19.05.11
13:37
здравейте..значи бях на 17 години когато ме оперираха от киста на панкреаса(рак на панкреаса) сега съм на 19 и свичко е много добре,но операцията беше много голяма..махнаха ми жлъчката,част от дванайдесетопръстника,част от корема.част от червата и част от панкреаса...въпросът ми е възможно ли е да почна да пия някакъв протеин и дали ще има някав страничен ефект на черния дроб бъбреците...докторите ме посъветваха да се консултирам с диетолог но ми казаха,че те невиждат някаква причина да не взимам и ако има някой който ги разбира нещата ще му бъда много благодарен..просто изкам да се допитам до повече хора ...Благодаря предварително ; ))
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 19.05.11 13:46.
Ами протеина се съдържа в повечето храни, които консумираш така или иначе. Не би трябвало да ти навреди по никакъв начин, но е хубаво да е от реномиран производител, за да си сигурен относно съдържанието му.
19.05.11
15:33
Проблем би могъл да възнике само ако прекаляваш с дозите или си купиш някой боклук, защото и двата случая ще получаваш повечко газове.
Което при твоя намален обем на стомаха и червата, едва ли ще е добре.
29.05.11
16:36
благодаря ви много момчета..може те ли да ми препоръчате нещо използвано от вас...аз съм 166см висок(приблизително) 62-64 кг изкам нещо да кача малко кг мускулна маса ..какъв протеин с какъв е най-добре да комбинирам и най вече да не ми навреди нещо :))ще ви бъда много благодарен ; )
Optimum Nutrition (Gold Standart, Hydro Whey)
PhD Pharma Whey
Gaspari Nutrition MyoFusion
Чувал съм добри неща и за протеините на Scitec, но не съм ги пробвал и не мога да ти ги препоръчам лично.
Все пак при отстранена част от стомаха и дванадесетопръстника, смилането на белтъците (протеините) няма ли да ти е малко затруднено? Гледай да не прекаляваш и си вземи възможно най-чист продукт (без илишни въглехидрати от сорта на Асцелуфам-К и Аспартам).
29.05.11
19:11
mum Nutrition (Gold Standart, Hydro Whey)
PhD Pharma Whey
Gaspari Nutrition MyoFusion
тези протеини чисти ли са ? смисал дали са подходящи за мене
затова изкам да се допитам до повечко хора за чист протейн който да не ми се натрупва ..макар че ще почна с малки дози за да ми свикне малко от малко организма
и ти благодаря много за информацията братле ;) )
неораквах да намеря толкова хора който да ми дадат съвет писах и в друх форум и там също получих много информацията благодаря на всички ;))