Ненормално бързо отслабване

Прескочи до:

25.05.11
14:40

След две седмици на 4 юни имам състезание по-бягане и с голяма изненада като се качих в понеделник на кантара той показа ужасните 71 кг.Аз съм висок на 17г. 186см.Но преди тежах 65кг. и на фона на тези 65 да кача 6 кг. ме направи доста тромав и развали техниката ми на бягане. Та от понеделник на обяд до днес сряда на обяд, в устата си съм сложил около 1кг череши общото за трите дни(разделях си по 100гр. на ядене)и не съм ял нищо, с няколко думи пълен глад.След тези усилия ден вече тежа 66кг.- 5кг. за 3 дни.И сега се притеснявам как ще мога да ги задържа поне до състезанията, които както казах са на 4 юни.Притеснението ми идва от там, че 3 дни не чувствах кой знае каква умора, но не съм сигурен че ще продължи по този начин,препоръчаха ми да си взема манов мен и да приемам по 1 лъжица сутрин.
Моля, ако някой има идея за моят проблем да ме посъветва :)

пич вземи си промени възгледите, филосфията и подхода ... на първо четене в каква дисциплина си ?!?!

25.05.11
16:55

Би ли ни написал резултата си от състезанията след 1 семица само на череши.Искам да видя силата на черешите в действие.

25.05.11
16:58

Ами бягам 1500м и 800м, забравих да кажа че нямам никакви мазнини по мен, искам да сваля мускулна маса от краката, но знам че не може само от едно място да се сваля,затова свалям като цяло.От кръста на горе може да се каже че съм си хърбав, но краката са ми като на слон :X , а всеизвестен факт е, че колкото е по-голям мускула, толкова повече и по-бързо се схваща.
Моите възгледи не са такива,такива са възгледите на тренйора ми.Цитирам :”Ако искаш да отслабнеш-глад,глад и само глад!”
Но все пак не съм единствения, напомням ви, че Стефка Костадинова по време на състезателния си период е праваила нещо което дори аз не мисля за посилно, ОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО вода от 1 литър на ден и 100гр. шоколад, пък ако щеш, то така се поставят световни рекорди :) Решил съм сериозно да се занимавам с това и обмислям добре сяко мое решение свързано схрана или спане или всичко което е необходимо на един спортист,макар и да не изглежда така от моя по горен пост :P

25.05.11
17:02

Ами вижте сега аз наистина не възнамерявам да стоя 2 седмици на череши :D искам само да си върна предишните 65 кг,тоест още само един едничък кг. трябва да сваля, за това ви помолих за съвет, ако някой знае как да ги задържа после тез прословути килограми :) а по принцип не разчитам на черешите като главна съставка(в случая единствена :D ) в диетата ми, но сега това има у нас,понеже съм на 17 и още не работя, ям каквото има, а ако няма нищо което да ми послужи(нещо диетично)просто не ям нищо, но това не е целогодишно! налага ми се само за 2ри път ;)

Мнението беше редактирано от RunAholic на 25.05.11 17:05.

25.05.11
17:03

За бягането специално съм чел и за въглехидратни зареждания, че вършат страхотна работа. Но пък за 1500 може би наистина просто трябва да си лек. Такъв глад обаче си е екстремен!!! Гледай поне в деня преди състезанието да хапнеш въглехидрати и да натрупаш гликоген. Още един съвет - вземай витамини, при никаква храна поне витамините и минералите гледай да си набавиш - иначе няма да се чувстваш много добре.  А водата - ПИЙ. Да няколко дни може да я задържиш, но започнеш ли редовно тя ще си излиза.

25.05.11
17:04

Смени си треньора с някой грамотен.

25.05.11
17:10

Ами не смятам да сменям тренйора си, завършил Национална Спорта Академия с отличие, аз много често не съм съгласен с тези методи, но резултатите говорят сами за себе си, няма състезание от което да мсе си тругнали с по малко от 3,4 медала и то не бронзови :)
И не смятам да съм на череши до 4 юни а до утре,други ден най-много,защото вече постигнах целта си, Аз тренирам по 2 пъти на ден и за един ден свалям по кило,две ако не се храня.
ЗА ТОВА много ви моля да ме посъветвате как да задържа на тези 65 кг до 4 юни,ако не може без хич, съм сигласен и 66 да стана ама не и отново 70 :D

25.05.11
17:17

И за какво ти е да си 65 кг, нали няма категории? То и 90 кг може да станеш и пак да бягаш по-бързо от сега.

25.05.11
17:18

Вижте сега не искам да спорим за това дали е вредно или не, то я есно че без храна не може да се живее,взимам витамини Анимал Пак, всеки ден по 1 пакет и когато имам по-тежка и натоварена тренировка пия НОексплоуд, аз няма вечно да гладувам, тренйора ми е много добър специалист и не искам да критикувам методите му. значи аз имам сега едн аидея яко хапвам манов мен + пчелен прашец,чух че много енергия дава,пък и като грамаж не е много и не мисля че ще кача килограми,а даже ще си върна енергията.
Чувал съм също че когато подлагаш организма на глад, свободните радикали са в огромни количества,затова всеки ден пия зелен чай,когато има пия и цеден лимонов сок.Дали ако хапвам храни с високо енергийно съдържание и нисък грамаж,постепенно естествено,няма да започна изведнъж да гълтам калориини бомби :) , дали по този начин ще запазя теглото?

Мнението беше редактирано от RunAholic на 25.05.11 17:32.

25.05.11
17:20

казано от Петко К на 25.05.11, 17:17:

И за какво ти е да си 65 кг, нали няма категории? То и 90 кг може да станеш и пак да бягаш по-бързо от сега.

Ами няма как да съм 90 килограма и да бягам бързо, прсото съм в спорта от достатъчно време за да го знам и да съм го изпитал даже, категории няма, но сигурно си гледал бягания на 100м и бягания на дълги разтояния.На дали си видял 90 килограмов бегач на дългите разтояния, гарантирам ти го !!! ;) Аз сега си бягам доста бързо,просто се чудех дали няма да има спад след по-дълго време на гладуване.Ако ви говори нещо онзи ден правих отсечки по 500м и 300м 500м 300м.Средно на двете 500 времето ми е 1мин16сек,5десети, а на 300м средно от двете ми 44,3сек.
Незнам дали си чувал, че колкото е по-голям 1 мускул,толкова повече и по-бързо се схваща,което води до по-бърза умора и по бавно бягане :)
Ако ти се занимава погледни снимките на Дейвид Рудиша(800 метра) и Дейвид Оливър (110м. с препятствия)

Мнението беше редактирано от RunAholic на 25.05.11 18:05.

Яж череши.. после във кенефа напани :D

25.05.11
18:54

Песента е гот, но поне да беше вярно,щях да свалям още по-бързо :D но на мен ми действа в обратната посока :)

абе сваляне на мускулна маса дрън дрън... я направи ти едни мощно тяло да видим няма ли да си подобриш постиженията... по-мускулести и силни бедра ти гарантират по-добри успехи ! и какво е това глад глад глад бе... каквито и медали да има тоя човек това е здравословно опасна стратегия... незнам ама тоя на 2та снимка има ибаси Бедрото а тоя на 3тата ибаси раменете човеееекк... а може и това да са един и същи човек... чернокожите трудно ги различавам

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 25.05.11 19:03.

25.05.11
20:24

един и същи човек е, Дейвид Оливър се казва,многократен шампион на 110м с препядствия,а моите бедра никак не са немусколести, не напразно искам да ги сваля, те нямат никаква мазнина по тях само мускул и са много стегнати и оформени, върпоса е там че не са ми нужни за 800м и 1500м а аз много сериозно се занимавам с тренировките,мисля с това да се изхранвам и не мисля да сменям дисциплината,затова ще сменя фигурата :) Ще се опитам да направя свястна снимка и ще я кача за да имате няква представа за мен.

25.05.11
20:32

Ето това съм аз: Тук съм 66кг,тоест в момента(току що се снимах)освен снимката на гърба,тя е от вчера :)

Мнението беше редактирано от RunAholic на 25.05.11 20:33.

25.05.11
23:09

Нищо лично, но като ти видях гърба веднага направих асоциация с филма Aliens vs Predator :D

25.05.11
23:28

според мен можеш да свалиш и за 3 дена . САМО зеленчуци и пелешко месо 2 дни 3тия  Само зеленчуци  :) дори може и да свалиш повече , и ако се чусваш отслабнал хапни повече месо втория ден с 1-2 филии пълноэърнест хляб  :)

25.05.11
23:38

Със сваляне на мускулна маса няма да почнеш да бягаш по-добре. Тези мускули на краката не са се получили от само себе си, за да се развият, явно тялото е имало нужда от тях.

25.05.11
23:40

Пич, помисли и кое е добре за здравето ти. Не си за 1 ден! Треньорът, може да е добър ама нали се сещаш какъв му е приоритета? След като тялото ти е сложило 6кг, то не е било случайно, а защото има нужда от тях! По-слаби времена ли даваше, като беше 71кг? Дръж ако искаш 65кг до състезанието, но помисли за в бъдеще...

25.05.11
23:41

Бедрата са супер,браво!
Тях само с бягане ли ги разви до такава степен?

26.05.11
01:25

Пич, вземи се в ръце докато е време, спри да ядеш само череши, до къде ще стигнеш с тях ? Като си 65кг не значи, че ще бягаш по-бързо (Прост пример : Приятел 171 см 84 кг ходи на областно състезание по бягане 100, 800 метра и щафета и остава първи в 100 и 800 сам си прави изводите.. не можа да иде на републиканско заради травма ). Вземи се храни нормално, http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi избери си хранителен режим, в зависимост от това дали искаш да отслабнеш или да задържиш форма. Страшен треньор, няма що, не зависимо къде е учил и какво е правел, не може да ти каже, че ако искаш да отслабнеш (занимавайки се сериозно със спорт) трябва да има глад, глад и пак глад...
Успех и дано станеш 1ви !

26.05.11
09:47

Много си прав Владимир, истинския (професионалния) спорт иска много жертви. Една от тях е здавето ти. Да гладуваш е временно решение, и почнеш ли го веднъж няма спиране. Преди всяко състезание, ще гладуваш. Според мен трябва да посетиш диетолог, за да ти изгради оптимален хранителен режим(най - вероятно и с хранителни добавки). Това е единственият начин за да не гладуваш. Дори във форума да има професионални диетолози, едва ли ще могат да ти дадът добър съвет поради малкото информация, която имат за теб и интензивноста на всяка твоя тренировка. Успешните отбори си имат личен диетолог, който определя хранителния режим на спортиста на седмична база, спрямо тренировъчнанта концепция на треньора.

Успех, на състезанието - и помни - професионалният спорт е много далеч от здравословния начин на живот -:)

26.05.11
12:43

Благодаря за съветите, за да ви успокоя и да не ме мислите - ВЕЧЕ СПРЯХ ДА ГЛАДУВАМ :P
Говорих с тренйора и той е доволен от сегашните ми 66-66,5 кг. каза че няма нужда да свалям повече.
В момента се храня по следния начин :
сутрин- 1 лъжица манов мен + 1 кисело мляко 2%
обяд - 1 голяма марула + риба тон или рачешки ролца(4бр.)
вечер- печена риба или печено пилешко филе с гарнитура-зеленчуков микс
Така ще е до края на седмицата (до неделя) и от другата седмица минавам на зареждащ етап с въглехидрати,но искам да стане плавно за да не се получи йо-йо ефекта, посъветвайтеме за някои добри вариянти за въглехидрати :)

Мнението беше редактирано от RunAholic на 26.05.11 12:45.

26.05.11
12:52

казано от Borko на 26.05.11, 01:25:

Пич, вземи се в ръце докато е време, спри да ядеш само череши, до къде ще стигнеш с тях ? Като си 65кг не значи, че ще бягаш по-бързо (Прост пример : Приятел 171 см 84 кг ходи на областно състезание по бягане 100, 800 метра и щафета и остава първи в 100 и 800 сам си прави изводите.. не можа да иде на републиканско заради травма ). Вземи се храни нормално, http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi избери си хранителен режим, в зависимост от това дали искаш да отслабнеш или да задържиш форма. Страшен треньор, няма що, не зависимо къде е учил и какво е правел, не може да ти каже, че ако искаш да отслабнеш (занимавайки се сериозно със спорт) трябва да има глад, глад и пак глад...
Успех и дано станеш 1ви !

Не съм сигурен, но говориш за Ученически игри предполагам?
Не че нещо но там повечето участници не се занимават нито активно нито пасивно със спорт,а даскалите са ги накарали да идат за да им оставят по висока оценка по физическо.Ето защо твоя приятел е станал първи.Но това няма знаечение вече не гладувам чувствам се достатъчно енергичен и постигнах целта си въпреки че никой нормален човек няма да удобри този варянт(аз също не го удобрявам погледнат отстрани)но това беше най-лесния и бърз начин за мен.И засега задържам кг без да качвам,дано да продължа.
А доколкото гладуването да ми стане навик(пепел ви на устата :P ), смятам да не става, тъй като от тук нататък няма да тъпча мазни сандвичи и огромни калорийни бомби,ще се храня и ПРАВИЛНО и ЗДРАВОСЛОВНО за да не се стига до глад :P

26.05.11
12:53

казано от Valdis на 25.05.11, 23:09:

Нищо лично, но като ти видях гърба веднага направих асоциация с филма Aliens vs Predator :D

Съгласен съм с теб :D , но аз си представям тиранозавър :D

26.05.11
13:02

казано от Жулиян Илиев на 25.05.11, 23:41:

Бедрата са супер,браво!
Тях само с бягане ли ги разви до такава степен?

Ами от бягане и от силови упражнения които тренйора дава(не съм пипал щанга през живота си,честен кръст),в началото започнах да тренирам(от 2007) 400м и от там повече силови упражнения,повече спринтове, и така.Но в моето семейство генът ни е такъв
(с големи крака и задни части :P и тънки от кръста на горе)

26.05.11
14:36

Докато се рових в нета, изкочи една диета с череши, която без да знам съм изпълнявал, но в малко по-строг вариант :P

Диетата с череши е препоръчително да продължи не повече от 3 дена и да се повтори най-много два пъти месечно, като е добре между двете диети да има поне 10 дена разстояние. Не забравяйте, че черешите имат и силен разхлабващ ефект поради, което е добре да се съобразите със съвета, който ви дадохме горе.
По време на самата диета с череши е добре да приемате голямо количество течности около 1-1.5л. минерална вода.
Диета с череши примерно меню
Ден 1
Закуска: 250 гр. череши, чай без захар.
Обяд: зеленчукова салата по избор (без подправки)
Следобедна закуска: 150 гр. череши
Вечеря: една купичка таратор
Ден 2
Закуска: зеленчукова супа без мазнина и 1 сухар
Обяд: 250гр. череши
Следобедна закуска: 150гр. череши
Вечеря: зеленчукова салата микс от моркови зеле и прясна салата може и цвекло, но всичко това без олио.
Ден 3
През последния ден от тази примерна диета ядете, колкото череши искате през целия ден и нищо друго!

Моята диета се различава от тази по това че не съм ял зеленчукова супа,а зеленчуци(но във 3тия ден), аз също спазвах този начин на хранене точно 3 дни(още една еднаква част),вместо таратор ядох кисело мляко но само в единия ден :P

Ирония на съдбата ха?? :D :P

Мнението беше редактирано от RunAholic на 26.05.11 14:38.

Любопитно ми е от къде смяташ да черпиш енергия по време на състезанието при положение, че не доставяш такава на тялото си? :)

26.05.11
15:19

А прочете ли последните ми постове? :)

P&

26.05.11
15:20

Човече, адски слаб си. За бягането ти трябват доста мускули, които нямаш.

Моите извинения. Пропуснал съм коментар #23 :)

26.05.11
15:37

казано от picco ’ на 26.05.11, 15:20:

Човече, адски слаб си. За бягането ти трябват доста мускули, които нямаш.

Противно на всеобщото мнение за да бягаш не ти трябват мускули, за пример едно момче от моята група е като клечка в сравнение с мен и ме надбягва доста успешно,а тренира 3 год. по - малко от мен :P
Както съм обяснил по-горе, колкото е по голям един мускул,толкова по-бързо се изморява(да го кажем по-простичко) :P

26.05.11
15:41

Да, то тялото се движи с помощта на мисълта, не ти трябват мускули :D
Това за големите мускули не е съвсем така. Освен това, никой не те кара да ставаш културист, но просто няма накъде да сваляш повече. Няма как да бягаш по-бързо, ако отслабнеш в краката.

Мнението беше редактирано от Петко К на 26.05.11 15:44.

26.05.11
16:28

Тоя от третата снимка е толкова слабичък направо ми къса сърцето....
Защо след като го даваш за пример не се стараеш да изглеждаш като него ами вместо това настояваш да ти се виждат кокалите ?
Ще духне по-силен вятър и ще трябва да те търсят в трибуните... вземай се в ръце хубаво момче изглеждаш ама някой много те е объркал.
Казва ти го човек които вече е минал по твоя път и е патил ако искаш ме слушай ако не искаш недей ;)

26.05.11
16:50

Момчета вземам много на сериозно в предвид вашите мнения,както споменах вече се храня,но не искам да прекалявам,а постепенно да увелича калориите,за това много моля, давайте предложения за сложни въглехидрати ли незнам,вие кажете :P
И не знам,имате много лош навик да си прииначавате по някой път нещата така че да са във ваша полза,ако погледнеш постът в който съм писъл,освен че съм качил снимките,този хубавец от 3тата снимка няма нищо общо с моята ориентация спрямо спорта-той е състезател на 110м. с препятствия, а другия е Дейвив Рудиша- ПО-СЛАБИЧКИЯ, който е световен рекордйор на 800м. и не ми изглежда като че да пръщи от мускули,нито пък като че да го издуха вятъра!!!! Много ви моля правите си не мнго верни изводи!?!

Мнението беше редактирано от RunAholic на 26.05.11 16:58.

26.05.11
17:04

казано от Петко К на 26.05.11, 15:41:

Да, то тялото се движи с помощта на мисълта, не ти трябват мускули :D .

това е доказателството за това че си прииначаваш информацията в твоя полза, не си спомням никаде да съм казал че трябва да се скелет с кожа за да бягаш!!!!!Аз твърдя единствено че не ми трябват бедра с 60 см. обиколка за да бягам(даже са ми пречка!!!) а по скоро бедрата ми трябва да са най-много 53,54 см!!!!!! така че не виждам каде в моето твърдение видя да искам да бягам с помощта на мисълта???????????? Впрочем в момента бедрата ми са 54см. дясното и 54,5см. лявото (преди бяха ляво 57см. дясно 56см.)

Мнението беше редактирано от RunAholic на 26.05.11 17:07.

P&

26.05.11
17:17

Колкото повече мускули на краката, толкова по-експлозивен старт и изобщо по-добро тичане. Колкото  по-мускулести ръце, толкова по-голяма скорост развиваш при тичането.  Колкото по-мускулесто тяло, толкова по-добре. Преди 1 година бях 55кг. с 52см. крак, сега съм 66кг. с 62см. крак. Спринта и изобщо тичането на каквото и да било разстояние ми е в пъти по-добро.

26.05.11
17:23

Незнам защо бързате да отговаряте бе хора, никои не си прави труда да чете какво съм написал,за какво ви ги давам аз тия примери Дейвид Рудиша и Дейвид Оливър, какво съм написал че бягам аз и към каква дисциплина съм се насочил!!!
Е добре ще ви напомня тука де не търсите.
Дадох тези двама видни лекоатлети за пример за да видите разликата най-вече във външния вид на 1 спринтьор и един среден бегач,ама вие се нахвърлихте да гледате мускулатурата на Оливър и нищо не се замислихте.
Аз не съм спринтьор а среден бегач,бягам 1500 и 800м , не ми е нужен бърз спринт,нито експлозивен старт,нито огромни ръце,нищо не ми трябва свързано със спринта, А ВИЕ ВИДИТЕ ЛИ ДУМАТА БЯГАНЕ ПРАВИТЕ АСОЦИАЦИЯ СЪС СПРИНТ, АМИ НЕ ВСИЧКИ БЯГАНИЯ СА СПРИН И НЕ ПРИ ВСИЧКИ ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ ХРАНЕНЕ,ОБЕМНА МУСКУЛАТУРА И БЪРЗИНА, И ИЗДРЪЖЛИВОСТ СА ЕДНАКВИ!!!!!

Модерация: Не е необходимо да си повишаваме тон, нали? Писането само с главни букви е еквивалент на викане. Моля, съобразявайте се. Един удивителен знак в края на изречението е съвсем достатъчен. Благодаря за разбирането.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.05.11 07:51.

26.05.11
17:30

ето това е фигурата към която се стремя, за информация на тези които поне малко си имат напредстава от това колко е бързо дадено време за дадена дистанция в атлетиката ще спомена че Дейвид Рудиша,който виждате на снимката,
бяга 800м за 1минута 41 секунди(1.41),което прави средно по 50.5сек. на 400м , 25,75сек. средно на 200м и 12,87сек.средно на 100м.
Тогава за какво говорим????

26.05.11
18:22

незнам дали е позволено да се слагат линкове към други сайтове,ако не е се извинявам, но много искам да ви покажа приимуществата на една стройна,слаба фигура в бягане като 800м. моля изгледайте клипчето http://vbox7.com/play:0cf369f4

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1