За китките

22.05.04
20:57

Някъде пишеше , че  ако имаме подходяща програма нараствали.Да можете да кажете какво трябва да има в нея

22.05.04
21:48

Niama da narasnat. Geneti4no ti e zalojeno kolko da sa debeli. Ako natrupa6 masa v rucete oba4e vizualno izglejdat dosta dobre. Na men naprimer sa mi 18, za moia rust hi4 ne e mnogo. Predi da trugna na fitnes napravo ne mojeh da gi pogledna. Kato ka4ih 10kg oba4e i dosta sm na predmi6nicata ve4e sa si napulno prili4ni. Trenirai predmi6nica spored men i 6te izglejdat po-dobre.

Otnosno genetikata mojesh da prochetesh interwiuto na Antonio Suzanow wyw nastoqshtiq sajt da widish toj kakwo e kazal po wyprosa s genetikata.

23.05.04
00:06

“Какво значи генетичен материал? Това е заблуда. Разбира се, че ако имаш талия 80 и гръб 90 няма да имаш никаква генетика, но ако направиш гърба си 125 сантиметра, тогава всички биха казали, че имаш генетика. Всичко е зрителна измама. Например ако в генетиката ти е записано да станеш 180 см висок и 90 кг тежък, ако станеш 175 на 95 кг това не означава ли, че си променил генетиката си. За мен няма подобни термини като генетика, ако си изменил тялото си такова каквото трябва да е имаш генетика, ако не си значи нямаш такава. Аз не виждам разлика в генетиката например между Рони Колман и моята. Има разлика в релефа, симетрията и масата, които се правят с пари, а не с генетика.”
Spored men ne e nikakva zabluda. Ako ba6ta ti e 2 metra i maika ti 180-90 niama 6ans da si 170. Nali alela na gena za viso4ina e gominanten. Obratnoto moje, roditelite ti da sa kusi, a ti da si visok. Tozi kak taka otri4a genetikata tolkova burzo. Moje bi ako e rus i se ojeni za rusa jena i kato mu se rodi dete s 4erna kosa 6te mu se stori normalno… Estestevno, 4e moje6 da ka4i6 kilogrami i da izglejda6 po-dobre, no kak 6te promeni6 debelinata na kostite ili cveta na o4ite si naprimer?

BA

26.05.04
17:46

За китката упражнение още не съм чувал. За хвата, за предмишницата и т.н. - да. Ами всъщност като се замисля има някои упражнения за заякване на китката, а дали ще нарасне не знам.
Едното упражнение е сгъване на китката с дъмбел или щанга.
А другото не знам точно как да ти го опиша... значи хващаш един лост(къс) и си опираш ръката на някоя лежанка примерно и вдигаш лоста нагоре, след това спускаш и пак... Натоварва се най-вече китката и предмишницата. Има и друго такова подобно със същия лост само, че на маса за канадска примерно(аз го правя там защото в нашата зала има такава маса)... Значи облягаш си стабилно лакътя след което си изправяш ръката все едно ще играеш канадска но в ръката си хванал лоста и започваш да го извърташ с китката наляво, след това надясно... също много добро упражнение за китка. Надявам се някой да ме е разбвал ;) Няма как и снимки да ви покажа обясненията ми бяха максимално точни... Успех!!!

27.05.04
11:06

Пичове, какво значи да ти заякне китката пък камоли да ти порасне?!
Това може да кажеш така и за коляното ?!  И за всяка друга става.
Големината на китката си е гинетично заложена тя се определя главно от големината на костите, ако си с тънки кости имаш малка китка и т.н.
Спреш ли да растеш не очаквай да ти пораснат и ставите. Въпросат за силата е друг, там заякваш мускулите. За яка китка тренираш предмишница и това е упражненията предполагам ги знаете.

27.05.04
17:08

Може да е неадекватно ама... нямаше ли преди едни машинки дето ги мачкаш там... и едни гумени такива.. кръгли. Ако не за друго поне за хвата помагат май... Може да съм се объркал извинете.

BA

27.05.04
20:07

beastie имаше такива даже още си ги има ;) ами тези наистина са за хвата, но ме съмнява да “уголемяват” китката ;) съгласен съм с gotcha, че китката е генетично заложена колко ще е голяма, но има едно НО(виж по-долу). Но ако се правят упражнения може да стане по здрава. Ще дам и пример: тука в нашата зала един преди да започне да тренира канадска борба китката му беше маничка и слабичка. А след като започна не знам какви точно упражнения е правил, но китката му стана доста голяма все едно мутира и заякна много. Това се нарича “пубертет” аз съм склонен да вярвам, че генетиката може да се измени зависи от факторите и предпоставките за това.
Мога да дам още един пример с най-добрия ми приятел. Той преди да почне да ходи на зала беше 50кг. и беше много слаб. Но след като почна започна да яде по повече и стана доста по едър от баща си. Сега е на 18 години и е една глава над баща си. Е на това ако не му казвате генетично изменение не знам. И баща му и майка му са ниски и слаби и щеше да си остане като тях ако не беше почнал да ходи на зала. Така, че...

27.05.04
21:21

beasty az imam takova v nas 8) a bad boy spored men mom4etata na 9-12 koito se zanimavat s bastket ili voleibol sa prekrasni primeri za izmemenieto na genetikata.A i nz otkude sum go 4uval,no mai naistina ima narastvane na viso4inata sus pokoleniqta

27.05.04
22:45

Bad Boy, zna4i siguren li si 4e samata kitka mu e narasnala? :oops:  Moita naprimer e 17 i predi da po4na fitnesa be6e super slaba. Sled tova oba4e natrupah mesce i ve4e si izglejda normalno-pak e 17sm. Zna4i kato zakrie6 cialata ruka i ostavi6 samo kitkata do kokal4eto, tova ne moje6 da promeni6. Ottam natatuk moje da stane dosta debela. Kakvo mislite za tova?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1