26.05.11
21:09
Здравейте днес направих интезивна тренировка за гърди и корем +5км бягане по “байр” :) + 5-6 спринта!Дето се вика щеше да ми излезе “джигера” след това 20-3о мин неможех да си успокоя дишането.
Въпросите ми са нужно ли е чак токова претоварване?
Има ли по голям шанс да се изгори И мускулна маса по този начин освен мазно?
И дали да не сложа кардиото сутрин след ставане на гладно за да не се уморявам толкова много !
26.05.11
21:56
Можеш да правиш спринтове по 50-100 метра за сила ... така не гориш маса :)
Грешката със спринтовете съм я правил и аз... щях да колабирам после.... Имаче за сваляне на мазното, най-добре мисля, че е спринтове, Но след силовата тренировка !
Мнението беше редактирано от Юли на 26.05.11 22:17.
26.05.11
22:47
За свалянето на мазнини бягане с умерено темпо към 40 макс 1 час , спринтове не всеки ден , за да се възстановят краката ! Маса можеш само от краката да изгубиш ако претовариш много краката ;) И гледай калориите да не падат под 20 % от дневната ти нужда !
пп Кардиото го прави отделно от силовите тренировки :) Това е моя съвет :)
Мнението беше редактирано от Никола Николов на 26.05.11 23:19.
27.05.11
11:10
Значи доколкото разбрах спринтове НЕ след силова тренировка! Мисля да сложа кардиото сутрин...
27.05.11
15:05
Спринтовете са КАТО силова тренировка , затова ги намали ! А кардиото аз лятото го слагам следобед и сутрин хода на фитнес :)
Ако наистина правиш спринтове, тогава нямаше как да задаваш такива въпроси.
Според това как се изпълняват спринтовете (брой интервали, дистанция), те развиват бързината или скоростната издръжливост, затова те се правят в началото на тренировката, когато си свеж и имаш достатъчно КреатинФосфат.
Сега ще отговоря на въпросите ти:
1. Натоварването зависи от целите. Не винаги повече означава по-добре особено за сваляне на “мазното”.
2. Чрез спринтове едва ли ще изгориш мускулна маса, освен ако не си на сомалийска диета. При монотонното кардио шанса да изгубиш мускул е по-голяма.
3. Кога да сложиш кардиото зависи от това как ти е натоварено ежедневието, но като цяло е може би по-добре през първата част на деня, заради ендорфините, които се отделят след него.
Бате, първо оправи диетата... после го мисли толкова това кардио. 4-5 тренировки седмично с тежести, и след тях по 20-25 минути кардио. Можеш в дните, които не тренираш сутрин един хийт да удариш, преди и след хийта малко бцаа. С тежести е най-добре да се сваля мазно, хем пазиш мускула..