Кръвни изследвания

29.05.11
13:06

скоро ще влизам в една армия нестава дума за бълргарската- там също има медицински тестове не знам точно какви но предполагам допинг и т.н.  ( от февруари месец до сега пия кре-алкинин на скитек  до сега съм изпил 150 хапа от тоя кре-алкинин  ушким той не е като монохидрата да натоварва бъбреците  ще покаже ли на изледванията и кръвните тестове,че съм взимал кре-алкинин,миналата година декемрви пих 800 грама креатинова матрица на бсн и  един гейнър а от февруари съм само на кре-алкинин  ( дали ще излезе кре-алкинина на допинг тест дали се счита за допинг знам,че е хр добавка но все пак да питам дали допинг теста  хваща  и кре-алкиниа както и креатина  в това число а няколко месеца миналата година  преди креатинвоата матрица която пих през декемрви 800 грама преди нея 2 месеца изпих 500 грама монохидрат 2 емсеца след него креатиновата матрица 800 грама  с гейнър и от февруари до днес  пия кре-алкинин на скитек около 150 хапа да съм изпил от февруари до днес  от тоя кре-алкинин

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 30.05.11 11:18.

29.05.11
13:19

Креатин (Какъвто и да е) не може да се покаже на допинг тест. Креатина е добавка и не подлежи на никакви забрани.

29.05.11
13:21

значи в това число и кре-алкинина ами добре щом на допинг тест няма да излезне на някакви други кръвни изледвания които ще ми направят може ли да се разбере,че съм  пил креатин  ?

29.05.11
13:28

Я сега си кажи честно какво толкова като си пил креатин? Не е забранен. Не води до увреждания при правилна консумация. Няма да имаш проблеми с кре-алканин/монохидрат/фосфат ... поне не би трябвало.

Там, където ще влизаш няма ли списък със забранени вещества (дори и да копират този на WADA)?

29.05.11
13:35

за списък не знам  знам само,че медицинския тест ще включва пълни медицински изледвания включително и допинг тест щом креатина не е влизал в допинг теста дали на другите кръвни изледвания ще може да се разбере,че съм пил креа-алкинин  както и миналата година креатинова матрица а 2 месеца преди нея и 500 грама креатин монохидрат ( пак да кажа от февруари месец до днес съм изпил 150 хапа  кре-алкинин на скитек без да съм правил почивки между приемането да речем както направих миналата година 500 грама монохидрат и изчаках 2 месеца и тогава пих креатиновата матрица 800 грама )

Ти май не разбра, че креатина не е допинг ?

29.05.11
16:50

Петър Стефанов  то че не е допинг не е КРЪВНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ незначи ,че ти правят само допинг тест нека оставим по знаещите от тебе да отговорят това,че на допинг теста креатина неизлиза незначи нищо въпроса ми беше дали на другите кръвни изследвания които се правят може да се разбере,че съм взимал креатин

Мнението беше редактирано от boris dimitrov на 29.05.11 16:51.

29.05.11
16:58

Човек, креатинът е добавка на аминокиселинна основа (като протеини, BCAA, гейнъри). Няма причина да имаш каквито и да е проблеми ако съставките на креатина излезнат повишени при каквито и да е изследвания. Аминокиселините, от които е съставен креатинът са: аргинин, глицин и метионин. Те така или иначе се синтезират в тялото ти.

29.05.11
17:04

значи каквито и кръвни изледвания да бъдат правени неможе да се разбере  дали съм взимал хранителни добавки и по специално креатин - защото  го има и в храната например пържолиоте  и неможе да се разбере откаде всъщност е бил набавен той ....

29.05.11
18:29

И да се разбере, какво?

спокойно бе пич никой няма да те осъди или да те дисквалифицира от състезание заради креатина... хорат зоб земат, че някой ги хващат по 5години, че ти за тоя креатин се тревожиш

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 29.05.11 18:47.

29.05.11
20:17

казано от Петко К на 29.05.11, 18:29:

И да се разбере, какво?

е нали неможело да се разбере откаде всъщност е добавен тоя креатин в тялото ти  дали от хранителни добавки или от храната .... .....

Мнението беше редактирано от boris dimitrov на 29.05.11 20:17.

Борка, хайде да не си правим изводи кой, колко знае ; ) Както ти казаха креатинът е добавка на аминокиселинна основа, което ще рече, че не е забранен... Все едно да питаш дали ще ти направят проблем, защото си взимал аминокиселини, да речем. По-добре се успокой, защото с тая паника освен да си попречиш да преминеш всички тестове нищо друго няма да свършиш... Айде със здраве : )

29.05.11
22:57

Като те гледам, последния проблем ти е креатина за армията..

29.05.11
23:03

Петър Стефанов момче тук  никой не ти говори че креатина е стероид и че ще ти направят проблем за него ... тука въпроса ми беше след като съм зимал креатин то така или иначе се набавя по някакъв начинн в човешкото тяло  дали може да се разбере дали е добавен чрез хр добавка или чрез храна .... това беше въпроса ми

Rikoo аре пали голфо и да те нема а

Мнението беше редактирано от boris dimitrov на 29.05.11 23:05.

@boris dimitrov Не не може да се разбере! Поне аз не съм чувал такъв начин. Като толкова се притесняваш го намали преди изпитите или дай почивка и няма проблем.

Ама, добре бе бате. Какво толкова като разберат ? Щом не е забранен не виждам, какъв е проблема...

YA

02.06.11
16:22

Абе пичове явно не сте се явявали на такиви мед изследвания - като отидеш на указанато място и ти вземат кръв и минеш през разните кабинети нико не те пита взимал ли си добавки, стероиди и т.н.
Обаче ако някъде нещо ти е завишено, никой не го интересува дали е хранителна добавка, която е позволена и не вреди на организма - важното, е че някъде ти над/под нормата и може да те дисквалифицират или да другите които участват в конкурса да дръпнат пред тебе в списъците.
Преди 2 години на мед изследвания за нашата армия ме изпратиха във Варна, в военната болница - там едната докторка, която накрая след всички изследвания ти гледа резултатите и ти бие печата - “годен”-”негоден” ми каза (не помня вече точно) че лявата камера на сърцето ми била по-голяма или нещо такова. Взе да ме разпитва и стига до извода, че трябва да спра да тренирам. Зададе ми въпроси дали съм взимал стероиди, след това почна да ме тормози и за хр. добавки. Естествено отричах (макар че бях взимал добавки) защото щеше да ме “зачеркне”.
Така че човека е прав да се притеснява
boris dimitrov успех

02.06.11
18:28

Yanislav аз стероиди не съм взимал и предполагам неможе да ми каже нищо за сърцето понеже е здраво , но отностно креатина някой каза че неможело да се разбере откъде всъщност е набавен той дали от пържола или от хранителна добавка такаче ако ме питат ще отричам твоето мнение какво е можели да се разбере откъде е набавен креатина в тялото  или не ( от  миналата год не съм пил монохидрат  а от  февруари на сам съм само на кре-алкинин който е на капсули не съм пил креатин на прах и ушким тоя кре-алкинин не се преобразува в креатинин и не натоварва бъбреците

Мнението беше редактирано от boris dimitrov на 02.06.11 18:29.

А може ли да попитам Протеина БЦАА-то и Л-карнетина излизат ли на Допинг теста ?

HE

20.03.12
20:24

казано от Красимир Димитров на 20.03.12, 20:15:

А може ли да попитам Протеина БЦАА-то и Л-карнетина излизат ли на Допинг теста ?

Излизат и след това направо в затвора пращат! (fubar)

Никой тук не говори реално за допинг тест.Няма кой да ти прави допинг тест за постъпване в армията.Първата причина е,че това е много скъп метод,който изисква специална апаратура и необходим квалифициран за това медицински персонал.На много малко места се прави дори в чужбина.Друга причина е,че кръвния допинг тест показва наличието на определени забранени медикаменти в периода 6 часа до 1 седмица след употребата им и то при акуратно проведено изследване.По-показателния метод е чрез изследване на материал от косата,който обаче е още по-недостъпен и се прави в единици лаборатории в развитите държави.Той обаче може да покаже наличието на такива препарати до 12 месеца след употребата им,по най-нови данни.Така че можеш да използваш смело дори така заветните анаболни стероиди,никой няма да ти създаде проблем,нито пък да бъдат открити в изследванията ти.Всичко е твоя воля и желание.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1