Мед и овесени ядки

01.06.11
15:23

При условие, че гледам да чистя, как ви се струва следното...

За закуска 2-3 яйца + 250 мл мляко с доза суроватка, 50 грама овесени ядки и лъжица мед.
И веднага след тренировката с протеина пак лъжица мед ?

Едно ядене не определя дали чистенето ще е успешно, а целия хранителен режим е отговорен за това. ;)

01.06.11
15:31

Ми не ям сладко и хляб, като храненията са ми по 5-6 на ден.
Сега ми кажете за това, което ви питах ................

Опитвам се да ти обясня, че тялото се влияе от храната, която приемаш през целия ден. Примерно ако си на НВД толкова мед, овес и мляко не са препоръчителни. Ако обаче си на РБД може и да няма проблем като отново условни са останалите хранения.

Затова ти казвам, че и останалото хранене за деня е важно. Няма как ей така да ти кажем супер е или не е. :)

Аз лично отговори наизуст НЕ давам!

Как да ти се отговори?! Описаната закуска може да е много, може да е малко! Лъжицата мед след тренировка може да е подходяща, може и да не е! Въпросът е с каква храна, кога и в какво количество се храниш за деня. Това, което си казал, е меко казано смешно и недостатъчно като информация.

И още нещо - даването на мнения в този форум е ДОБРОВОЛНО.

01.06.11
15:47

Ами освен за закуската и след тренировката, което ми е въпро....
Протеините на закуска и след фитнес така или иначе ги пия, ям протеинова вафла преди обяд, обядвам с месо и зеленчуци (салата) или ориз, картофи, след обяд още една вафла и после пак някакво месо с гарнитура. След това фитнес и както казах веднага протеина. Час - час и половина по късно пак месо, но сега или чисто или с пресни зеленчуци.

Надявам се сега да може да ми отговорите за меда и овеса :)

01.06.11
15:55

За след тренировка съм съгласен с една лажица мед, останалото не ти трябва(дори си мисля, че е по-добре глюкоза) има я на пазара в бурканчета. Въглехидрата ти помага за възстановяване след тренировка.

Виждам, че явно си далеч от спазването на някакъв точен хранителен режим. Въпреки това се стремиш да се храниш правилно, което е похвално.

Едно въпросче преди да продължим - чел ли си следните статии и теми:

http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1KdtPvDM9
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52828
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063

Ако не си ще е добре да го направиш. Има още много неща, които трябва да знаеш. :)

01.06.11
16:02

Чел съм ги - да, но съм на работа в офис (от време на време обикалям и София) от 9 до 18 така че относно хранителния си режим, това което изброих е единственото което мога да спазя.

Ми, за съжаление тогава няма как да ти дам (поне аз) точен отговор на въпроса ти. При теб положението е такова, че разчиташ единствено на интуицията ти, че си в калориен дефицит. Иначе казано, няма проблем да ядеш храните включени във въпроса ти, стига поне да си в калориен дефицит. Резултати пак ще има.

За след тренировка ти препоръчвам първо да ядеш меда и малко след това (20-тина минути) да пиеш протеина. :)

При условие, че се стремиш да намалиш телесните мазнини, трябва възможно най-добре да прецениш вида, количеството и разпределението на въглехидратите. Затова не получаваш конкретен смислен отговор. Останалото ти го е казал ProXxX.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.06.11 16:13.

01.06.11
16:36

Ми за вода знам, че по много трябва да се пие и така и правя.
3 литра не ми мърдат.

01.06.11
16:54

Айде стига с тия калории бе!Кажете честно колко от “здравеняците”,които познавате ги броят и смятат всичко до десетичната запетая.Калориите и грамовете протеин и т.н. са ориентировъчни,а не цел.Ако всичко в менюто е изчислено до грам,какво става ако днес хапнем с 20-30 гр въглехидрати в повече или пък ходим няколко км.Всичко се променя!Затова нещата се правят в движение(ако човекът има малко опит де) и се следи как реагира тялото на всичко това.
Всичкото това смятане(казвам,ако ви е цел,а не да гледате ориентировъчно цифрите-и аз правя така) е меко казано малоумно,защото никога не може да знаеш дали усвояваш всичко,дали в някой продукт наистина има това,което пише и списъкът продължава....

До автора-пробвай няколко седмици така и следи резултата.Ако няма разлика махай меда и добави 10-20 грама овес,махни също и млякото.Следи и колко въглехидрати приемаш общо през деня,гледай да не са много за теглото ти.

01.06.11
17:21

Deuce, мерси - това е отговор :)
В една тема спомена че ядеш от вафлите на редис, сега ис поръчах 50 от милк и ег, как са ?

01.06.11
19:49

Определено замени този мед с чиста глюкоза или мляко, тъй като няма нужда да зареждаш чернодробния гликоген ;)

02.06.11
13:05

казано от Kamen на 01.06.11, 17:21:

Deuce, мерси - това е отговор :)
В една тема спомена че ядеш от вафлите на редис, сега ис поръчах 50 от милк и ег, как са ?

За тях не знам,аз ям само уейбар-р и съм опитвал също уейбар р форте.Първите са по-корави(хрупкави по-скоро),другите са меки,но и двата вида ми допадат.Може да пробвам и някой друг вариант като ми свършат тези в момента.
П.п.Сега влизах в сайта на редис и има само 3 вида вафли,предполагам другите са се изчерпали...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1