Добър ли е този метод за покачване на маса и работни килограми?

25.05.11
14:11

Лежанката много ми изостава и се чудя дали да приложа този метод:
1. Лег 3x8 с 60 кила, когато успея да направя 3-те серий по 8 повторения качвам на 70 кила и така когато пак ги изпълня качвам на 80 кила.
2. метода 21 на пек-дек
3. 3 серии кофички до отказ (и без това не ги правя по много)
Яденето е ВВД, а тази тренировка за гърди е в понеделник и петък?
Колебая се между тази трен. и 5x5, но при 5x5 едвали ще кача маса?

8 повторения са много... горната ти граница щом търсиш сила трябва да е 5повторения ... и сериите за силов метод са малко.. силовите системи се характеризират с много серии от малко повторения.. ( аз съм на 7х3 ( малко модифицирано но ) 7серии по 3повторения ) друг метод е 5х5 ти го знаеш предполагам... при пек-дек искаш да покачиш работни килограми но с тежести 50% от макса ( каквито се изполват при 21 ) няма как да стане... пек-дека е изолиращо качването целенасочено там на килограми ще доведе до ефект но там рисковете с рамото и т.н. са големички така, че пек-дека го отпиши според мен ... а кофичките ако искаш сила там и работни тежести ги прави с тежест и много важно при покачване на сила НЕ СЕ ТРЕНИРА ДО ОТКАЗ спирай 1-3повторения преди отказа

25.05.11
14:21

Аз лично си качих постиженията на лежанка(които не са ми били някакъв голям приоритет) като в края на всеки тренировъчен месец правих абсолютния максимум(2 или накрая 1 повторение с определени килограми),почнах да го правя това последните 6 месеца,за които успях да подобря резултата с 40 кила за 1 чисто повторение!
Но това което си описал също ми се струва,че ще помогне,защото освен повишаването на максималната тежест,повишавам и работната.

25.05.11
14:24

Основната цел е покачване на работни килограми само на лежанката. 21 на пек-дек го слагам за растеж на мускула, там слабо ме вълнуват работните килограми. Всичките ми приятели викат че кофичките са супер упражнение и реших да го включа и аз.
Така по -добре ли ще е програмата.
1. лег 6x3
2. пек-дек 21
3. кофички 2x5

25.05.11
14:28

Това цялата тренировка за гърди ли е?От колко време тренираш?

мда това което написа като тренировка е добре.. но 21 го сложи последно :) кофичките като второ и лег-а първи ! :)

25.05.11
14:37

казано от Face Off на 25.05.11, 14:28:

Това цялата тренировка за гърди ли е?От колко време тренираш?

Да това е цялата като ще правя в понеделник и петък. Тренирам от около година и 2-3 месеца, като бях прекъснал за около 3 месеца (бяха затворили фитнеса за ремонт)

25.05.11
14:52

Ако 3 осмици на 60 кила все още не можеш да правиш няма смисъл от 3 повторения в серия. При такива работни тежести ти трябва обем, интензивност така или иначе все още не можеш да докараш. 6х3 ще правиш, когато тройка значи нещо като 120-30, преди това общо взето нищо не правиш.
Вариант едно е да правиш лег с тесен хват 5-6 повторения (последното може с помощ дори), оставяш, хващаш нормално широк хват, още 5-6 повторения (последните 2 може да са с помощ), оставяш, 5 кофи с тежест, почиваш. Това 4-5 пъти завъртяно без много почивка между отделните кръгове е доста добър вариант и сравнително бързо би трябвало да ти сложи 20-30 кила работна тежест, при сегашното ти ниво.
Другото което е, имай предвид че за лежанката си трябва и гръб - тоест, ако ти дръпнат набиранията като бройка/тежест ще ти дръпне и лежанката в някаква степен. Пек-декът е доста безполезен за целите ти, трябват ти кофи и набирания.

Аз даже мисля, че човек докато не може да прасне поне 20на кофи и 15на набирания няма работа да си играе на лежанката, но това е доста непопулярно мнение, така че ти го оставям като вариант две.

25.05.11
14:55

Добре е...щом ще тренираш 2 пъти в седмицата гърди,но ако търсиш маса,не е ли по-удачно да замениш пек-дека с флайс с дъмбели?

25.05.11
15:32

Знаи Geek, правя 4-5 кръга като 1 кръг се състои от:
-лег тесен хват 5-6 повторения
- лег (нормален) 5-6 повторения
- 5 кофи
като между упражненията има малка почивка (горе долу колко трябва да е)
с колко % от макса да правя лежанките?

25.05.11
16:38

Между упражненията без почивки, оставяш едното и започваш другото, между кръговете може да починеш - натовари си още тежести, разтъпчи и пак.
С колко % е труден въпрос. Гледай да качваш тежестите всяка серия (ако ще 30-40-50-60-70 да е, няма значение - важното е да става повече) и си намери добър пазач, който да знае как точно да ти помогне на последното повторение (не да я дърпа само той, а да помага - има доста разлика). И на кофите слагай тежести също, ако не нямаш възможност (лесно е, ако трябва с дъмбел на първо време) може да не са 5, а примерно 15.

25.05.11
17:03

Последен въпрос - 1 или 2 пъти в седмицата да я правя?

25.05.11
17:26

Много зависи от това какви ще са другите тренировки, понеже ако това ти е ден за гърди и ще има още ден за гръб, ден за крака и т.н. 1 път ще трябва да е.
Иначе аз правя само кръгове и най-често редувам 2 кръга (през тренировка) и се падат по 2 пъти, ама си зависи от цялата програма. Като част от сплит един път ще да е по-добре, според мен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1