25.05.11
20:50
Само като идейка подхвърлям, създаването на нов раздел над мъжките дневници, посветен само и единствено на правилата, същевременно ще е добро място за гидовете написани от Proxxx и Кольо пияндето. Мисля че е нормално първото скролване във форума да минава първо през неговите правила.
ПП Аз ли недовиждам нещо, или такова нещо като общи правила на форума не съществува?
Темата беше редактирана от Valdis на 25.05.11 20:57.
25.05.11
20:59
Условията за ползване са в долния ляв ъгъл на страницата. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.05.11 20:59.
25.05.11
21:17
А после ела ги запомни всички. То не че ако са отгоре, някой ще ги запомни, но пак няма да имат извинение, тези които ги нарушават.
25.05.11
22:55
С извинение ама и след 30 години нямаше да ги видя...
25.05.11
23:31
Аз също не знаех къде са, след промяната на сайта.
26.05.11
10:28
Правилата реално са достъпни във всеки един момент от разглеждането на сайта и форума, но практически трудно се забелязват. Аз също съм на мнение, че трябва да бъдат на по-лесно забележимо място. Не е лошо в хода на самата регистрация да има изискване за прочитане на правилата (признавам, че не помня дали имаше такова нещо когато се регистрирах, но аз съм болен мозък и преди да се включа във форум търся и чета правилата му целенасочено). Да се надяваме, че така нарушаването им ще бъде по-рядко.
26.05.11
10:46
Общоприета практика е линкът към условията за ползване да се намира в най-долната част на даден сайт. Такава практика, както позицията на логото, например.
Във формата за регистрация имаме поставен линк към условията и считаме, че потребителят е съгласен с тях, ако продължи с регистрирането. Придържаме се към сравнително кратка дължина на текста, за да има шанс той реално да бъде прочетен.
Опитът ни досега показва, че където и да са поставени тези условия, ако няма желание да се прегледат, това няма да стане. За най-честите нарушения (предимно поради незнание) сме подготвили друг вид информиране, “по местоположение” на действието.
По-рано бях споменал, че може още при регистрацията на даден потребител правилата да изискват отметка за прочитането им и чак след цъкане върху тикче “ай агрии” да се минава нататък. Не, че това ще мотивира потребителят да ги прочете, но все пак натрапва правилата от самото начало.
казано от Стоянчо на 26.05.11, 10:58:
По-рано бях споменал, че може още при регистрацията на даден потребител правилата да изискват отметка за прочитането им и чак след цъкане върху тикче “ай агрии” да се минава нататък. Не, че това ще мотивира потребителят да ги прочете, но все пак натрапва правилата от самото начало.
Доста често ми се налага да правя рутинни регистрации, почти никога не чета правилата когато се иска отметка. В другия случай когато се набиват на очи вероятноста все някога да бъдат прочетени или да бъде направена справка се увеличава.
казано от Valdis на 26.05.11, 11:04:
казано от Стоянчо на 26.05.11, 10:58:
Доста често ми се налага да правя рутинни регистрации, почти никога не чета правилата когато се иска отметка. В другия случай когато се набиват на очи вероятността все някога да бъдат прочетени или да бъде направена справка се увеличава.
Зная, че най-вероятно автоматично ще бъде цъкана отметката, но дет’ се вика има функцията дори и само на едно предупреждение, че тук има правила. А извеждането им на по-централно място във форума нека също се осъществи!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 26.05.11 11:16.
26.05.11
14:22
По-добра би било да се направят в поле със скроол лента и най-отдолу да е бутона за потвърждение. Така човек ще има възможност най-малкото да ги види в началото преди да нацъка бутон отметка или каквото и да било.