Дневникът на Иван Иванов (За Отслабване)

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.05.11
17:27

казано от Ivan Ivanov на 25.05.11, 17:02:

Днес хапнах дюнер с пилешко месо, маи имам напредък :)

Зависи от гледната точка ;)

25.05.11
18:58

да така е, но от към гледната точна на това, че ям МЕСО :)

16.05.12
12:23

Ванко, ако целта ти е да ставаш говедо - да, тогава задължително ти трябва и месо, но ти трябват и добавки, които официално всеки ще ти каже, че не приема. Ако обаче спортуваш за здраве и искаш да си здрав може да се храниш и по стария начин, като консумираш много яйца. Няма смисъл да връщаш в диетата си месото, ако то не е червено ! Пилешко бяло - може и без него, че на диета за сваляне на колограми даже губи по точки от яйцата ( не за калории си говорим, нали така ). Ако пък те бият парите си купувай креатин - тогава и без месо ще можеш, но пък се отдалечаваш от естественото хранене и завиваш още малко към ЕРД-а. Ако не ядеш месо ефекта от прием на Л-карнитин при теб ще по-осезаем...
Не ти се  бъркам, но този форум не е за маняци, а за хора които искат да надградят физиката си, а от примерните тренировки които си дал ми се струва, че нещо не е наред ( но това не е само при теб - много хора се имат за стари кучета по залите, но си живеят в огромни заблуждения! ). Попрочитай от време на време ( ако трябва с помоща на речника от гугъл ) този сайт например - t-nation.com Статията е една от многото които съм отметнал ( и аз имам проблеми с много сухожилия и стави от необмислени тренировки ). Трябва да ставаш по-силен, стойката ти да е по-добра, а ако имаш проблемчета като по-голяма кифоза/лордоза да се бориш с тях. Коремни преси е силно препоръчтелно да не правиш ето ти един линк с много статии ( не форум ) от топ инструктурите в областа (от които родните крадат знания и опит ) core training. Тази ( твоята ) сплит система е за хора, които с това си вадят хляба..., отделно те тренират всички стабилизиращи ставите мускули, а ти не - изобщо основно с това се занимават  ! Тренировката не е за гърди и за гръб, или за крака ! Тя се състои от бутащо, дърпащо, упражнение за долната част на тялото и упражнение за торса. Може да се каже и така А+Б+В=Г. А е някакво упражнение за горната част на тялото от типа лежанка за гърди, скрипец и др, които почти не променят външният ти вид ! Б - това са упражненията които те променят - клекове, мъртва тяга, обръщане, изтласкване и др. основни комплексни многоставни движения ( не упражнения, а движения - например “щангисткото” обръщане или изтласкване ), те пряко влияят на външният ти вид; В - това са упражнения за стабилност на торса - планкове, “дяволско”колело, турско ставане и др. от горната статия - те не те променят, но помагат да останеш здрав докато изпълняваш Б, т.е. те са помощни и без тях не може ( получват се хернии, сек/цвания, скъсвания и др. ). Г - това е крайния резултат, т.е. как изглеждаш !
Никой не препоръчва да се правят много коремни преси - натоварват се прешлените на гръбначния стълб и реално на всяко повторение казваш “Здравей дископатия” ! Отделно се забравят упражненията за еректора на гръбначния стълб и т.н. долен гръб. А дали тренираш външния ротатор на раменната става ? Едва ли ! Ако не издържаш 120 сек на лицев планк и поне 90 сек на страничен горепосочените гуру-та ( :-) )  няма да те пуснат да видиш даже железата !
Примерна тренировка като за теб е понеделник, сряда и петък 5*5*5, т.е. 5 упражнения от по 5 серии от по 5 повторения. Никога не тренирай до отказ ( правиш 5, но можеш 8 - следващите серии ще ти стане тежко, не се притеснявай! ) и следвай кривата на умората - 1-ва серия 5 повт, 2-ра 4, 3-та 4, 4-та 3, 5-та-2 напр. Когато буташ и издърпваш упражненията да са в една равнина и всяка тренировка да са различни - военни преси и набирания, кофички и чукчета и т.н. Мъртвата тяга е за долната част на тялото. Освен клекове прави и напади, както и български клек. Не тренирай на машини, стреми се към свободни тежести - когато казах на ортопеда, че смятам да тренирам бутайки автомобила си, той рече - “Сакън, знаеш ли колко ахилеси са скъсани по този начин !”
Утре на пътя неволята няма да те изпита в двумерното пространство на машината, а в реално триизмерното ! Когато ти е леко слагай тежести на колана - набирания и успоредка. Иии не тренирай бицепс и трицепс, ако все пак не издържаш :-) по едно упражнение веднъж седмично е достатъчно - както казва Цацулин - нека бицепса е с прав лост и много широк хват  - горе-долу за бенч преси!

Лично на мен не ми харесва целият ми ден да преминава в планиране на храната и тренировката. Трябва да е част от живота, а не самоцел...Няма развитие там без стероиди. Няма вариант стероидите да не увредят органите ти. Избора е адски лесен, но много не се справят. И аз съм взимал еднократно и то големи дози - тогава всички принципи от списанията работят :-). Засега съм добре, но приятелите ми ...не са.
Късмет и си виж личните...

ПП Уф, сега се усетих, че е от миналата година последния пост...

Мнението беше редактирано от gunoff на 17.05.12 01:27.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1