Дневникът на Ива: "С воля и постоянство всичко се постига"

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.05.11
09:23

Добро утро на всички!

27.05.2011:

6:30-  0,3 л вода + кафе с кафява захар;
  8:30 - 2 филийки пълнозърнест хляб + кашкавал и сирене + мед;
  12:00 - хляб + сирене + 2 кюфтета  ;
  16:30 – 150 гр. кис. мляко + 150 гр. извара + 1 банан + 1 кокосова бисквита без захар;
  21:00 - 1 ябълка;
  2 л вода + 1 л чай

Тренировка:  

Аеробика

Малко след нея реших да разходя въжето си за скачане до училищния двор до нас :D Получи се доста нестандартно...

Реших да внеса някакво по-сериозно разнообразие. Не знам кога ще посещавам фитнеса отново, но засега ще експериментирам с различни други варианти на физическа активност.
  Трябва да отбележа, че колкото и да съм подценявала аеробиката, има какво да науча, а и усещам как всяка част от моето тяло се раздвижва. Вчера имаше един комплекс от упражнения, които направмо ме сразиха :D Най - изненадващото е, че днес нямам мускулна треска в тази зона(корема), а в съвсем различна(гърба). Този следобед смятам да вместя още нещичко, но още не съм решила какво да бъде :)

Слънчев ден! (sun)

30.05.11
09:32

Отново е понеделник...

28.05.2011:

8:30 - 150 гр. кис. мляко + 150 гр. извара + 1 банан + овесени ядки;
  12:00 - хляб + сирене(оскъден обяд);
  14:30 - ТРЕНИРОВКА;
  16:30 - банан + сандвич с риба тон;
  21:00 - такъв невероятен глад ме владееше, че се нахвърлих на първото възможно нещо, което няма да споменавам, защото е в пълен разрез с добрата храна;
  2 л вода + 1 л чай

Тренировка: 

Зумба 

29.05.2011:

9:40 -  0,3 л вода + кафе с кафява захар + 150 гр. кис. мляко + 150 гр. извара + ягоди + овесени ядки;
  12:30 - хляб + кашкавал + скариди;
  19:30 - салата от домати, краставици, марулка + запечени картофи с пилешко;
  2 л вода

След два поредни дни на физическо натоварване, различно от фитнес, имам мускулна треска във всяка част на тялото. Възниква въпросът дали тези ефекти са предизвикани от това, че ден до ден съм тренирала или причината е в настъпилите промени. Вероятно болките в мускулите ми е резултат от двете заедно  :D

Успешна седмица!

31.05.11
10:32

Привет в облачното утро на втория ден от седмицата!

30.05.2011:

8:30 - 2 филийки Вита + кашкавал+ 1 яйце + мед;
  12:00 - 120 гр. запечени картофи на фурна + 120 гр. пуешко + 20 гр. сирене;
  16:30 - кисело мляко + извара + овесени ядки + банан;
  21:30 - 200 гр извара + 2 яйца;
  1,5 л вода + 0,8 л чай

Стремя се да си осигурявам движение всеки ден. Често ходя пеша. Вчера ми се събра малко повечко от час и съм много доволна. Искам всеки ден поне по 60 минути да се движа(без да броим тренировките).

Лек ден на всички!

http://www.youtube.com/watch?v=aSZVYZTze74

31.05.11
11:24

спрямо предишни дни - много добра храна за 30.05 и добре разпределена (но винаги може и още по-добре).

01.06.11
09:48

Честит празник на всички, които все още пазят детското у себе си! (sun)

31.05.2011:

8:30 - 2 филийки Вита + 1 яйце + сирене + мед;
  12:00 - сандвич от пълнозърнест хляб, шунка, кашкавал, домат, краставица
  16:30 - кисело мляко + извара + ягоди + 4 овесени бисквити;
  18:30 - ТРЕНИРОВКА
  21:00 - 100 гр. извара + 100 гр. кисело мляко;
  2 л вода + 0,9 л чай

Тренировка: 

Зумба 

Мускулната ми треска почти премина :D Вчера във фитнеса срещнах бившия ми инструктор и се заговорихме. Одобри решението ми да променя малко нещата и дори ми препоръча да направя една тренировка по бокс. Обмислям, но има време и за това :)

Един добре познат и много подходящ за днешния празник поздрав за всички (sun)

http://www.youtube.com/watch?v=75fokvnSkX0

01.06.11
09:51

казано от Трениращ на 31.05.11, 11:24:

спрямо предишни дни - много добра храна за 30.05 и добре разпределена (но винаги може и още по-добре).

Опитвам се да подобря храната си. Има много какво да се желае, но не смятам да се вманиячавам :D

02.06.11
11:24

Привет! 

01.06.2011:

9:30 - 2 филийки Вита + 1 яйце + кашкавал + мед;
  13:30 - три яйца по панагюрски + хлебче; 
  19:30 - 150 гр. извара + 100 гр. кисело мляко + ягоди + банан + овесени ядки;
  1,8 л вода + 0,6 л чай

Слънчев и успешен ден!

Здравей, Ива!

Чудя се тука нещо и реших да питам...защо пропускаш закуската? :) Знам, че ще кажеш, че закусваш, но аз виждам, че се будиш в 6, а ядеш най-рано в 8:30, което си е два часа разлика. За 2 часа половин хранене се храносмила. ;) Също така мисля, че ти трябва още храна. Виждам, че има дни в които пишеш, че те гони глад => тялото ти има нужда от още храна. :)

02.06.11
12:44

казано от ProXxX на 02.06.11, 11:41:

Здравей, Ива!

Чудя се тука нещо и реших да питам...защо пропускаш закуската? :) Знам, че ще кажеш, че закусваш, но аз виждам, че се будиш в 6, а ядеш най-рано в 8:30, което си е два часа разлика. За 2 часа половин хранене се храносмила. ;) Също така мисля, че ти трябва още храна. Виждам, че има дни в които пишеш, че те гони глад => тялото ти има нужда от още храна. :)

Здравй, ProXxX !
Преместих си закуската по определени причини, а именно хапче, което трябва да изпия в конкретен момент и след него не трябва да ям поне час. Няма как да закуся по-рано, дори и да го изпия в 6:30, защото в 7:30 излизам за работа. Така ще е още месец, а може и повече(зависи дали ще продължа с лекарството). Ям по - малко, защото все пак искам да редуцирам някакво тегло, но смятам, че е в съвсем разумни граници. В крайна сметка всеки ден имам поне три хранения(през повечето дни дори са четири). А относно глада... Старая се да не се случва. :)

Ахам. Е, в такъв случай - простено ти е! :P Посмятах малко и горе-долу го докарваш на калории. За да си в нормален калориен дефицит трябва да приемаш по около 1500 калории на ден, а ти се въртиш около 1350-1400, а има дни в които и 1500.

Имам обаче още малко да те потормозя:

- стремиш ли се към определено съотношение при белтъчини, въглехидрати и мазнини, което да отговаря на определен хранителен режим като НВД, РБД и т.н.?
Питам защото приемаш доста въглехидрати покрай плодовете и с лекота подминаваш същината на НВД. Съотношенията в храната ти обаче определено заковават РБД, в което няма нищо лошо естествено :) Мисълта ми е да не си с грешно впечатление :)

- Гледам дневника ти е от края на Януари тази година. Сега сме Юни, а това са 4 месеца в калориен дефицит. Тук мисля да ти предложа да му отпуснеш края за 2-3 седмици и с това имам в предвид не да се освинваш, а просто да увеличиш храната и въглехидратите (комплексни с нисък до умерен ГИ), за да може тялото ти малко да си отпочине. Разбира се, можеш да съобразиш предложението ми и с резултатите, които имаш. Ако в последно време кантара не мърда, нито обиколките - възползвай се от съвета ми. Ако имаш добри и видими резултати - продължавай.

- на твоя ръст, килограмите ти са много добри и не мисля, че се нуждаеш от отслабване. Според мен ти трябва една малко по-тежка програма от тази, която ти изпълняваш. От сорта на http://www.bb-team.org/workout/1566_oformyane-i-poddarzhane-na-visok-tonus-za-dami#axzz1O733xpJw .

- и още един съвет - забелязвам дни, в които късно вечер ядеш плодове, плодови салати и т.н. Не е оферта. Избягвай такъв тип въглехидрати късно вечер. Гледай да са до обяд - 14 до 15 часа.

Само предлагам де...the choice is yours! :P

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.06.11 13:24.

03.06.11
11:50

казано от ProXxX на 02.06.11, 13:23:

Ахам. Е, в такъв случай - простено ти е! :P Посмятах малко и горе-долу го докарваш на калории. За да си в нормален калориен дефицит трябва да приемаш по около 1500 калории на ден, а ти се въртиш около 1350-1400, а има дни в които и 1500.

Имам обаче още малко да те потормозя:

- стремиш ли се към определено съотношение при белтъчини, въглехидрати и мазнини, което да отговаря на определен хранителен режим като НВД, РБД и т.н.?
Питам защото приемаш доста въглехидрати покрай плодовете и с лекота подминаваш същината на НВД. Съотношенията в храната ти обаче определено заковават РБД, в което няма нищо лошо естествено :) Мисълта ми е да не си с грешно впечатление :)

- Гледам дневника ти е от края на Януари тази година. Сега сме Юни, а това са 4 месеца в калориен дефицит. Тук мисля да ти предложа да му отпуснеш края за 2-3 седмици и с това имам в предвид не да се освинваш, а просто да увеличиш храната и въглехидратите (комплексни с нисък до умерен ГИ), за да може тялото ти малко да си отпочине. Разбира се, можеш да съобразиш предложението ми и с резултатите, които имаш. Ако в последно време кантара не мърда, нито обиколките - възползвай се от съвета ми. Ако имаш добри и видими резултати - продължавай.

- на твоя ръст, килограмите ти са много добри и не мисля, че се нуждаеш от отслабване. Според мен ти трябва една малко по-тежка програма от тази, която ти изпълняваш. От сорта на http://www.bb-team.org/workout/1566_oformyane-i-poddarzhane-na-visok-tonus-za-dami#axzz1O733xpJw .

- и още един съвет - забелязвам дни, в които късно вечер ядеш плодове, плодови салати и т.н. Не е оферта. Избягвай такъв тип въглехидрати късно вечер. Гледай да са до обяд - 14 до 15 часа.

Само предлагам де...the choice is yours! :P

Поздрави!

Не ме тормозиш :) Споко... Благодаря ти за включването и за съветите! :)
На първото питане ще кажа, че не се стремя към никакви конкретни съотношения между белтъчини, въглехидрати и мазнини. По – скоро най – голям дял заемат въглехидратите, което не е особено хубаво. Известно ми е, че това не ми помага в свалянето на някой и друг грам от теглото ми. Имам намерение да променя нещата, но не съм решила дали да спра сладкото или просто общо да редуцирам въглените като процент спрямо белтъчините и мазнините. Забелязала съм, че при първото, когато минат няколко дни ме наляга тежък глад за сладкиши и често резултатът е преяждане със захарни изделия. Във втория случай усещам как с всеки изминал ден ми е все по – отпаднало, нямам енергия и желание за нищо. По тези причини се въздържам от резки и крайни действия. Ако имаш някакви предложения, ще се радвам да ги споделиш с мен :D.
  От януари насам съм имала редица прекалявания с храната. Не бих казала, че гладувам, но е имало и такива моменти(пример за това е последно хранене за деня в 15:00 ч.). Тялото ми съответно реагира доста остро на подобни експерименти и спрях да ги правя.
По отношение на тренировките, преустанових с фитнеса съвсем умишлено. Скоро не планирам да се връщам към него. След три години и половина тялото ми очевидно се е адаптирало към този тип натоварвания и почти не реагира. Избрала съм си други видове тренировки.
За плодовете имаш право, но не съм се вманиячила до такава степен. Хапвам си ябълки, ягодки и други такива без значение по кое време на деня(поне гледам да ги ям известно време преди или час два след хранене). Все пак това са си витамини :)

03.06.11
11:57

02.06.2011:

8:30 - ръжена питка със сирене и спанак;
  11:00 - мляко с нес кафе  и нерафинирана захар;
  12:30 - хляб с пастет от риба тон;
  16:30 – 150 гр. кис. мляко + 150 гр. извара + 1 банан + 4 бисквити без захар;
  21:00 - салата от домати с моцарела + 2 кюфтета;
  1,8 л вода + 1 л чай

Хубав петък на всички! (sun)

06.06.11
09:52

Добро утро!

Ще пропусна описа на храна през последните дни. Не мога да кажа, че съм особено доволна от менюто си. На места пропусках хранения, на други ядах някаквото ми попадне. Поне сладкото беше сведено до минимум.

Тренировки : 

Събота 04.06.2011:   

Фитнес

- 5 мин. вело;
- 4 x 15 лег преса с 15 кг;
- 4 x 15 бедрено сгъване с 12,5 кг;
- 3 серии x 10 глутеус ритник на машина ;
- 4 серии x 15 повторения бедрено сгъване с 12,5 кг;
- 4 серии x 15 абдуктор с 10 кг;
- 3 серии x 15 придърпване на горен скрипец 15 кг;
- 3 серии x 15 избутване на машина с гръдни мускули с тежест 15 кг;
- 4 серии x 10 бицепсово сгъване с гири 4 кг на лежанка;
- 3 серии x 20 раменни преси;
- 3 серии x 15/ 12/ 10 трицепсово разгъване с минимална тежест до отказ;
- 3 серии x 10 вертикално повдигане на краката на стенд;
- 3 серии x 27/25/20 коремни преси;
- 3 серии x 10 хиперекстензии;
- 20 минути интервално кардио – 5 мин. 7км/ч.– 5 мин. 5,5 км/ч на максимален наклон - 5 мин. 7км/ч.– 5 мин. 5,5 км/ч на максимален наклон;

Неделя 05.06.2011:

Зумба

Съботната тренировка трябваше да е аеробика в петък, но не се чувствах никак добре и просто пропуснах. Не планирах да я компенсирам, но поради непредвидени ремонтни дейности в къщи, реших да се стегна и да се завлека до залата. Фитнесът мина чудесно - имах енергия, желание и бях във форма. За сметка на него, неделната Зумба мина плачевно. Нямах мотивация, тонус...въобще.... Но бях обещала на една приятелка да я придружа и трябваше да спазя уговорката. Най - интересното е, че въпреки неразположението ми, не се спрях. После ходих доста пеша(имах усещането, че съм пред разпад).  Прекалих с движението и това си е. Не смятам да повтарям скоро. Все пак трябва да поспестявам някаква енергия. Днес още от сутринта ми е уморено.

Усмихнат ден!

07.06.11
09:04

Разболявам се! Отпаднала съм. Цялото тяло ме боли, както и гърло, глава, заглъхнали уши... Искам да си остана у нас, но няма кой да свърши моята работа :( Днес ще опитам да приключа с всичко спешно, за да мога утре, ако все още не се чувствам добре, да си почивам в къщи.

06.06.2011

7:30-  кафе със захар + хляб с кашкавал и мед;
  12:00 - хляб с пастет от риба тон;
  16:30 – 150 гр. кис. мляко + 150 гр. извара + 1 банан + овесени ядки;
  21:00 - 100 гр извара(гадеше ми се прекалено много и едва се справих дори с това количесвто);
  1,5 л вода + 0,6 л чай

Приятен ден от мен!

Как се справяш с приема на витамини и минерали? Приемаш ли такива като добавка или разчиташ само на приетите с храната? Доколкото знам има изследване (не съм го чел лично), което показва спад от 60% във възможността да се разболееш, ако приемаш по 500мг-1гр. витамин Ц на ден. Става въпрос за настинка де...тежки грипове и болести едва ли. Та...най-известния витамин е един отличен стимулатор на имунната система. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.06.11 09:14.

07.06.11
09:20

казано от ProXxX на 07.06.11, 09:12:

Как се справяш с приема на витамини и минерали? Приемаш ли такива като добавка или разчиташ само на приетите с храната? Доколкото знам има изследване (не съм го чел лично), което показва спад от 60% във възможността да се разболееш, ако приемаш по 500мг-1гр. витамин Ц на ден. Става въпрос за настинка де...тежки грипове и болести едва ли. Та...най-известния витамин е един отличен стимулатор на имунната система. :)

Благодаря ти за съвета, ProXxX!!! Не взимам нищо засега, но явно ще се наложи. Разчитам най - вече на плодовете, но очевидно не е достатъчно. Вчера се натъпках с някакви хапченца. Днес ще премина на прахченца и лимони, за да подсиля организма си поне малко. Пия чай от лайка, за да успокои гърлото ми, но болките са доста силни и говоря с усилия.

Препоръчвам ти да си купиш мултивитамини и минерали. Плодовете съдържат такива, но за да си набавиш целия комплекс от нужни дози ще се наложи да ядеш по много и доста разнообразни плодове. Ще ти препоръчам едни. :)

07.06.11
09:30

Не се напрягай в работата, лиши се от някоя от твоите разходки след работа и си почини хубаво с нещо приятно у дома докато се посъвземеш.. иначе добре се е сетил колегата за витамин Ц - пийни малко (1 ампула 500мг май е 1,50лв) или нещо против настинка за да спреш болестта рано. Загледах се в менюто ти напоследък - не ядеш плодове богати на витамин Ц.. Ориентирай се към поне 20-30 вкусни ягоди на ден например :)

07.06.11
09:38

казано от ProXxX на 07.06.11, 09:29:

Препоръчвам ти да си купиш мултивитамини и минерали. Плодовете съдържат такива, но за да си набавиш целия комплекс от нужни дози ще се наложи да ядеш по много и доста разнообразни плодове. Ще ти препоръчам едни. :)

Да, наистина човек трябва доста и различни видове плодове да хапва, за да си набавя всичко необходимо всеки ден.
Благодаря ти отново! :)

07.06.11
09:45

казано от Трениращ на 07.06.11, 09:30:

Не се напрягай в работата, лиши се от някоя от твоите разходки след работа и си почини хубаво с нещо приятно у дома докато се посъвземеш.. иначе добре се е сетил колегата за витамин Ц - пийни малко (1 ампула 500мг май е 1,50лв) или нещо против настинка за да спреш болестта рано. Загледах се в менюто ти напоследък - не ядеш плодове богати на витамин Ц.. Ориентирай се към поне 20-30 вкусни ягоди на ден например :)

Здравей, Трениращ! Вярно е, че в последно време куцат нещата с плодовете(няма да коментирам зеленчуците, че с тях е още по - плачевно-избягвам ги). Ще си взема витамини и други по - бързо действащи неща, за да спра настинката. :)
Благодаря ти за съветите, които ми даваш!!

08.06.11
11:19

Привет!

07.06.2011:

6:30 - 0,30 л вода + кафе с нерафинирана захар;
  8:30 - 2 филийки Вита + кашкавал и мед;
  12:00 - хляб + 2 кюфтета и малко извара;
  18:00 - 200 гр. к. мляко + 100 гр. извара + банан + овесени ядки;
  21:00 - задушено свинско с лук и малко фъстъци.
  1,5 л вода + 1 л чай

Тренировка нямаше по здравословни причини.

Усмихнат ден!

Много си стегната! Браво! :P

08.06.11
21:03

Като за твоите хаотични тренировки и залитания в храната - отлични ръце, добър гръб! :) И добри пропорции сякаш..
С малко повече опит в позирането (от което аз не разбирам нищичко почти, но все пак има някои особености в състезателното позиране) щеше да е още по-добре :)

Мнението беше редактирано от Трениращ на 08.06.11 23:18.

23.06.11
09:33

Отново се включвам тук... Зачестих с отсъствията, но все не ми достига времето, за да седна като хората и да споделя как върви режима ми. Ще се постарая да съм по-редовна :D
  Благодаря на Трениращ и на Тихомир за хубавите думи! Знам, че имам много над какво да поработя. Продължавам да правя необходимото, а резултатите сами ще покажат дали вървя в правилната посока.
  Ще започна с това, че лятото ми се отразява много стимулиращо и сега се чувствам  по-спокойна и ведра. Значително по-лесно се справям с режима си на хранене. Смяната на вида тренировки също си казва думата. Имам добри резултати. Усещам тялото си тонизирано, стегнато и щастливо от промените, които внасям. (sun)
  Два пъти седмично ходя на комбинирана гимнастика, а през останалите дни се движа доста. Доставя ми голямо удоволствие да се разхождам, да изминавам пътя до дома пеша(в повечето случаи не изцяло, че все за някъде съм се забързала). Не мога да опиша колко ми е приятно вечер по хладно да се размотавам из улиците на добрата стара София. Доста често имам нужда да съм навън вместо да се затварям у дома. Свежият въздух(доколкото това е възможно тук), зелените дървета, цветните градини, усещането за свобода и лежерното настроение, което владее всички ми доставят наслада.
  Днес няма да описвам подробно храна и тренировка. Ще спомена само, че тази седмица в понеделник и сряда бях на комбинирана гимнастика. Харесва ми! Тялото ми реагира много добре на нея. Не ям сладко от едно известно време. Замествам го с големи количества разнообразни плодове. Пърженото не присъства в менюто ми. Наблягам на яйца, млечни продукти, зеленчуци  и ядки. Хляб също си хапвам. Месото и рибата все още са в по-ограничени количества, което планирам в някаква степен да се промени.
  Ами за днес май това е. Надявам се да не изпускам нищо :)

Пожелавам щастлив и ведър ден на всички!

Браво, браво! Щом се чувстваш така добре, значи нещата вървят на добре. И се опитай да не ни лишаваш от присъствието си за толкова дълги периоди. ;)

24.06.11
22:47

Най - сетне стигам и до дневника си. Все пак искам да съм с една идея по - редовна :)

Петък - 24.06.2011:

7:00 - кафе с нерафинирана захар + 2 филийки хляб с кашкавал и фъстъчено масло;
  9:30 - мляко с мед;
  11:00 - 2 филийки хляб + 1 яйце + миш - маш;
  16:30 – 150 гр. кис. мляко + 150 гр. извара + 1 банан +  шепа ягоди + овесени ядки;
  18:30 - 1/3 банан + шепа череши;
  2,5 л вода + 0,6 л чай

Лека нощ!

19.08.11
10:20

Привет отново!
  Много дълго време ме нямаше тук. Няма да се оправдавам  :) Излизам леко несериозна, но реално не е така. През времето, в което не писах бях значително по-стриктна в режима си на хранене и на тренировки. Като цяло има драстичен спад както в сладкишите, така и в тестените изделия(въглехидратите съм ги свела до минимум...според моите възможности). Два пъти седмично ходя на комбинирана аеробика. Тя ми се отразява по-добре от фитнеса. Доволна съм от резултатите, които постигнах :)

Продължавам с воденето на това дневниче :)

Четвърък - 18.08.2011:

7:00 - кафе с нерафинирана захар + 3 филийки хляб с кашкавал и сирене;
  8:30 - ментов чай;
  9:30 - кафе с мляко и мед;
  10:30 - малко бадеми и 1 нектарина;
  13:00 - салата от домати + кашкавал + 2 кебапчета на скара;
  14:30 - шепа бадеми;
  16:30 – 200 гр. кис. мляко + 40 гр. овесени ядки + 1 банан +  малко стафиди + малко бадеми;
  21:30 - 1/3 банан + праскова;
  2,0 л вода

Тренировка: 

18:30 - комбинирана аеробика(колкото и леко да ми изглеждаше отстрани, се оказа доста натоварващо, но и ефективно);

Днес имам план да походя повечко пеша, но все още не съм сигурна как ще се подредят нещата през деня :)

Успешен ден на всички!

Мнението беше редактирано от Iva Dimitrova на 19.08.11 10:24.

Добре дошла! Отново. :)

Стягай колана и продължавай да вписваш. Ние пък ще бъдем така добри да те следим под лупа. ;)

22.08.11
09:53

Благодаря ти, Тихомире! :)
Ще се старая да описвам всичко както трябва, а където е необходимо всеки може да се включи със съвет или критика.

Петък: - 19.08.2011:

7:00 - кафе с нерафинирана захар + 3 филийки хляб с кашкавал и домати;
  8:30 - ментов чай;
  9:30 - мляко с нес;
  10:30 - малко бадеми;
  13:00 -  сандвич от пълнозърнес хляб с пилешко, домат, краставица, маслини;
  14:30 - шепа бадеми;
  19:00 – 400 гр диня + печен слънчоглед + 100 гр. бяло грозде;

2,0 л вода

Събота: - 20.08.2011:

9:00 - кафе с нерафинирана захар + 3 филийки хляб с кашкавал и извара;
  13:00 - салата от домати краставици + кашкавал + малко пилешко + 2 кебапчета;
  17:00 -  100 гр. грозде(хапнах си го пътувайки с пейковия лифт на Витоша (sun) )
  19:00 – 400 гр диня + печен слънчоглед;

2,0 л вода + един алкохолен коктейл(все пак събота вечер :P )

Движение:

Преход на Витоша(почти целия ден прекарах сред природата :) )

Неделя: - 21.08.2011:

9:00 - кафе с нерафинирана захар + 3 филийки хляб с кашкавал и домат;
  13:00 - 200 гр. грозде + 200 гр. диня + бадеми;
  18:30 – 400 гр диня + печен слънчоглед;

1,5 л вода

Лека и успешна седмица на всички!

23.08.11
10:13

Добро утро!

Понеделник: - 22.08.2011:

7:00 - кафе с нерафинирана захар + 3 филийки хляб с кашкавал и яйце;
  8:30 -  чай от маточина(седмицата започна с чудесна криминална хроника);
  9:30 - 3 в 1;
  10:30 - малко бадеми + 1 ябълка;
  11:30 - втори чай от маточина;
  13:00 -  1 розов домат + 3 кебапчета;
  16:30 – 200 гр. кисело мляко + овесени ядки + стафиди + бадеми + 1 праскова и 1 банан;

2 л вода

Тренировка:

18:30 - комб. аеробика(инструкторката беше по заместване и с невероятен хъс се опитваше да ни извади душите);

Това е отчетът ми за вчера :)

Лек и спокоен ден!

24.08.11
12:00

Привет!

Вторник: - 23.08.2011:

7:00 - кафе с нерафинирана захар + 2 филийки хляб с кашкавал и лютеница;
  8:30 -  чай от маточина;
  9:30 - 3 в 1;
  10:30 - малко бадеми + 1 нектарина;
  11:30 - втори чай от маточина;
  13:00 -  ориз с гъби, моркови, тиквички + 1 пил. шишче;
  15:00 – 2 малки парчета пица, които не ги бях планирала и съответно след тях реших да не ям абсолютно нищо друго(неразумно решение, но след толкова въглехидрати през този ден ...);

2,5 л вода

Днес имам намерение да се храня по-стабилно и смислено(довечера евентуално ще тренирам и трябва да си набавя достатъчно енергия).

Спокоен ден! :)

25.08.11
10:08

Добро утро!

Сряда: - 24.08.2011:

7:00 - кафе с нерафинирана захар + 2 филийки хляб със сирене и лютеница;
  10:00 - 3 в 1;
  10:30 - 150 гр. бяло грозде + малко лешници;
  13:00 -  огретен от тиквички + 30 гр. пилешко филе;
  16:00 – 200 гр. кис. мляко + овесени ядки + стафиди + банан + праскова);
  22:00 - 150 гр. грозде;

2,0 л вода

Тренировка:

18:30 - комб. гимнастика - строга и ефективна(хареса ми, а и бях във форма);

Ведър и успешен ден! :)

26.08.11
09:27

Добро утро!

Четвъртък: - 25.08.2011:

10:30 - 150 гр. бяло грозде + малко бадеми;
  13:00 -  пилешко със зеленчуци + бял хляб с маслини;
  21:00 – купичка със сладолед + 100 гр. млечен шоколад + плодова салата(доста неразумно от моя страна... но все още се поддавам на онези лоши настроения, които в последно време са по-скоро гневни, отколкото тъжни или депресивни);
  2,0 л вода

Движение:

2 часа разходка навън;

Единственото, което ми пречи на постоянството, са настроенията ми.... Не мога да пренебрегна това, защото именно те преди време съсипаха резултатите, които бях постигнала преди 3 години(при това в много отношения, не само при храненето и тренировките). Не успях да овладея себе си и после ми отне твърде много време, усилия и нерви, за да се оправя с дефектите, които последваха...Както и да е.... Има нещо, което научих от дядо ми, който беше изключително дисциплиниран и силен човек, а именно - никога да не позволявам на емоциите и слабостите ми да взимат надмощие в живота ми, защото последствията след това ще са само лоши. Понякога е много трудно да следвам съветите му, но в крайна сметка е за мое добро...Всеки човек трябва да бъде волеви, дисциплиниран и силен, независимо от всичко, което се случва около него. Колкото по - хладнокръвно приемаме препятствията, които животът ни поднася, толкова по-добре за нас.

Постът ми се получи в стил “житейски анализи”, но не мога да пренебрегна състоянието на духа и психиката, защото те са основното, от което зависят всички останали сфери на живота ни. Нагласата, правилното хранене и физическата дисциплина са ключа към доброто здраве и щастливия живот. Или казано накратко “Здрав дух в здраво тяло” :)

Слънчев и ведър петък на всички!

Мнението беше редактирано от Iva Dimitrova на 26.08.11 09:40.

29.08.11
11:20

Време ми е да направя пореден опис в дневника.

Петък - 26.08.2011:

13:00 -  пилешко месо с кашкавал и домат + задушени зеленчуци;
  19:00 - ядки + диня;
  2,0 л вода

Събота - 27.08.2011:

9:00 - кафе с бяла захар + 2 филийки хляб с кашкавал лют сос + яйце;
  14:00 - палачинка със сладко(бях навън и реших, че ще ми е по-лесно да прибегна до това, отколкото да търся свястна храна и от тук вече ми се разби режима тотално);
  22:00 -  плодове и ядки;
  1,0 л вода 
  Движение:

3 часа ходене пеша;

Неделя - 28.08.2011: 

9:00 - кафе с бяла захар + 2 филийки хляб + сирене + кашкавал + домат;
  14:00 - ядки;
  22:00 -  фъстъци в някакви нереални количества + плодове + бадеми + течен шоколад(загубих броя на лъжиците);
  1,5 л вода 

Движение:

2 часа разходка;

Като обобщение на описаното по - горе, мога да кажа, че допусках да прегладнявам няколко пъти. Ответна реакция на този тормоз е да прекаля с храната и то доста. Вчера ми стана много лошо. Не можах да спя изобщо. Днес се чувствам отпаднала и ме боли глава. Разочарована съм. Не мога да си позволя да нарушавам режима, който си бях изградила. Тялото ми е свикнало да се храня на един и същ интервал от време и приблизително в едни и същи часове(поне през работната седмица). Няма да се отклонявам така безобразно, както през последните дни.

Това е засега...

Лека седмица!

казано от Iva Dimitrova на 29.08.11, 11:20:

Вчера ми стана много лошо. Не можах да спя изобщо. Днес се чувствам отпаднала и ме боли глава. Разочарована съм. Не мога да си позволя да нарушавам режима, който си бях изградила. Тялото ми е свикнало да се храня на един и същ интервал от време и приблизително в едни и същи часове(поне през работната седмица). Няма да се отклонявам така безобразно, както през последните дни.

На мен ми е лошо от събота...дойде ми като гръм от ясно небе, като и при мен най-вероятно е свързано с храната. Не е лесно и да се храниш....пуууу... :D

Иначе и моето тяло реагира по часовник. Малко преди да настане време - гладът се обажда и стомахът напомня за съществуването си.

Поздрав с Moby. :)

29.08.11
11:43

казано от Тихомир Велев на 29.08.11, 11:27:

казано от Iva Dimitrova на 29.08.11, 11:20:

Вчера ми стана много лошо. Не можах да спя изобщо. Днес се чувствам отпаднала и ме боли глава. Разочарована съм. Не мога да си позволя да нарушавам режима, който си бях изградила. Тялото ми е свикнало да се храня на един и същ интервал от време и приблизително в едни и същи часове(поне през работната седмица). Няма да се отклонявам така безобразно, както през последните дни.

На мен ми е лошо от събота...дойде ми като гръм от ясно небе, като и при мен най-вероятно е свързано с храната. Не е лесно и да се храниш....пуууу... :D

Иначе и моето тяло реагира по часовник. Малко преди да настане време - гладът се обажда и стомахът напомня за съществуването си.

Поздрав с Moby. :)

Благодаря ти за поздрава, Тихомире! (sun) Слушам го и буквално се успокоявам.. Като благотворна терапия ми се отразява :D

Прав си, че не е много лесно да се храниш както си трябва ....На моменти се уморявам да планирам и приготвям храната, която ми е нужна за всеки един ден... И идва момент, в който го давам както ми дойде... Малко дисциплина и контрол и всичко ще си дойде на мястото :D

30.08.11
10:32

Добро утро!

Понеделник - 29.08.2011:

7:00 - кафе с нерафинирана захар + 2 филийки хляб с кашкавал и малко шунка;
  9:00 -  чай ;
  11:00 - бадеми;
  13:00 -  бъркани яйца + кашкавал + малко шунка;
  14:30 - 3 в 1;
  16:30 -  кисело мляко + овесени ядки + стафиди + банан;
  22:00 - банан;
  1,5 л вода

Тренировка:

18:30 - комбинирана аеробика;

Поради липсата на сън вчера цял ден бях отпаднала. А в залата е някаква лудница от хора(амбицирани дами, които искат да изваят тела на богини...лошо няма, но...). Тази пренаселеност не само, че ме напряга, но и буквално съсипва всякакво желание да тренирам. Всеки път около мен няма място и аз трябва буквално да следя всяко свое движение, за да не ритна или ударя някой. И как човек да се концентрира над качеството на изпулнение на упражненията?!?....  Друг вълнуващ момент е, че работата в последно време е в индустриални количества и напрежението у мен нараства с всеки следващ ден. Трябва да подобря организацията си, защото в противен случай няма да смогна. Спирам с оплакванията... Все пак ми олеква като си ги споделя тези неща (blush).

Приятен ден на всички!

Разбирам те...за всичко! :)

В предишните 2 зали, в които тренирах беше доста тясно. Във втората зала имаше супер качествени уреди в сравнение с първата зала, но пък отново беше тясна. Ако отидеш след 18:00 и е такова меле, че наистина повече внимаваш да пазиш околоните и съответно себе си от контузия, че тренировката се превръща в нещо изтърмъчено.
Сега в третата зала е широко и дори вечерно време е сравнително приятно за тренировка, а на обяд все едно си сам сред железата.

Работата...работата си е работа. Стресът е нормален съпътстващ фактор, но не бива да му се даваш. По-лошо от стреса няма. И няма нищо по-приятно от това да си излееш душата върху лист хартия/електронна страница. Не решава проблемите, но пък те отпуска. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 30.08.11 10:40.

30.08.11
11:22

казано от Тихомир Велев на 30.08.11, 10:38:

Разбирам те...за всичко! :)

В предишните 2 зали, в които тренирах беше доста тясно. Във втората зала имаше супер качествени уреди в сравнение с първата зала, но пък отново беше тясна. Ако отидеш след 18:00 и е такова меле, че наистина повече внимаваш да пазиш околоните и съответно себе си от контузия, че тренировката се превръща в нещо изтърмъчено.
Сега в третата зала е широко и дори вечерно време е сравнително приятно за тренировка, а на обяд все едно си сам сред железата.

Работата...работата си е работа. Стресът е нормален съпътстващ фактор, но не бива да му се даваш. По-лошо от стреса няма. И няма нищо по-приятно от това да си излееш душата върху лист хартия/електронна страница. Не решава проблемите, но пък те отпуска. :)

Да, пренаселеността е често срещан проблем. Преди, когато ходех на фитнес, много рядко се случваше нещо подобно, но залата беше голяма и просторна. Сега ходя на същото място на гимнастика, но пространстовото е малко по-малко, а ентусиастите са много. Наблюденията ми са, че заниманията непосредствено преди и след тези са значително по-слабо посещаеми. Изводът е, че както на мен, така и на голяма част от останалите, това им е най-удобния час. Не искам да си представям какво ще бъде, когато всичко отпускарки се завърнат I-(
По отношение на стреса си напълно прав... по-лошо няма... Но пък има хиляди начини за справяне с него (devil)  Практикувам поне няколко от тях... Ако всяка сутрин взимам по 1 хапче “майнолин”(както ме съветваше мой приятел), резултатите ще са внушителни :D

И нещо ведро и разпускащо (sun)

31.08.11
09:07

Привет в прохладната утрин!

Вторник - 30.08.2011:

9:00 -  чай ;
  10:00 - бадеми;
  11:00 - 3 в 1;
  12:30 -  салата от домати и краставици + свинска пържола;
  14:00 - бадеми(по - сериозно количество);
  16:30 -  кисело мляко + овесени ядки + стафиди + банан;
  1,5 л вода + студен чай(натъпкан с консерванти и захар);

Движение:

Протяжна разгодка в парка с  приятна компания. По време на нея успях да се отърся от всичко друго назад през деня...Имаше и забавен момент - един младеж направи една обиколка край нас само по бельо,оправдавайки се, че е загубил бас :P Беше колоритна гледка.

Това е засега :) Утре пак...

Успешен ден!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1