръцете пак започнаха да не ми вървят... :D

23.05.11
21:46

Привет,
какво да Ви кажа ...жегите захванаха яко...и при мен е така..ма според мен по добре преди обяд,защото ве4ер става гъчканица и нема въздух в залата,
Аз тренирам от 11ч. а тренирах от 13ч.и е по-добре..по се издържа.
Ма то е така, летото е тест за космонавти...който издържи...:)!!!
Пък ве4ер по хладно на лоста!!!!!

Г.

25.05.11
10:53

Тренировките не би трябвало да се съобразяват със сезона, а с поставените ти цели в дадения момент.
Ако ти е горещо, тренирай или рано сутрин или късно вечер и пий повече вода.

25.05.11
11:01

Тренирам в най-голямата жега докато отмине тя, след това излизам на хладно и се чувствам добре. Нямаме климатик, разбира се, нито оставям да стане течение.

DE

25.05.11
11:11

При мен проблема през лятото е финансов предимно и наистина ми е много кофти.Затова ще ходя да правя кофички,набирания,възлизания разни.Комшията ми има дъмбели 2х20 и с тях раменни преси,бицепсови,френски,клекове,напади.Надявам се да не сваля килограми.Ще наблягам на водата като цяло и на калорични храни :P

25.05.11
12:24

Да ти кажа варианта 5 пъти седмично, макар и с по-кратки тренировки, аз лично го изкючвам, защото вместо да свалиш умората от тялото, ти го натоварваш повече, тъй като няма почивка. Т.е. ти влагаш доста усилия всеки ден без почивка. Аз бих заложил на 3-дневен сплит.
За справяне с жегата - студена вода с лимон :)

Зимата 4 пъти седмично, лятото 3 пъти. Винаги ми е практика. Естествено трябва и достатъчно време да имам. Често става 3 и 2.

А Стоянчо тренирал съм по 5дневен сплит.. незнам защо не го смятат за удачен изобщо доста хора тук но няма нищоо пресилено в него така, че.. :) 3дневен сплит е изключено към днешна дата... ще остана на 4дневен сплит ама ще оптимизирам малко програмата да видим дали ще видя нещо излишно

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 25.05.11 14:20.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1