влияние на хормоните върху отслабването

Възможно ли е приема на женски хормони да ми пречи да отслабна? Мисля, че основно заради тях качих 4-5кг. От 3 месеца ограничавам мазно,сладко, тестено и гледам здравословни неща да ям, както и 4 пъти в седмицата ходя на фитнес с 40-45 мин кардио и почти никакъв ефект няма. Възможно ли е да е от хормоните?

Предполагам, че зависи какви точно са хормоните. :)

28.05.11
20:50

Ако става въпрос за противозачатъчни - възможно е, да. Всички пъти, в които съм пила(независимо от марката), килата винаги са скачали нагоре.

Абсолютно е възможно, сподели малко повече - какво приемаш, защо, от кога?

Точно така действат женските хормони (естрогени)! Качваш лесно сланинка и задържаш вода.

от 6-7 месеца пия противозачатъчни Линдинет 20…. до колко знам са ниско дозирани, но явно ми влияят. Това, че съм качила килограми от тях означава ли, че ако продължавам да ги пия няма да мога да сваля кг с тренировки и правилно хранене?

Не съм много наясно с противозачатъчните, но знам, че повечето са силно естрогенни, което изменя отношенията прогестерон/естроген и от там пречи на забременяването. Ако тези, които пиеш са такива, наистина ще ти е доста трудно да сваляш килограми. А и тренировки и правилно хранене са МНОГО разтегливи понятия. Може да си мислиш ,че тренираш и се храниш правилоно , а това съвсем да не е така.

Не знам защо са ти предписани, но аз като цяло съм против използването на противозачатъчни и подобни. Независимо колко ниско дозирани са.
Работата ме среща с жени, минали по този път. Онзи ден една от тях ми разказа, че в следствие употреба на хормонални препарати била качила 35 килограма! Със сигурност са били по-силни, вероятно и тя не се е движила много.
Опита ми показва, че такива килограми се свалят, но по-трудно. Хубавото е, че тренираш - така поне можеш да регулираш отрицателното им въздействие и да държиш някакви граници.
Пила съм 3 пъти утрогестан и съм качвала 10килограма от него, въпреки че спортувах. Със сигурност зависи от времето, дозировката, активността, организма ти.
Успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1