18.05.11
15:51
Здравейте! Днес мисля, че претоварих корема защото имах червено течение след тренировката, та въпросът ми е дали е нормално и случвало ли ви се е и на Вас.
Благодаря Ви предварително!
P.S: Това е първата тема, която пускам и се надявам да е в правилният раздел.
18.05.11
17:58
Криси, аз лично тренирам редовно корема, но това не ми се е случвало. Друг е въпросът, че при мен хормоните са малко сбъркани, така де, не ми идва и т.н. Все пак не мисля, че е добър сигнал. Имам 2 въпроса-1.В коя фаза от месечния си цикъл си? 2. Какви упражнения прави и защо мислиш, че може да си претоварила коремчето?
пОздрави.
Не съм на 100 % сигурна но мисля че съм в овулаторна фаза (последният ми цикъл дойде на 6ти Май). А относно упражненията - редовните, който правя за коремните мускули (извивки встрани с дискове, вертикално повдигане на краката на стенд, коремни преси с обратен наклон, държейки диск/2серии с по 5кг. и 2 с по 10кг.) + не повече от 25мин. кардио (15мин. колело в началото и 20мин. пътека).
На 17 години съм, ако е от значение.
18.05.11
23:50
Извинявай, че се намесвам в женската тема, но момиче на 17 години да прави коремни преси от обратен наклон с 10кг допълнителна тежест, за мен си е чисто претоварване. Сега остана да ми кажеш, че и повторенията са били повече от 30 в серия...
Съвет от мен - махни допълнителните тежести при коремните преси - и без това не ти трябват. Смисъл има, ако искаш да качваш маса на коремната мускулатура, което едва ли е целта ти.
Също така, добре е да се консултираш с гинеколога си за възникналия проблем.
Повторенията са по 10, но ти благодаря за съвета, мисля да те послушам и да махна тежестите.
19.05.11
10:01
Здравей,
когато си в овулация е нормално понякога да се промени цвета на течението, а и ако си претоварила малко ...:)
Ана, благодаря ти за отговора. Значи всичко е наред и занапред ще внимавам с натоварването :)
21.05.11
08:04
И моя съвет е да намалиш тежестите. Чак да ги махаш, не знам, все пак коремът е упорита част и мускулът бързо се адаптира, така че му трябват постоянни промени или в тежеста, или в повторенията, или в упражненията. Едно е сигурно-когато правиш упражнения, трябва да изпитваш напрежение, но не и болка или прекомерно натоварване.
29.05.11
20:03
Има значение какво е кървенето, капки кръв, розови жилки в секрета и т.н. Има и различни причини за това (лично аз за кървене от претоварване не съм чувала, освен при бременност), не е само овулацията. Ако водиш полов живот си направи цитонамазка, но така или иначе се консултирай с гинеколог.