01.06.11
01:06
Така, проблемът ми е следния: каквото и да правя, трицепсите не искат да ми пораснат и да се оформят... Значи, бицепсите ми са доста развити, но трицепсите са много зле. Аз попринцип всички мускулни групи ги тренирам с различни упражнения всеки път, като наблягам на базовите.. За трицепс правя 3 упражнения по 3 серий 8-10 повторения някаде..и то така се получава, че когато стегна ръката (в поза двоен бицепс да речем) ръката ми е голяма, но когато е отпусната не е кой знае какво.Поне мен не ме задоволява :) Може ли да ми кажете някакъв метод или специална тренирвка, с която трицпесите ми да тръпнат малко повече.В момента ръката ми е 40 см. (с напомпан трицепс, без бицепс(просто така ми я мериха)) ммм, на 17 години съм, кам 176-177-178 см някаде висок 77-78 кг..
01.06.11
07:05
Имам същия проблем.. при мен помогна донякаде тренирането на трицепса 2 пъти в седмицата като единия път правех само базови (лег с тесен хват,френско,кофички) а другия концентрични . :) Мисля пак да го пробвам ‘щото отново изостава -.- (лично при мен подейства,надявам се и при теб ако пробваш и при 2-рия ми опит по този начин,да има ефект ^^)
Ами може просто генетично да ти е зададено да не ти варвят трицепсите. При всички изостава някоя мускулна група.
Прави 2-пъти трицепс и при мен изоставаха доста, но като вкарах 2-ра тренировка за трицепс започнаха да дърпат! тренировката ми първия път е френско и скрипец въже , а втория път е дъмбел зад врат и пак скрипец но хватка :) по 3 серии на упр ! Пробвай така успех !! ;]
01.06.11
12:55
При мен изоставаше. От тази тренировка след 3 седмици имах огромен ефекта.
1. с дъмбел зад врат с хващане на лакъта 8х8 - 45 сек. почивка м/у сериите
2. кофички - помпи с тесен хват с тежести 8х8 - 60 сек. почивка м/у сериите
3. лицеви опори със събрани ръце - с тежести 8х8 - 30 сек. почивка м/у сериите
Между упражненията 90 сек. почивка
Веднъж седмично разбирасе - не изглежда нищо особено но е много тежка тренировка-:)
Успех.-:)
Мнението беше редактирано от Delfin Dimitrov на 01.06.11 12:56.
казано от Death__ на 01.06.11, 01:06:
За трицепс правя 3 упражнения по 3 серий 8-10 повторения някаде..и то така се получава, че когато стегна ръката (в поза двоен бицепс да речем) ръката ми е голяма, но когато е отпусната не е кой знае какво.
Като брой упражнения и серии е ОК. Отосно това, че в отпуснато състояние ръката не изглежда голяма - трудна работа, защото за да изглежда така, трябва много мускулна маса, която и без съкращаване да седи обемна.
Мхм... добре, благодаря на всички ви за мнението! Значи, мисля да пробвам наистина да го тренирам 2 пъти в седмицата... ноо не знам как точно :( Дали ще е добре, ако го тренирам веднъж с гърдите(вторник) и след това отново в деня си за ръце(събота) ? По 3 упражнение в 3 серий ?
Ако искаш прави едно напомпващо упражнение с гърдите, примерно скрипец в 3-4-5 серии, но да го смазваш 2 пъти седмично с по 3 упражнения е много.
Според мен като за 17 годишен 40 ръка си е супер - има време. От колко време тренираш - мн важен въпрос.
Иначе да , със Стоянчо съм съгласен абсолютно... след гърдите прави скрипец, предлагам трисет до отказ (правиш с някви килограми до отказ, намаляваш и правиш пак и още веднъж) Това го правиж едн или два пъти, както се чувстваш и това е .
Също така, до колкот разбрах ръцете ги тренираш в един ден, надявам се не в супер серия. Започвай с трицепса, мойте така дръпнаха :)
Тренирам от 1 год. и 6 месеца без спиране ! Ам, да в момента съм с такава програма, в която тренирам ръцете в един ден и винаги започвам с трицепса, като всеки път правя различни упражнения :)
Дам, това за трисета, ще го пробвам
Мнението беше редактирано от Юли на 01.06.11 13:49.
казано от Death__ на 01.06.11, 14:07:
Преди на започна ми беше 31см. Ектоморф съм :(
Ееее, че близо 10 санта за 1 година е прекрасно! Търпение и постоянство и ще растеш още! ;)
01.06.11
14:46
Аз лично усетих разтеж на трицепсите едва когато започнах да правя лежанка с тесех хват.
01.06.11
14:48
Френското е упражнението, човече. Нагоди си широчината на хвата(ако имаш болки)и почвай. Ефекта няма да закъснее. Иначе не знам за 1 година колко искаш да ти пораснат ръцете, 10см. е много.
казано от Garibaldi на 01.06.11, 14:46:
Аз лично усетих разтеж на трицепсите едва когато започнах да правя лежанка с тесех хват.
Това е чудесно базово упражнения за трицепса.Много лесно обаче може да се сгреши изпълнението.
01.06.11
15:00
казано от Face Off на 01.06.11, 14:50:
казано от Garibaldi на 01.06.11, 14:46:
Това е чудесно базово упражнения за трицепса.Много лесно обаче може да се сгреши изпълнението.
Същата е логиката и за доста други базови упражнения - бенчпрес, тяга, клек и др.
Наистина го пренебрегвах много дълго време и когато ги включих в тренировката си се изненадах от резултатите.
Мнението беше редактирано от Момчил Ганев на 01.06.11 15:02.
Ами да, аз френското си го правя почти всеки път... но лежанката с тесен хват сигурно веднъж на 2 месеца... просто не го усещам в трицепсите! Ами добре, ще пробвам така: в деня за ръце си го тренирам и освен това ще го товаря и допълнително с тренировката за гърди (трисети, как ме посъветвахте)... Благодаря на всички :)
01.06.11
17:46
Честно казано ме домързя да прочета всички постове, но това, което ти предложиха мисля, че ще ти свърши работа. Само ще добавя, че ще получиш едно наистина сериозно напомпване, ако като последно за трицепс вкараш скрипец с въже.. кажи ги 12повторения, забързани, но с добра техника. Може да паднат малко кг., но всичко е за напомпването ;) Идейка, ако иска се възползвай :)
Мии, незнам точно какво ще правя в деня за гърди, но да, ще е някавко напомпващо :) 2-3 серий
Мнението беше редактирано от Юли на 01.06.11 18:07.
За трицепс основното упражнение за маса си остава лег с тесен хват всичко останало е допълнениер не казвам че френското не е хубаво но аз не го правя от доста време поради дискомфорт в лактите и грам не ми липсва. Маса не се прави с напомпващи серии а с тежко.