25.05.11
18:17
Някои знае ли колко грама е една пластмасова лъжичка за сладолед—-> http://store.picbg.net/thumb/0C/BD/eea3a5e3743a0cbd.jpg
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 25.05.11 20:32.
25.05.11
19:13
Ако размерът е като на чаена лъжичка(аз лично не мога да преценя от снимката), то 4-5-6 грама.
Ако е като на кафена лъжичка - 2-3 грама.
казано от Пламака на 25.05.11, 20:26:
Не мога да преценя но според мен е не повече от 5 грама.
5гр. Какво? Толкова тежи лъжичката или толкова побира? Ако гребнеш една лъжичка оловни гранули и една лъжица брашно примерно, пак ли ще тежат по 5гр? Толкова ли не ви ражда акъла, че всеки един елемент или вещество има свое собствено относително тегло? И примерно ако един кубически сантиметър алуминий тежи около 2.7г. то за същия обем оловото тежи 11г. златото 18, платината 21 и т.н. (не претендирам за 100% достоверност но ако не ме лъже паметта стойностите трябва да са близки до истината)
off:
Защо въобще се хабиш да като знаеш, че момчето си е купил монохидрат. Няма мерителна лъжичка и се чуди по колко да си загребва...
В такъв случай да си конкретизира въпроса, трябва ли да му ровя по постовете за да разбера какво има предвид, а и подобни теми е имало не един път. Пък и на око няма как да знаем колко креатин побира въпросната лъжичка, по.добре се насочи към чаена, мисля че с връх побираше около 5гр. креатин.