25.05.05
14:33
Здравейте. Тренирам от около година, но напоследък не толкова редовно. Миналата година започнах с хранителен режим и тренировки и за няколко месеца отслабнах видимо. В момента обаче искам да кача малко маса, защото краката, ръцете и гърдите са ми доста слаби. В същото време обаче трябва да сваля коремчето. За да кача, кога трябва да ям. Преди тренировка трябва да ли да приемам въглехидратна храна или нещо друго и колко време преди това? И как да сваля корема и едновременно с това да кача малко маса на останалите чести от тялото?
Имаш доста изисквания,но просто няма такъв начин хем да свалиш коремче,хем да качиш маса.Няма начи да сваляш само коремчето...просто двете неща са различни.За да свалиш ти трябва отрицателен калориен баланс,а като трябва да качваш ти трябва положителен,т.е. трябва да се приемат повече калории.Не може да сваляш на точно избрано от тебе място.Имаше едни статии за точковата редукция,но са твърде абстрактни и са само за на книга.Що се отнася до това да ли може да приемаш въглехидрати преди тренировка,да може но да не са прости.Може да ги приемаш във вид на ориз или някакви други комплексни въглехидрати,но да са с нисък гликемичен индекс.Все пак уточни целите си за да може някой да ти даде по-точен съвет.Това е най-общо казано
За момента май е по-важно да кача малко маса, а ще тренирам повече корема, за да не качвам много там, защото ми е проблемна зона и много бързо трупам точно в тази област. По принцип гледам да спирам с яденето след 18-19 ч. Но за да кача какъв примерен хранителен режим би ми препоръчал? Понеже тренирам рано сутрин, преди работа, колко време преди тренировка трябва да ям и каква точно храна. Предполагам, че това е обвързано с качването. Благодаря предварително за отговора.
[quote author=”Миле”]Имаш доста изисквания,но просто няма такъв начин хем да свалиш коремче,хем да качиш маса.Няма начи да сваляш само коремчето...просто двете неща са различни.
Аз пък не мисля точно така. Зависи за какво срокове говорим. Ако иска за максимално кратко време да свали корем и да качи, наистина се противопоставят тези 2 неща, но иначе няма проблем да се комбинират. Стига да се направи добра диета и трен. система.
Според мен при система за поддържане на килограми, доразвита още малко и вкарано умерено кардио, ще може да се постигне това за няколко месеца работа.
Но ако се кара на ВВД за бързо качване на маса, наистина няма да стане сваляне на корема, дори обратно.
Диетата трябва да се пипне просто...
Звучи супер, но ако ми кажете и нещо по-конкретно, ще е още по-добре. Каква храна, какви упражнения, кога и какво да ям? 10х
[quote author=“ger”]Звучи супер, но ако ми кажете и нещо по-конкретно, ще е още по-добре. Каква храна, какви упражнения, кога и какво да ям? 10х
Чети:
http://www.bb-team.org/nutrition/000142.php
http://www.bb-team.org/nutrition/000141.php
Усмисли, после набележи това онова и виж това:
http://www.bb-team.org/nutrition/000197.php
И после това:
http://www.bb-team.org/nutrition/recipe.php
Успех!
[quote author=“tpd”][quote author=”Миле”]Имаш доста изисквания,но просто няма такъв начин хем да свалиш коремче,хем да качиш маса.Няма начи да сваляш само коремчето...просто двете неща са различни.
Аз пък не мисля точно така. Зависи за какво срокове говорим. Ако иска за максимално кратко време да свали корем и да качи, наистина се противопоставят тези 2 неща, но иначе няма проблем да се комбинират. Стига да се направи добра диета и трен. система.
Според мен при система за поддържане на килограми, доразвита още малко и вкарано умерено кардио, ще може да се постигне това за няколко месеца работа.
Но ако се кара на ВВД за бързо качване на маса, наистина няма да стане сваляне на корема, дори обратно.
tpd,ами аз горе-долу това казах да се уточни какво точно желае.Прав си че може да се комбинират двете неща.Тъй като тренира сутрин мога да дам някакви насоки защото и аз тренирам по това време.Сутрин преди тренировка някъде около 50-60 мин може да взема овесени ядки с вода и малко мед В залата започва с леко кардио около 10 мин и след това да премине на тренировка с тежести/предполагам че има някакъв сплит или кръгова/ след нея в тези дни да прави поне 3 упр за корема като го тренира от всички ъгли,т.е горна долна част и коси мускули.След това да направи още 20мин кардио.След тренировка е много важно да приемеш качествена храна съдържаща комплексни въглехидрати и протеини.За справка това което ти е дал tpd.Направи си поне 4-5 хранения за деня,като на вечеря не приемаш въглехидрати и да не е по-късно от19часа.Това не е за сваляне а за поддържане на тегло.Все пак дай някои по точни данни за себе си и как точно тренираш
Диетата трябва да се пипне просто...
Висока съм 160 см, тежа 43-44 кг. Визуално изглеждам слаба, дори кльощава, но коремът ми стърчи несъразмерно спрямо останалат част от тялото. Искам да кача само няколко килограма (предполагам 2-3), но на точното място - на крака, ръце и гърди.
Относно тренировките - тренирам в къщи (2 до 3 пъти в седмицата), защото мога само преди работа т.е. към 7 ч сутринта. Започвам с лека разгрявка, след което правя около 20-30 мин корем (горна, долна и странична част). Останалите 20-ина мин разпределям между тренировка за крака (главно клякане и напади) и ръцете (плюс 1-2 упражнения за гърди).
Интересува ме за сваляне на корема, в колко серии по колко повторения, Както и същото за долната и горната част на тялото, но вече и с какви тежести, за да кача там.
[quote author=“ger”]Висока съм 160 см, тежа 43-44 кг. Визуално изглеждам слаба, дори кльощава, но коремът ми стърчи несъразмерно спрямо останалат част от тялото. Искам да кача само няколко килограма (предполагам 2-3), но на точното място - на крака, ръце и гърди.
Относно тренировките - тренирам в къщи (2 до 3 пъти в седмицата), защото мога само преди работа т.е. към 7 ч сутринта. Започвам с лека разгрявка, след което правя около 20-30 мин корем (горна, долна и странична част). Останалите 20-ина мин разпределям между тренировка за крака (главно клякане и напади) и ръцете (плюс 1-2 упражнения за гърди).
Интересува ме за сваляне на корема, в колко серии по колко повторения, Както и същото за долната и горната част на тялото, но вече и с какви тежести, за да кача там.
Само аз ли сега загрях, че всъщност е ТЯ, не той? :lol: ger, до сега бях с впеатлението, че си мъж. Нещата леко се изменят... въпреки, че основата е същата...
Аз не съм спец по женски фитнес и тренировки... Но ти защо не погледне по-стари теми в други раздели, примерно този за жени. Там има доста съвети и основни работи, от които да си даправиш нижните промени и така да продължиш тренировки...
По спорециално си спомням мнения на потребителя - “Чукундур” :), ми се видяха доста добри.
И още нещо... :) Тази леко заоблена форма на корема/особено в долната част/ не се ли явява вторичен полов пелег при жените? Може просто при теб да е повече изразен.
И за финал, тренира не на долна част на корем, истината е във “вдигането на краката” от лег и вис/това е упражнение! за мускули! тези на корема! да не стане някаква грешка. :lol: /
Поздрави
Сори за недоразумението :D , но си мислех, че като поствам в раздела фитнес за жени, е ясно че съм такава. Честно казано миналата година преди да започна изчетох почти целия раздел за жените и имах доста добър ефект. Имам чувството, че правя нещо неправилно, защото след 4-я месец след като промених хранителния си режим започнах да отслабвам видимо. Първо ми харесваше, но вече не изглежда чак толкова добре. Благодаря все пак за отговорите.