Трябваше да изчакаш да минат поне 7 дни преди да започнеш да пиеш по две капсули ОЕП. Аз винаги когато съм пила някакъв фетбърнар съм правила много плавен преход докато стигна до максимално допустимата доза.
казано от karpi на 22.05.11, 10:59:
Трябваше да изчакаш да минат поне 7 дни преди да започнеш да пиеш по две капсули ОЕП. Аз винаги когато съм пила някакъв фетбърнар съм правила много плавен преход докато стигна до максимално допустимата доза.
Ама тя максимално допустимата доза е 3 капсули на ден. След като 3 дни пих, видях, че се разбираме прекрасно с ОЕП, реших да тествам как ще е с две капсули. Сега ще изчакам една седмица и ще пробвам максималната доза от 3. С една се чувствам перфектно, с 2 вчера също перфектно, да видим днес как ще е. Аз съм доста предпазлив човек по принцип :D Доста анализирам влиянието на ОЕП върху организма си, нямам никакви лоши симптоми, не се чувствам нервна, не вдигам температура, не ми трепери отвътре, не ми гори, даже апетитът ми си е ок, енергизирана съм, чувствам се напълно ок. Даже съм доста учудена, защото бях подготвена да не ми понесе.
22.05.11
11:32
Миналата седмица си говорих с една жена, която го е пила по 4, ко мислити вий ааа? :D
казано от Десо на 22.05.11, 11:32:
Миналата седмица си говорих с една жена, която го е пила по 4, ко мислити вий ааа? :D
Амаа, това не е ли твърде много?
22.05.2011г.
Храна:
10:30 - две филии “Вита”, две яйца, кашкавал, домат;
14:30 - две парчета панирано пилешко бонфиле, кашкавал, пастърма, салата зеле и моркови;
18:30 - 120гр. пилешко, домат;
22:00 - извара и едно яйце;
Добавки: рибено масло, витамини, две капсули ОЕП - една сутрин, една следобед;
Тренировка:
08:30 - 09:00
Кардио - 6х20:20 - спринт:почивка - след шестия краката ми отказаха, освен това си легнах в 3 часа (”От местопрестъплението: Лас Вегас” маратон), а сутринта се събудих много рано и съответно нямах много енергия, затова само 6 интервала, но на макс (не, че моят “макс” е много голям :D :D :D).
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.05.11 22:38.
23.05.2011г.
Храна:
08:30 - една филия “Вита”, едно яйце, кашкавал, кисело мляко с червени боровинки и стафиди;
13:15 - няколко сушени кайсии;
13:30 - протеин;
16:00 - 120гр. пилешко, краставица, парче кашкавал, едно яйце;
20:30 - пастърма, две яйца, домат, краставица;
23:30 - извара, едно яйце;
Добавки: рибено масло, витамини, две капсули ОЕП - една сутринта, една следобед;
Тренировка:
10:00 - 13:15
Кросфит
1) Заучаване - военна преса;
2) Тест:
- лицеви опори - chest to the ground - 26броя (днес не беше ден за лицеви);
3)Силов блок:
5 рунда от:
- 15 секунди изометрична кофа;
- набирания с подхват до отказ - съответно 5/4/3/2/3;
4) Комплекс:
3 рунда от:
- 10 лицеви опори + 15 на ръка удара с ковашки чук по гума + 20 бърпита;
- suicide фермерска разходка с пудовки 2х8кг + suicide run;
- тичане с гума с 10кг + 10 напада на крак с 5кг диск над глава;
Домашният ни фитнес се обогати с още една придобивка - стойка за кофички, е сега вече би трябвало да се превърна в...кофи-машина (може да направя по едно еспресо) :D :D :D Пристигането на това чудно устройства стана повод за една дейност, която отдавна планувам - понеже лостът за набиране е бял, а лежанката и въпросната стойка са черни, пък всичко трябва да е в тон, боядисахме и лоста черен. Сега остава да пристигнат стойките за клек, което ще стане до 2 седмици и вече можем да взимаме по 50 стотинки на съседите :D :D :D
Няколко снимки на обогатения и обновен домашен фитнес прилагам :D :D :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.05.11 20:54.
23.05.11
20:49
Колко ще взимаш за тренировка в тази зала?
Ако ме устройва цената, може да скокна до Надежда!
Е, ама е много яко да си имаш домашен фитнес. Кога ще ни поканиш да потренираме? Ще си платим, но не по 50 ст., а по 2 лева викам :D :D :D, за да го оборудвате още по-добре :).
Мнението беше редактирано от T-X на 23.05.11 20:53.
Страхотен домашен фитнес си си спретнала, благородно ти завиждам наистина :) В този ред на мисли от къде се снабди с този лост за набирания? Един такъв идеално бих го наместила в едно кътче от стаята ми... :P
24.05.11
14:20
Още един въпрос за лостовете - как са монтирани и до какво тегло издържат?
казано от Владимир Караиванов на 23.05.11, 20:49:
Колко ще взимаш за тренировка в тази зала?
Ако ме устройва цената, може да скокна до Надежда!
Айде, няма да са 50ст., но левче, понеже имаме условия - да не се хвърлят щанги и дискове, че ще ни изселят съседите, и без това са ни набрали.
казано от karpi на 23.05.11, 20:53:
Е, ама е много яко да си имаш домашен фитнес. Кога ще ни поканиш да потренираме? Ще си платим, но не по 50 ст., а по 2 лева викам :D :D :D, за да го оборудвате още по-добре :).
Напълно оборудван домашен фитнес е истинско щастие. Остават стойките, още малко тежести, че нали ще вдигам света, халки и една пудовка...поне, за да е напълно оборудван. 2лв. са много...с моите условияяя :D :D :D
казано от libra на 24.05.11, 12:01:
Страхотен домашен фитнес си си спретнала, благородно ти завиждам наистина :) В този ред на мисли от къде се снабди с този лост за набирания? Един такъв идеално бих го наместила в едно кътче от стаята ми... :P
Благодаря, благодаря - и аз го харесвам :D :D :D Лостовете (понеже двама приятели също си поръчаха, затова множествено число), както и стойките за кофички, както и очакваните стойки за клек, ги прави един познат, железар, в Пловдив е ситуиран човекът. Голям мераклия е, защото е бивша машина :D :D :D и знае точно кое, как и за какво е необходимо.
казано от Димитър Михайлов на 24.05.11, 14:20:
Още един въпрос за лостовете - как са монтирани и до какво тегло издържат?
С четири анкера осмици, какво тегло издържа не съм сигурна, максимум са висяли 200кила - двама души по 100 кила. Мисля, че информация по същество има тук - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/47660#p-528076
24.05.2011г.
Храна:
08:30 - две филии “Вита” с филаделфия, едно яйце;
12:30 - сушени кайсии;
13:00 - протеин;
15:00 - 120гр. свинско, домати;
18:00 - яйце, домат;
20:30 - ще допиша...
23:30 - извара;
Добавки: витамини, 2 капсули ОЕП - една сутринта, една следобед;
Тренировка:
10:00 - 12:30
Кросфит
1) Комплекс - редуване на станция с почивка, като през всяка станция и през всяка почивка трябва да се мине по 4 пъти:
Станции:
- 20 бърпита;
- 20 суинг с пудовка 16кг;
- 20 планкови ренегадски на Данчо - по 10 на ръка;
- 20 повдигания на свити крака към корем от вис;
- 20 секунди Палов преса - по 10 на ръка;
- 40 удара с ковашки чук по гума - по 20 на ръка;
Почивки:
- suicide run;
- 50 метра дърпане на гума с 10кг;
- 50 метра ходещи напади;
- 200 метра тичане;
- 50 метра обръщане на гума - тук направих само 3 рунда, защото започна да ми опъва кръстът;
- 50 метра носене на лост 20кг;
Официално е - разбих се. Чудесен, чудесен, наистина чудесен комплекс. Времето - 1 час и 15 минути. Малко съм слънчасала и прегряла. Разликите на ръкавици, клин и потник стават все по-брутални. :D :D :D Много добра тренировка. (sun)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.05.11 15:23.
Супер фитнес!
За съседите - подозирам, че въобще няма да са във възторг. Моите не са...всичките(етаж, след етаж) са ми обидени, заради тягата...
Ползваш ли някакви подложки или директно на паркета, защото резултатите са малко грозни?
24.05.11
15:11
казано от karfi4ka на 24.05.11, 15:03:
Времето - 1 час и 15 минути.
Шок и ужас, моето време е с 20 минути повече... :x
казано от 6th на 24.05.11, 15:04:
Супер фитнес!
За съседите - подозирам, че въобще няма да са във възторг. Моите не са...всичките(етаж, след етаж) са ми обидени, заради тягата...
Ползваш ли някакви подложки или директно на паркета, защото резултатите са малко грозни?
Те отдавна са ни подпукали, но все пак танцувам и ирландски танци на главата им, та са свикнали. Но железата вдигат адски много шум. Всеки път е: “Ама вие местите ли нещо, какво правите!” А ние тактично отклоняваме въпроса :D :D :D Мисля, че най-много страдат при смяната на тежестите и завъртането на гайките, понеже лостовете са с резба, но скоро ще пристигне и този без резба, та ще бъдат облекчени.
Директно на паркета, като за тягата слагам едни подложки под формата на тънки одеалца :D :D :D, но то е за да ми е малко по-високо и за да не се търкаля щангата. Засега няма никакви поражения, доста се внимава, за съжаление или щастие, с оставянето.
казано от Кольо Пияндето на 24.05.11, 15:11:
Спокойно, може да не съм разбрала правилно времето, не се плаши, а и пропуснах последния рунд обръщане на гума, а и аз съм начинаеееееещ, по-леко е при нас :) А да - спринт ми беше само първия, защото беше в началото на комплекса, а останалите 3 бяха тичане, не ходене, но не и спринт ;)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.05.11 15:24.
Само като се сетя ти как правеше спринтовете и ми се завива свят!
24.05.11
15:20
gips, спринтовете бяха наистина почивка за мен. Направих доста (защото не правих напади и разходки с лоста), само последния го пуснах в по-свински тръс. :)
Карфичке, ти си начинаещ? Айде бе... ;)
казано от Vic на 25.05.11, 13:17:
казано от karfi4ka на 25.05.11, 13:08:
казано от Vic на 25.05.11, 12:53:
казано от karfi4ka на 25.05.11, 12:48:
...
Значииии, баща ми ми каза, че съм заприличала на мъж, майка ми каза, че би я било срам да покаже статията...Сериозно ли?!? (ndolars)
За съжаление... :D :D :D Но специално за статията не знам какво е имала предвид, предполагам е свързано с недоумението как може жена да млати гума с чук :D :D :D
А щом си се захванала с чука, вярвам не се трогваш от мненията на хората, за които той не е за жени, нали?
Не се трогвам особено, няколко пъти ме е подтискало, не във връзка с чука - майка ми и сестра ми не харесват мускулести жени и често ми повтарят, че прекалявам, не че аз съм много мускулеста, но все пак натам е посоката. То не бяха ръце, то не бяха крака - известно време след като започнах да танцувам ирландски танци ми заявиха, че краката ми вече не приличат на женски. Така, чееее чука....не се занимавам да обяснявам. Те са малко фенове на скини фет визията и ... с това няма как да се боря. А баща ми, той ... също не харесва мускулести жени, но повече го ужасява това, че отслабвам :D :D :D
П.П. Между другото, за техниката на чука - на клипчето изглежда, че повече сила използваш да отведеш чука назад и над главата, отколкото за самия удар. Използвай цялото тяло. Вероятно Юли ви оставя да посвикнете с движението, преди да доизпипате техниката. Ако ти се падне сгоден случай, опитай цепене на дърва с брадва - техниката е същата.
Да, усещам, че повече сила вкарвам да го вдигна, отколкото да ударя. А за брадвата - точно това си мислех, че трябва да пробвам :D :D :D Само, че с брадвата ми се струва по-опасно и май трябва първо да овладея чука, на който, признавам чистосърдечно съм голям, голям фен.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.05.11 13:34.
казано от karfi4ka на 25.05.11, 13:32:
... Те са малко фенове на скини фет визията и ... с това няма как да се боря. А баща ми, той ... също не харесва мускулести жени, но повече го ужасява това, че отслабвам :D :D :D
Жалко. Е, за всеки влак си има пътници. А за страховете от “мъжки” вид, Риптоу казва така:
“Women who do look like men have taken some rather drastic steps in that direction that have little to do with their exercise program. “
казано от karfi4ka на 25.05.11, 13:32:
П.П. Между другото, за техниката на чука - на клипчето изглежда, че повече сила използваш да отведеш чука назад и над главата, отколкото за самия удар. Използвай цялото тяло. Вероятно Юли ви оставя да посвикнете с движението, преди да доизпипате техниката. Ако ти се падне сгоден случай, опитай цепене на дърва с брадва - техниката е същата.
Да, усещам, че повече сила вкарвам да го вдигна, отколкото да ударя. А за брадвата - точно това си мислех, че трябва да пробвам :D :D :D Само, че с брадвата ми се струва по-опасно и май трябва първо да овладея чука, на който, признавам чистосърдечно съм голям, голям фен.
По-опасно е да пуснеш брадвата сама да пада, вместо да замахнеш силно и контролирано с нея.
Малко СПАМ, но все пак донякъде свързан с темата:
Women who claim to be afraid to train hard because they “always bulk up too much” are often already pretty bulky, or “skinny fat” (thin but weak and deconditioned) and have found another excuse to continue life sitting on their butts.
Mark Rippetoe
казано от karfi4ka на 24.05.11, 15:15:
казано от 6th на 24.05.11, 15:04:
Супер фитнес!
Ползваш ли някакви подложки или директно на паркета, защото резултатите са малко грозни?Те отдавна са ни подпукали, но все пак танцувам и ирландски танци на главата им, та са свикнали. Но железата вдигат адски много шум. Всеки път е: “Ама вие местите ли нещо, какво правите!” А ние тактично отклоняваме въпроса :D :D :D Мисля, че най-много страдат при смяната на тежестите и завъртането на гайките, понеже лостовете са с резба, но скоро ще пристигне и този без резба, та ще бъдат облекчени.
Директно на паркета, като за тягата слагам едни подложки под формата на тънки одеалца :D :D :D, но то е за да ми е малко по-високо и за да не се търкаля щангата. Засега няма никакви поражения, доста се внимава, за съжаление или щастие, с оставянето.
Спокойно, може да не съм разбрала правилно времето, не се плаши, а и пропуснах последния рунд обръщане на гума, а и аз съм начинаеееееещ, по-леко е при нас :) А да - спринт ми беше само първия, защото беше в началото на комплекса, а останалите 3 бяха тичане, не ходене, но не и спринт ;)
Имай предвид Иги че скоро ще се появят следи върху паркета (дюшемето) там където вдигаш и оставяш или влачиш тежестите. Аз имам доста опит с това - от доста години търкалям щангите в нас. Препоръчвам ти да си направиш подложки за тежестите и на местата на които оставяш щангите. Също е добре да имаш нещо под краката на лежанката. Парчета дунапрен вършат работа за там защото повече или по-млако лежанката се мести и трие паркета. Осдолу изтънява покритието и не след дълго дървото започва да се люпи. ако ти е интъересно как ще изглежда паркета у вас след половин година - заповядай да видиш :)
За подложда под щангите и дъмбелите аз използвам идни импровизирани чергички - такива пухкави отгоре и твърди отдолу. Също добра работа вършат туристическите шалтета.
П.С. Също да ти кажа че мазането на лоста с блажна боя не е добра идея. Със спрей става далеч по прецизно и елегантно.
казано от Odin на 25.05.11, 15:18:
Имай предвид Иги че скоро ще се появят следи върху паркета (дюшемето) там където вдигаш и оставяш или влачиш тежестите. Аз имам доста опит с това - от доста години търкалям щангите в нас. Препоръчвам ти да си направиш подложки за тежестите и на местата на които оставяш щангите. Също е добре да имаш нещо под краката на лежанката. Парчета дунапрен вършат работа за там защото повече или по-млако лежанката се мести и трие паркета. Осдолу изтънява покритието и не след дълго дървото започва да се люпи. ако ти е интъересно как ще изглежда паркета у вас след половин година - заповядай да видиш :)
За подложда под щангите и дъмбелите аз използвам идни импровизирани чергички - такива пухкави отгоре и твърди отдолу. Също добра работа вършат туристическите шалтета.
П.С. Също да ти кажа че мазането на лоста с блажна боя не е добра идея. Със спрей става далеч по прецизно и елегантно.
Да, да, ясен ми е проблемът, слагам и аз едни одеалца под щангата като я ползвам, а самите тежести стоят върху постелка за...йога :D :D :D Под лежанката пък има едни като балатумчета, там където стъпва на пода. Освен това сме закупували балатум от има няма година, но тия дни вече сериозно ще купим. Сега има само една резка, някой е влачил лежанката...и със сигурност това не съм аз :D :D :D
А за боята - и аз предложих спрей, но така щяхме да опляскаме всичко в черно, защото го боядисвахме закачен, нямаше как да се свали. Не изглежда зле да ти кажа, ние лежанката като я купихме също я пребоядисахме, тая и тя е с черна блажна боя. Просто тогава не се сетихме, че можем да ползваме спрей, а за лоста пък, както казах, нямаше как - и така правихме едни маймунджълъци, за да не изцапаме тапетите (не, че няма щети, но са почти невидими), а ако беше спрей....
Благодаря, Жоремби :)
25.05.2011г.
Храна:
08:30 - една филия “Вита” с филаделфия, половин кофичка кисело мляко със стафиди, червени боровинки и малко овесени ядки;
12:00 - 120гр. свинско, домат;
15:30 - 40гр. сурови ядки;
18:00 - протеин в 300мл прясно мляко;
21:30 - две яйца, домат, сирене, пастърма;
Е такава липса на апетит отдавна не ми се беше случвала, голямо нещастие. Наложи се да ям насила, хем ми е празен стомаха, хем като помисля за месо и яйца, червата ми недоволничат. Предполагам, че съчетанието от ОЕП, специфичен период от месеца и убийствена тренировка под убийствено слънце не са най-доброто съчетание, което мога да измисля - чувствам се замаяна и уморена, наливам се с вода. Да се надяваме, че утре всичко ще е наред с яденето.
Добавки: ОЕП - сутринта и следобед по една капсула;
Тренировка:
08:00 - 08:20
Кардио - 8х20:30 - спринт:почивка - вдигнах малко почивката, защото не ми стигаше въздух. Предвидливо си взех въженце да поскачам - опитвам се да се отуча да скачам двойно, а вкъщи е безкрайно неудобно, паркът е чудесно място за това занимание. Не съм броила, сега още се уча и отучвам, като напредна ще броя.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.05.11 22:43.
казано от Madboy на 25.05.11, 20:40:
Какъв е протеина ? (ако ме разбираш... :D :D :D )
Признай, че Красавецът ти плаща, за да го заместваш! Засрами се! :D :D :D :D :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.05.11 20:50.
25.05.11
20:51
Не го усуквай, ами го кажи - буква по буква!
25.05.11
21:38
Кви са тия клевети , ей?!@Л@#
казано от Десо на 25.05.11, 21:38:
Кви са тия клевети , ей?!@Л@#
Ама как се разпозна, супер, а? :D :D :D :D :D :D :D :D
25.05.11
21:40
Busted! :D
26.05.2011г.
Храна:
09:00 - овесени ядки с кисело мляко, кокосови стърготини, стафиди, червени боровинки;
14:00 - талиатели с пилешко, сметана и чери домати;
17:00 - домат, кашкавал, сирене;
21:00 - две яйца, пастърма, домат, сирене;
23:00 - извара;
Днес вече не ми се гадеше от храна, даже напротив, няма и главоболие. Наливането с вода продължава.
Тренировка нямаше никаква, даже не съм тичала. От известно време съм се навила на 1-1-1-1-1-1-1 с лег, но за целта първо трябваше да открия макс-а, та се занимах с този проблем. Направих 1@35кг без проблем, след което неуспешен опит на 40кг, направих 2х1@37,5кг и реших пак да пробвам 40кг - неуспешно естествено. Така, че макс-ът ми е 37.5кг. Честито ми! :D :D :D
26.05.11
21:48
С този лег си готова за участие на състезание по силов трибой!:D
26.05.11
22:14
Да ти споделя малко личен опит. Ако си намериш другарче да те пази ще успееш да ги вдигнеш. И аз бях така - когато имаше кой да ми помага се престрашавах и вдигах 40. Но това беше само 3-4 тренировки. И сега се мъча сама да качвам килограмите и май повече от 37.5 няма да мога да бутна. Виж там, огледай се за някой по-опитен и сигурен...
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 26.05.11 22:15.
казано от Absolut Illusion на 26.05.11, 22:14:
Да ти споделя малко личен опит. Ако си намериш другарче да те пази ще успееш да ги вдигнеш. И аз бях така - когато имаше кой да ми помага се престрашавах и вдигах 40. Но това беше само 3-4 тренировки. И сега се мъча сама да качвам килограмите и май повече от 37.5 няма да мога да бутна. Виж там, огледай се за някой по-опитен и сигурен...
Ааааа, аз с другарче, с другарче, аз вкъщи си тренирам, имам си другарче - пази ме чинно. Не стана на 40, не можах да я избутам, но другата седмица ще мога. Всичко идва от дишането, там ми е проблемът, усещам, че имам сила, дишането ме прецаква. Нищо - другата седмица, най-много по-другата ще бутна веднъж 40, аз съм доволна от легът като цяло, върви добре :) Благодаря за съветааа (sun)
26.05.11
22:23
Ох, да - СУПЕР залата! :D Забравих.
казано от Absolut Illusion на 26.05.11, 22:23:
Ох, да - СУПЕР залата! :D
Както обичам да казвам - спя във фитнеса :D :D :D
Браво- ако се надъхаш достатъчно ще ги отнесеш в орбита тия 40кг другия път : )
27.05.2011г.
Храна:
09:00 - две филии “Вита” с Филаделфия;
12:00 - две яйца;
13:30 - 30гр. сурови ядки;
15:00 - сирене на фурна, салата зеле и моркови;
20:00 - три малки кюфтета от свинска кайма, салата зеле, моркови, домат, краставица, сирене, кашкавал;
23:00 - извара;
Добавки: витамини, 2хОЕП;
Тренировка:
08:00 - 08:30
Кардио - 8х20:20 - почивка:спринт, като след четвъртия спринт направих почивка 40 секунди, а след седмия - 30 секунди. Среден пулс - 157, най-висок - 182. Поскачах и малко на въже - ще го овладея, ей :D :D :D :D :D
Започнах силова тренировка, но ми се обадиха, че трябва да се изстрелям, така че успях да направя само няколко набирания, които фактически са грандиозен успех - успях да се набера 3 пъти в серия, без да използвам столчето, за да стигна лоста, а само два диска, колкото да докосвам лоста с пръсти. Първо обаче направих едно набиране и без дисковете като само скочих и се отпуснах на лоста и оттам се набрах. Описвам го толкова подробно, защооооотооо е голямо щастие, някак си започвам да овладявам тялото си е това ми е много приятно. Голям напредък. Определено голяма част дължа на кросфит тренировките, станала съм доста по-силна. Доскоро, когато правех “позитивни” набирания, пусках до малко след 90 градуса, а сега пускам до долу, голям кеф. Вероятно утре няма да е така, нооооооо.... (sun)
27.05.11
22:18
Е кофи праи по 300 на серия, набирания по 3 може ли така сега :D
казано от Bojidar Stefchev на 27.05.11, 22:18:
Е кофи праи по 300 на серия, набирания по 3 може ли така сега :D
Всяко нещо с времето си :D Сега е ред на набиранията, където са 3…там са и 300 :D :D :D
казано от karfi4ka на 23.05.11, 20:44:
- лицеви опори - chest to the ground - 26броя
Игличе, това лицеви в една серия ли са? И не са от колянна опора? (whew)
28.05.11
18:44
Кърфицо много си закуравяла мъри... що тъй ? :D