Искам да отслабна!

27.05.11
14:13

Здрваейте .. Знам, че ще кажете има много такива теми, прочети ги и т.н .. Просто толкова неща съм чела и вече ми ормъзна, ако искате отговорете ми, ако ли не спестете си мнението .. Тааа висока съм 1,63 и съм 53 кг .. знам, че г/д е нормално, обаче не се харесвам .. Имам корем, тфа е проблема в края на краищата .. и малко бедрата .. Някой може ли да ми каже ако си изготвя хранителен режим ии почна да ходя на фитнес ще мога ли докрая на юни да си стегна тялото .. и какви тренировки точно трябва да правя във фитнеса : ) .. края на юни - началото на лятото - море и т.н. .. това имам впредвид .. Мерси предварително ..

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 27.05.11 14:19.

Здрасти!
Щом си чела достатъчно, значи трябва да си наясно, че за поставения от теб срок е абсурдно да очакваш значителни резултати. Това е един месец все пак. Чудесата са в книжките за деца. Спортувай това, което ти е приятно - няма универсална рецепта за упражнения. Храненето е в основата на постигнатите резултати. Сайтът съдържа много информация както за хранителните режими, така и за тренировъчните. Ако смяташ, че е уместно някой да преразказва всичко за теб... малко грешиш, според мен. Помисли над тези неща, изясни за самата себе си какво искаш да постигнеш и давай да говорим по същество. Ето ти още нещо полезно - Как да задаваме въпроси интелигентно?

27.05.11
14:31

Ами не, не съм наясно, че е невъзможно .. защото има много различни мнения .. един отслабнал с 10 кг, друг изобщо не отслабнал ии така нататъка .. и казах, че ако някой е тръгнал да ме критикува може да не си изразява мнението .. не съм казала, че съм специална и трябва да се преразказва всичко за мен .. просто ако някой има време и е така добър да ми отговори за да не се бъхтя по цял ден във форуми ще се радвам, ако ли не - ок : ) ..

Мнението беше редактирано от Sunny I на 27.05.11 14:32.

Това, че не се харесваш, е проблем, който е различен от този, който споменаваш. Няма здравословен начин да отслабнеш с повече от 3-4 kg за 1 месец, като това значи сериозна воля и дисциплина. Стягането, за което говориш, е съвсем отделен процес, който също не е лек. Не е нужно да се бъхтиш по форума, на сайта има доста материали за хранене и тренировки. Щом като не желаеш критика, значи знаеш къде искаш да отидеш и как се стига до там. В такъв случай помощ не ти е нужна. Успех с начинанието. Може би по-нататък ще се убедиш, че този форум е малко по-различен от другите, които си чела.

И между другото - арогантността не е най-добрият съветник, когато имаш нужда от помощ.
Добрият тон не пречи... най-често дори помага.

27.05.11
14:47

Ами донякъде си прав, но не напълно .. аз просто попитах как да махна корема, товаа имах впредвид .. не е кой знае колко трудно някой да ми отговори .. примерно във фитнеса какви упражнения да правя и т.н. .. това, което ми харесва може да не ми помогне да постигна това, което искам .. затова попитах .. Не знаех, че е толкова труден отговора .. Мерси все пак .. Извинявам се, ако има нещо : )

Нужда от извинения няма, наистина. :)
Решението за коремната област се крие в храненето, а не в упражненията, натоварващи коремната преса. Преди всичко трябва да прецениш хранителния си режим - той е основният фактор, влияещ върху телесните мазнини. Нещата не се свеждат до глад или едностранчиво хранене - напротив, трябва да се храниш, за да контролираш теглото и фигурата си. Трябват ти търпение и постоянство.

Варианти за упражнения ще намериш на сайта (Фитнес - Упражнения - Корем) - там те са описани подробно, повечето са демонстрирани и с клипчета.

Всъщност... за кое не съм прав? :)

27.05.11
14:57

Аз едно не разбирам - цяла зима (а при някои и цял живот) хората си лежат пред телевизора и тъпчат една камара боклуци, и когато изгрее първото слънце се сещат че не се харесват и не могат дори къси панталони да облекат. Съжалявам, ако звучи леко грубо, но ако искаш да изглеждаш добре за следващатата си почивка на море, по-добре си размърдай задника от сега, вместо следващия май да пускаш същата тема. :)

27.05.11
15:02

Ми може би това трябваше да бъде първия ти коментар .. можеше просто да ми кажеш къде да намеря това, което търся .. А не да ми казваш, че го има .. аз знам, че го има просто ми омръзна да търся, макър че може би тук по лесно щях да намеря нещо .. голямо объркване стана .. Ами за кое ли ? .. Щом питам значи ми е нужна помощ .. да отнесох се малко грубо, и се извиних за което .. : )

27.05.11
15:09

казано от Margaritka на 27.05.11, 14:57:

Аз едно не разбирам - цяла зима (а при някои и цял живот) хората си лежат пред телевизора и тъпчат една камара боклуци, и когато изгрее първото слънце се сещат че не се харесват и не могат дори къси панталони да облекат. Съжалявам, ако звучи леко грубо, но ако искаш да изглеждаш добре за следващатата си почивка на море, по-добре си размърдай задника от сега, вместо следващия май да пускаш същата тема. :)

Чесно казано си права .. тъпча се с нездравословни храни това ми е проблема ии да късно се сещам .. но при мен проблема не е чак толкова голям, че да ми трябва примерно година за да се оправя .. не казвам, че тялото ми изглежда ужасно .. но мисля, че един, два месеца са достатъчни за да съм във добра форма .. Просто както казах имам малък корем, който не мисля, че му е нужно кой знае колко време да се махне .. със добър режим на хранене и с тренировки във финтеса мисля, че ще постигна това, което искам за един, два месеца .. Но само го мисля затова питам дали е възможно, въпреки че никой не може да ми каже с точност защото не сте ме виждали .. : )

Ами... ти изрично уточни, че си чела и си се интересувала много от тази материя. Затова подходих като към човек, който знае. :) И за да те “объркам” окончателно ще ти кажа, че истината е различна за всеки. Това, което работи при мен, може и да не работи при теб. Обратното също е вярно. Изграждането и поддържането на правилен режим е бавен процес, свързан с проби, грешки, много търпение и постоянство. Следствие от този режим са приятната физика и бодрият дух, и (забележи!) - харесването на самия себе си. Не търси моментни резултати - постигат се сравнително лесно и бързо, но точно толкова лесно и бързо се губят.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.05.11 15:12.

Качи снимка, за да сме по-наясно какво те съветваме.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 27.05.11 15:53.

27.05.11
15:20

Ок .. довечера ще кача снимки : ))

27.05.11
17:13

Ух нямам с какво да кача снимките .. но общо взето представи си .. така отпред не си личи, че имам корем .. но в профил личи .. просто малък корем .. някой ми казват, че за 1,2 седмици щял да се махне .. обаче аз искам да ми каже някой който разбира от това  : )

Колкото по-малък ти е корема, толкова по-трудно е да го махнеш. Обикновено точно в този момент трябва да си най-стриктен и отдаден на целта си. Подкожните мазнини са основен енергиен запас на тялото за дълги периоди на гладуване. Затова колкото повече от тези запаси му взимаш, толкова по-малко то е склонно да ти даде.

Няма как да преценим дали целта ти е постижима за период от 1 месец, при положение, че не знаем как излгеждаш и колко много са тези мазнини по корема. Вече се спомена, че повече от 4 до 5кг. мазнини няма как да изчистиш за 1 месец. Всичко над тези числа е вода, гликоген, мускули и др.

Решението попринцип се крие в правилното хранене и физическото натоварване.

За храненето можеш да прочетеш:
http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1KdtPvDM9
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52828
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063

Има още много полезни статии в раздел Хранене 101.

За тренировките можеш да започнеш с:
http://www.bb-team.org/articles/1463_mini-gid-za-trenirovkite-pri-novatsi#axzz1KdtPvDM9

и да продължиш с раздели Фитнес 101 и Здраве 101.

Наистина много информация, нали? За един месец трудно би я прочела, камо ли да разбереш всичко и да го приложиш. Затова започни от сега, за да можеш да си в топ форма и кондиция 12 месеца в годината, а не да се чудиш как за 1 месец да преобърнеш света. :)

Поздрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1