27.05.11
14:25
Прочетох цялата тема за Л-карнитин, но няколко въпроса ме мъчат.
На 17 години съм, тренирам година и половина 70 кг.Иде сезона на плажовете и всеки иска да сваля (вярно, малко късно но..).За целта започнах да се интересувам как да стопя ненужните мазнини (да уточня,че не искам да свалям 5 кг мазнини, а става въпрос за проблемната зона около корема и паласките..поради простата причина,че само там имам мазнини).Конслутирах се с продавача във фитнеса, който ми каза, че не е нужно да си купувам някакви безбожно скъпи фет бърнъри и още повече, бил съм “малък” и щяло да ми навреди на стомаха.Предложи ми да използвам Л-карнитин спрей за външно приложение на проблемните зони(http://apteka.framar.bg/30018558/експлоод-l-карнитин-гел-спрей-100)Та мисълта ми е някой използвал ли е нещо такова, и разбира се, съчетано с хранителен режим и кардио дали ще има ефект.(пускам темата, защото не намерих в главната някой да е използвал л карнитин външно)
Благодаря предварително :)
Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 27.05.11 14:27.
27.05.11
14:29
Отстраняването на телесни мазнини в една фиксирана точка (зона) става само оперативно.
27.05.11
15:22
С една дума не върши работа?
27.05.11
15:25
Аз съм ползвала - гел Л-карнитин, което е несериозна моя постъпка, но това беше преди 5 и повече години. Няма ефект, защото процеса на разграждане на мазнини не се влияе от тези мазила. Не мисля, че дори е възможно организма да го усвои и използва по някакъв начин (външно приложен л-карнитин ;) )
27.05.11
15:30
Хе... не съм пробвал такъв тип продукти, затова не смея да дам категорично мнение. Според това, което знам за принципа на действие на L-карнитина, външното приложение няма как да е свързано с поне задоволителна ефективност. Другото е физиологична особеност на човешкия организъм - той не може избирателно да изчерпва мастни депа от дадена фиксирана точка на тялото.
Моето предложение е да изпипаш храненето. То е в основата на контрола върху телесните мазнини. Ако храненето не е добре преценено, влагането на средства в хранителни добавки от всякакъв вид е лишено от ефект и смисъл. Кардио-заниманията ще подпомогнат процеса, но във всички случаи бързането не е оправдано.
казано от Кольо Пияндето на 27.05.11, 14:29:
Отстраняването на телесни мазнини в една фиксирана точка (зона) става само оперативно.
Ей точно тук не си прав, има продукти, които наистина дават резултат в локалното горене на мазнине. В момента плзвам подобен продукт Derma Therm Target на Primordial Performance а причината да го купя бяха добрите отзиви по щатските форуми за него. Колко до трансдермалния L-carnitine по скоро е рекламен трик, отколкото наистина работещ продукт, насочи се към нормалния орален карнитин (Аз като цяло съм предубеден към L-carnitine, и лично за себе си съм решил повече да не правя опити с продукт, който за мен явно не работи)
Мнението беше редактирано от Valdis на 27.05.11 17:24.
27.05.11
18:12
Благодаря за мненията, ще се възползвам от съветите :)
27.05.11
19:50
казано от Valdis на 27.05.11, 17:12:
Ей точно тук не си прав, има продукти, които наистина дават резултат в локалното горене на мазнине. В момента плзвам подобен продукт Derma Therm Target на Primordial Performance а причината да го купя бяха добрите отзиви по щатските форуми за него.
Е, няма нищо изненадващо в това да се окаже, че не знам нещо... :)
Няма как да обхвана всички добавки, които се предлагат... но пък се надявам ти да драснеш едно ревю след време, защото продукт с подобно действие би бил наистина интересен за форума като цяло. :)
С удоволствие бих го направил, но няма да е обективно за съжаление. Използвам продукта в комбинация с Окси, стриктен хранителен режим, зверско кардио, и 4 дневен сплит, ефекта е много добър, но няма как да знам Derma Therm сам по себе си как работи :)
Мнението беше редактирано от Valdis на 27.05.11 19:56.
27.05.11
20:03
казано от Valdis на 27.05.11, 19:54:
С удоволствие бих го направил, но няма да е обективно за съжаление. Използвам продукта в комбинация с Окси, стриктен хранителен режим, зверско кардио, и 4 дневен сплит, ефекта е много добър, но няма как да знам Derma Therm сам по себе си как работи :)
Не си играеш на шикалки ти! (sun)
Обявил си джихад на мазнините и прошка за тях няма да има! (muscle)
Няма как, в края на март бях “лепнал” 122кг. като си мислех, че имам за сваляне 10-12кг. сега когато ги свалих се оказа, че имам горе долу още толкова. Само да не ми лепнете прозвището “летен билдър”, не го правя за лятото, по-скоро след края на лятото трябва да съм доближил целта от 10-12% BF :)
27.05.11
20:37
Ако беше учил “Физиология на човека”, щеше да знаеш, че не можеш да накараш тялото да топи мазнини от точно определено място!
казано от Владимир Караиванов на 27.05.11, 20:37:
Ако беше учил “Физиология на човека”, щеше да знаеш, че не можеш да накараш тялото да топи мазнини от точно определено място!
Със физическа дейност и упражнения за конкретна зона не става, но ако ти беше чел малко повече извън “Физиология на човека”, щеше да знаеш, че има доста ефективни продукти за локално горене, един от най-ефективните такива се инжектира на десетки места в проблемните зони и дава много добри резултати в кратки срокове. А няма как да не спомена, че има и забранени трансдермални субстанции които доста добре си вършат работата в тази насока.
27.05.11
21:40
Прав си адаш. Ако иска младежа, даже и стероиди може да си вземе. Доста от тях имат посочените от теб ефекти.
Но моят кръгозор е тесен и се простира само до нормалните физилогични процеси, които протичат без външна намеса.
ПП. Първият пост беше отправен към създателя на темата, не към теб. Ако си го приел лично, съжалявам.
Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 27.05.11 22:25.
Това за забранените вещества беше пример (нямах предвид стероиди) А нормалните физиологични процеси са постоянно манипулирани от самите нас, ако щеш дори от една проста таблетка аналгин, витамини, и ..... доста по-страшни и опасни неща. Прав си явно нарцисизмът ми пречи понякога да се огледам и за други действащи лица :D :D :D Грешно съм разбрал адаш, за което се извинявам.
27.05.11
23:26
казано от Владимир Караиванов на 27.05.11, 21:40:
Прав си адаш. Ако иска младежа, даже и стероиди може да си вземе. Доста от тях имат посочените от теб ефекти.
Но моят кръгозор е тесен и се простира само до нормалните физилогични процеси, които протичат без външна намеса.ПП. Първият пост беше отправен към създателя на темата, не към теб. Ако си го приел лично, съжалявам.
Аз не казвам,че действа, а питам дали е възможно! След като има такъв продукт, значи въпреки всичко е възможно :)
28.05.11
01:13
Вероятността да действа е малко по-малка от вероятността Славиян Славчев да задава първият си въпрос за продукт на фирма с “офис” (регистрация, магазин или там каквото е) намиращ/а се на стадион Славия, без да има нищо общо с въпросната фирма.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 28.05.11 01:15.
28.05.11
12:24
Млад си и е нормално да искаш да се съблечеш на плажа и всички женски погледи да са вперени в теб с възхищение.
Но искаш да постигнеш това по лесния начин. Сега искаш да се намажеш с нещо, за да ти изчезнат мазнинките, а утре ще искаш да си намажеш мускулчетата за да пораснат и т.н.
Предлагам ти да поемеш по правилния път. А той изисква известни усилия. Кольо ти го е казал - оправи си храната. Аз ще допълня - повиши двигателната си активност. Без да се поизпотиш, няма да се получат нещата.
28.05.11
13:24
Явно не съм бил достатъчно ясен. В по-горния пост не съм използвал просто “игра на думи”. Фирмата “производител” на продукта действително е регистрирана на ул.Коломан 1 (Стадион Славия), което ме кара да имам известни опасения за евентуални рекламни стратегии от типа “Какво мислите за нашата прекрасна и хубава родина?”.