01.06.11
15:23
При условие, че гледам да чистя, как ви се струва следното...
За закуска 2-3 яйца + 250 мл мляко с доза суроватка, 50 грама овесени ядки и лъжица мед.
И веднага след тренировката с протеина пак лъжица мед ?
01.06.11
15:28
Едно ядене не определя дали чистенето ще е успешно, а целия хранителен режим е отговорен за това. ;)
Ми не ям сладко и хляб, като храненията са ми по 5-6 на ден.
Сега ми кажете за това, което ви питах ................
01.06.11
15:41
Опитвам се да ти обясня, че тялото се влияе от храната, която приемаш през целия ден. Примерно ако си на НВД толкова мед, овес и мляко не са препоръчителни. Ако обаче си на РБД може и да няма проблем като отново условни са останалите хранения.
Затова ти казвам, че и останалото хранене за деня е важно. Няма как ей така да ти кажем супер е или не е. :)
01.06.11
15:43
Аз лично отговори наизуст НЕ давам!
Как да ти се отговори?! Описаната закуска може да е много, може да е малко! Лъжицата мед след тренировка може да е подходяща, може и да не е! Въпросът е с каква храна, кога и в какво количество се храниш за деня. Това, което си казал, е меко казано смешно и недостатъчно като информация.
И още нещо - даването на мнения в този форум е ДОБРОВОЛНО.
Ами освен за закуската и след тренировката, което ми е въпро....
Протеините на закуска и след фитнес така или иначе ги пия, ям протеинова вафла преди обяд, обядвам с месо и зеленчуци (салата) или ориз, картофи, след обяд още една вафла и после пак някакво месо с гарнитура. След това фитнес и както казах веднага протеина. Час - час и половина по късно пак месо, но сега или чисто или с пресни зеленчуци.
Надявам се сега да може да ми отговорите за меда и овеса :)
01.06.11
15:55
За след тренировка съм съгласен с една лажица мед, останалото не ти трябва(дори си мисля, че е по-добре глюкоза) има я на пазара в бурканчета. Въглехидрата ти помага за възстановяване след тренировка.
01.06.11
15:58
Виждам, че явно си далеч от спазването на някакъв точен хранителен режим. Въпреки това се стремиш да се храниш правилно, което е похвално.
Едно въпросче преди да продължим - чел ли си следните статии и теми:
http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1KdtPvDM9
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52828
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063
Ако не си ще е добре да го направиш. Има още много неща, които трябва да знаеш. :)
Чел съм ги - да, но съм на работа в офис (от време на време обикалям и София) от 9 до 18 така че относно хранителния си режим, това което изброих е единственото което мога да спазя.
01.06.11
16:09
Ми, за съжаление тогава няма как да ти дам (поне аз) точен отговор на въпроса ти. При теб положението е такова, че разчиташ единствено на интуицията ти, че си в калориен дефицит. Иначе казано, няма проблем да ядеш храните включени във въпроса ти, стига поне да си в калориен дефицит. Резултати пак ще има.
За след тренировка ти препоръчвам първо да ядеш меда и малко след това (20-тина минути) да пиеш протеина. :)
01.06.11
16:12
При условие, че се стремиш да намалиш телесните мазнини, трябва възможно най-добре да прецениш вида, количеството и разпределението на въглехидратите. Затова не получаваш конкретен смислен отговор. Останалото ти го е казал ProXxX.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.06.11 16:13.
Ми за вода знам, че по много трябва да се пие и така и правя.
3 литра не ми мърдат.
Айде стига с тия калории бе!Кажете честно колко от “здравеняците”,които познавате ги броят и смятат всичко до десетичната запетая.Калориите и грамовете протеин и т.н. са ориентировъчни,а не цел.Ако всичко в менюто е изчислено до грам,какво става ако днес хапнем с 20-30 гр въглехидрати в повече или пък ходим няколко км.Всичко се променя!Затова нещата се правят в движение(ако човекът има малко опит де) и се следи как реагира тялото на всичко това.
Всичкото това смятане(казвам,ако ви е цел,а не да гледате ориентировъчно цифрите-и аз правя така) е меко казано малоумно,защото никога не може да знаеш дали усвояваш всичко,дали в някой продукт наистина има това,което пише и списъкът продължава....
До автора-пробвай няколко седмици така и следи резултата.Ако няма разлика махай меда и добави 10-20 грама овес,махни също и млякото.Следи и колко въглехидрати приемаш общо през деня,гледай да не са много за теглото ти.
Deuce, мерси - това е отговор :)
В една тема спомена че ядеш от вафлите на редис, сега ис поръчах 50 от милк и ег, как са ?
Определено замени този мед с чиста глюкоза или мляко, тъй като няма нужда да зареждаш чернодробния гликоген ;)
казано от Kamen на 01.06.11, 17:21:
Deuce, мерси - това е отговор :)
В една тема спомена че ядеш от вафлите на редис, сега ис поръчах 50 от милк и ег, как са ?
За тях не знам,аз ям само уейбар-р и съм опитвал също уейбар р форте.Първите са по-корави(хрупкави по-скоро),другите са меки,но и двата вида ми допадат.Може да пробвам и някой друг вариант като ми свършат тези в момента.
П.п.Сега влизах в сайта на редис и има само 3 вида вафли,предполагам другите са се изчерпали...