03.05.11
19:55
Здравейте,казвам се Христо и съм на 17 години тежа 66-68кг.Миналия ден си купих креатин етил естер и пия по 4 грама от него в тренировъчни дни.Смятам да ползвам креатина само 4 седмици.Приемът му ще окаже ли влияние върху изследванията,които ще си правя след 1 година,тъй като ще кандидатсвам в школата на МВР в Симеоново и там се правят някакви изледвания(не съм сигурен по-точно какви,но от майка ми съм чувал как нейн приятел щял да става полицай,но не го одобрили,защото имал някакви проблеми с бъбреците,а майка ми твърди,че това е от добавки ! ) ? Като се има в предвид,че гледам да не надвишавам приемът му и консумирам 3 литра вода на ден.
Темата беше редактирана от Hristo Panayotov на 03.05.11 19:58.
03.05.11
20:09
До догодина няма да има спомен от креатина :),а това,че бъбреците си заминавали от ДОБАВКИ е пълен мит!Да добавките товарят бъбреците,но при здрав организъм и нормални дози няма как да “изгорят”,а щом си тръгнал за Симеоново трябва да знаеш,че здравото тяло е много важно!Успех!
03.05.11
20:10
На първо място, толкова кратък прием, само в тренировъчните дни няма да ти донесе желаните резултати. В този аспект - добре е да помислип дали изобщо има смисъл да го приемаш или само си даваш парите на вятъра.
Колкото до изследванията - в тези количества и след толкова време няма да даде никакви отражения.
Проблем с изследванията (и не само) би имал, ако набиваш некачествен креатин-монохидрат в продължение на месеци без почивка. Тогава със сигурност в изследванията ти ще излезе повишено ниво на креатинин.
03.05.11
20:20
казано от Владимир8507 на 03.05.11, 20:10:
На първо място, толкова кратък прием, само в тренировъчните дни няма да ти донесе желаните резултати. В този аспект - добре е да помислип дали изобщо има смисъл да го приемаш или само си даваш парите на вятъра.
Това може да дойде като оф топик,но според теб по какъв начин да приемам ЦЕЕ-то ?
Пич аз 3 години пия редовно всякакъв вид добавки включително и такъв креатин и имах изследвания в ВМА за гвардията и съм здрав като бик ! Така ,че споко ! :)
03.05.11
20:29
Ако си имал проблем с бъбреците внимавай и то много,но ако си нямал особенно в такива дози(друг въпрос,че 4 грама нищо няма да ти направят,в смисъл да ти помогнат на тренировките) няма нищо да стане..
казано от Hristo Panayotov на 03.05.11, 19:55:
(не съм сигурен по-точно какви,но от майка ми съм чувал как нейн приятел щял да става полицай,но не го одобрили,защото имал някакви проблеми с бъбреците,а майка ми твърди,че това е от добавки ! )
Христо, като майка ти е толкова навътре с материята на добавките, що ни занимаваш нас с креатина?
“Някакви изследвания” ще ти правят, “някакъв” друг там имал “някакви проблеми с бъбреците” ...
Според мен не си взимай креатин. Няма смисъл. С такъв прием нищо няма да постигнеш. А ако те хване майка ти с бурканчето ... може и проблеми да си имаш. По-добре остави тия работи.
03.05.11
20:47
казано от LDoeN на 03.05.11, 20:39:
казано от Hristo Panayotov на 03.05.11, 19:55:
(не съм сигурен по-точно какви,но от майка ми съм чувал как нейн приятел щял да става полицай,но не го одобрили,защото имал някакви проблеми с бъбреците,а майка ми твърди,че това е от добавки ! )
Христо, като майка ти е толкова навътре с материята на добавките, що ни занимаваш нас с креатина?
“Някакви изследвания” ще ти правят, “някакъв” друг там имал “някакви проблеми с бъбреците” ...Според мен не си взимай креатин. Няма смисъл. С такъв прием нищо няма да постигнеш. А ако те хване майка ти с бурканчето ... може и проблеми да си имаш. По-добре остави тия работи.
Споко бе,братле,не ми се карай.Що се палиш,ще стане интригата ;) По-добре ми кажи как и по-колко да го приемам,поне да не си губя парите за него и да има ефект,тъй като съм чувал,че естера не е като монохидрата,тоест е с по-добра усвояемост и дава същата сила и издържливост при по-малко приеми.Аз даже не съм казал какви са ми целите и защо го вземам вие ми се карате.Целта ми е da кача още 2-3 кила и само да поддържам,храненето ми е на добро ниво. Така,че ако може да ми кажете по-колко и кога да консумирам естера ще съм ви много благодарен и дали е нужно в нетренировъчни дни също да вземам. Мерси предварително !
03.05.11
23:33
Производителят на креатина си е направил труда да напише на опаковката точния начин, по който се приема продукта.
Винаги съм се чудил, защо начинаещите са по-склонни да повярват на съвета на някой анонимен читател на форума, отколкото на производителя на продукта!?
При всички случаи обаче, не разчитай само на креатина да натрупаш маса.
Това, което може да ти даде при правилен прием е увеличаване на силата, благодарение на което ще повишиш работните тежести, което пък от своя страна, при наличие на правилно хранене ще предизвика желаните анаболни процеси в тялото ти.
Ако хвана златната рибка и имам право на 3 желания, едно от тях ще бъде да избия от главата на всички тийнове идеята, че добавките компенсират лошото хранене и с едно прахче по 5гр на ден, ще качат 10кг мускули за месец.
04.05.11
06:47
Проблемът е в това,че приемам креатина по точното предписание,където се опоменава 4 капсули преди тренировка и още 4 веднага след краят й,единствено и само в тренировъчни дни ! Което общо прави 4 грама креатин. А вие ми казвате,че това е малко.Е аз в слачея какво да направя ? :@ .Също така аз не съм от “всички тийнове”,знам какво да ям,знам в какви количества да ям,знам какво да не ям !
Мнението беше редактирано от Hristo Panayotov на 04.05.11 06:48.
04.05.11
08:41
казано от Hristo Panayotov на 03.05.11, 20:47:
Споко бе,братле,не ми се карай.Що се палиш,ще стане интригата ;) По-добре ми кажи как и по-колко да го приемам,поне да не си губя парите за него и да има ефект,тъй като съм чувал,че естера не е като монохидрата,тоест е с по-добра усвояемост и дава същата сила и издържливост при по-малко приеми.Аз даже не съм казал какви са ми целите и защо го вземам вие ми се карате.Целта ми е da кача още 2-3 кила и само да поддържам,храненето ми е на добро ниво. Така,че ако може да ми кажете по-колко и кога да консумирам естера ще съм ви много благодарен и дали е нужно в нетренировъчни дни също да вземам. Мерси предварително !
Въпросът е, дали като качиш 2-3кг (може би не малка част от тях по-скоро вода) пак ще можеш да си направиш нормативите.
Като цяло креатинът е един от най-широко изследваните препарати и ако човек си направи труда да се поразрови малко повече, ще открие, че при здравият организъм креатинът не предполага никакви рискове. Стига, разбира се, да не се ползва креатин с твърде едри частици и твърде малко вода.
@ Владимир,
за мен лично твърденията на производителите са почти толкова достоверни колкото и тези на анонимните потребители. Аз лично единствено бих се доверил на човек, когото познавам добре, който има дългогодишен опит в тренировките, стъпил е здраво на земята и няма тенденция да се превъзнася и самосугестира по отношение на “въшбните билета” :)
поздрави
4гр. креатин етил естер не е малко, не го слушай “The Next”. Сигурно още си набива промишлени количества монохидрат. Няма да ти се отрази върху изследванията, така че си го пий спокойно. Ако се храниш добре и тренираш редовно целите ти са напълно постижими.
29.05.11
12:44
Владимир8507 Моля те отговри ми на въпроса,който ще ти задам понеже наиситна мисля,че ги разбираш нещата скоро ще влизам в една армия нестава дума за бълргарската- там също има медицински тестове не знам точно какви но предполагам допинг и т.н. ти казваш ,че от приема на креатин на кръвните изледвания ще покаже високо ниво на креатин в тялото и ще разберат че си взимал хранителни добавки неможе ли от храната да се е завишило ( от февруари месец до сега пия кре-алкинин на скитек до сега съм изпил 140 хапа от тоя кре-алкинин ушким той не е като монохидрата да натоварва бъбреците моля те кажи ми ще покаже ли на изледванията и кръвните тестове,че съм взимал кре-алкинин,миналата година декемрви пих 800 грама креатинова матрица на бсн и един гейнър а от февруари съм само на кре-алкинин е кажи ми ще се покиаже ли нещо на кръвните тестове) ( дали ще излезе кре-алкинина на допинг тест дали се счита за допинг знам,че е хр добавка но все пак да питам дали допинг теста хваща и кре-алкиниа както и креатина в това число а няколко месеца миналата година преди креатинвоата матрица която пих през декемрви 800 грама преди нея 2 месеца изпих 500 грама монохидрат 2 емсеца след него креатиновата матрица 800 грама с гейнър и от февруари до днес пия кре-алкинин на скитек около 140 хапа да съм изпил дано си ме разбрал чакам отговор )
Мнението беше редактирано от boris dimitrov на 29.05.11 12:48.